Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Din beste dagkrem med faktor for ansiktet?

#1

IzziCreo sa for siden:

Noen gode tips?

Jeg har brukt Ole Henriksen sin gule (Truth?) og liker egentlig konsistensen på den, men bør strengt tatt ha en som er mer for sensitiv hud. De fleste i familien reagerer fort på produkter, så det begrenser oss.

Har også forsøkt La Roche Posay Anthelios XL. Den er jeg ikke så begeistret for, men reagerer ikke på den i hvert fall. Men synes den tetter huden.

Decleor har jeg også forsøkt, men det er lenge siden og husker ikke helt hvordan den var, men den var nok ikke innertier siden jeg beveget meg videre.

Testet ut L'Occitane sin Immortelle som har faktor, men kun 20, og jeg reagerte litt på den. Shea serien som jeg bruker ellers har ikke faktor.

Den skal brukes både på barn og voksne.


#2

Strå sa for siden:

Jeg bruker Origin A Perfect World spf 40. Den passer min lett tørre og 50-årige hud veldig godt. Den kjennes ikke fettete når den er smurt på, men kan være litt tykk å påføre.


#3

Strå sa for siden:

Glemte å si at den er en av de jeg ikke får tørre og/eller røde flekker i ansiktet av.


#4

Billa sa for siden:

Avene fra Pierre Fabre har nå en dagkrem til sensitiv hud med faktor 30. Den er nok ikke laget for "tøff bruk" (type strand, vann, svette, håndkletørring og intens soling), men er et fint alternativ til ordinær dagkrem med såkalt City Sunscreen (kafe, shopping, vanlig hverdag).

Avene er en serie laget for syk og sensitiv hud, og inneholder stort sett ikke flere ingredienser enn det som må være tilstede for å gi spesifikke egenskaper.

LRPs Anthelios vil nok absolutt føles fet og tettende brukt som en dagkrem, Den er solkrem til bruk i sammenhenger hvor du trenger solkrem med et mer stabilt og tøffere filter. Et alternativ i den kategorien kan forøvrig være solGEL. Det finnes lettere produkter som ikke inneholder så mye fett.


#5

Erica sa for siden:

Jeg bruker Dermacologica sin, liker den godt.


#6

Teflona sa for siden:

Hvis du skal ha bare til deg selv, anbefaler jeg Exuviance, solfaktor 30. Superbra og jeg har sensitiv hud.


#7

Trulte sa for siden:

Rituals! Den grønne. Har den med 50 nå. Funker bra som dagkrem.


#8

millact sa for siden:

Henger meg på. Tåler plutselig sol mye dårligere enn før, så må smøre meg.


#9

IzziCreo sa for siden:

Takk for tips! Skal sjekke ut :jupp:

Hvor kjøper man Origin?

Takk for gode tips. Den skal brukes på ferie, så den må tåle sol, sand og bading. Gel kan være noe! Skal ta en runde på apoteket og teste.

Den skal brukes til hele familien. Passer den ikke til det?

Hvor kjøpes den?


#10

Karamell sa for siden:

Riksens hudavdeling sa at dagkrem med faktor ikke var nok for soldager. Bruk skikkelig solkrem i tillegg var beskjeden vi fikk på hudkurs. Faktor 30 er nok.


#11

GinaK sa for siden:

Får du mann og barn til å bruke din dagkrem? :confused:
Jeg må ha vanlig dagkrem under så bruker uansett solkrem over når det er sol og jeg skal være mye ute.
Bruker da Cliniderm sin lotion, solfaktor 15.
Har fått prøve fra Elisabeth Aden, Pro med solfaktor 50 så den skal være med på ferien.


#12

IzziCreo sa for siden:

Takk for info. Ja, jeg kan jo forstå det om man er i solrike strøk og på stranden hele tiden.

Ja, mannen har rosacea, så han er vant til det og må bruke det. Barna er heller ikke glade i å bruke fete solkremer i ansiktet, så derfor har vi gått over til kremer spesielt for ansiktet. Men når jeg tenker etter nå, så var den Ole Henriksen kremen solkrem for ansikt (SPF50 tror jeg), ikke den vanlige dagkremen (den har kun SPF15).


#13

Karamell sa for siden:

Da var sagt i forbindelse med bruk her hjemme fra mars til oktober for oss som er transplanterte. :) Og generelt at dagkremene ikke holder det de lover.


#14

Strå sa for siden:

Jeg handler Origin på Kikcs.



#16

Trulte sa for siden:

Rituals har de på Kicks og i butikken som heter rituals. Og taxfree..



#18

scilla sa for siden:

Exuviance Age Reverse med SPF 30.:jupp:


#19

Mjau sa for siden:

Jeg bruker EA Pro som fargede dagkrem med faktor 50. Er veldig glad i den. Jeg har sensitiv hud og bruker en barrierekrem fra samme serie under både dag og natt.
Den er riktignok ikke nok til å holde i stekende sol, Men det er ingen dagkremer som er det etter min erfaring. Solfaktor tar mye plass i en krem, så for å få alle effektene man ønsker trenger man en ren solkrem i tillegg.


#20

mkj sa for siden:

Hvis jeg er i syden bruker jeg fettfri ansiktssolkrem med faktor 50. Learning by not doing. Var på Mallorca, hadde smurt meg med vanlig solkrem, og fikk vannblemmeaktige kviser i hele panna under et hudlag. Da sa de på apoteket der nede at det måtte være fettfri solkrem. Har brukt et spansk merke, men har også kjøpt det samme her i Norge.


#21

Nera sa for siden:

Jeg bruker fuktserum, og deretter Cosmica solkrem for ansikt med spf50+ (Hydrating et eller annet; gul tube). Den har suverent god konsistens, og får ikke pigmentflekkene mine til å formere seg. Denne bruker jeg hver dag i den lyse årstiden, og jeg veksler mellom å bruke serum og/eller krem under. Dagkremer med faktor er kun ment for sporadisk bruk, og ikke om man faktisk oppholder seg noe som helst i sola i løpet av en dag.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.