Jeg driver å søker og googler og stjeler andre tråder.
Så da kan jeg heller lage min egen.
Vi skal avgårde i påsken 2018. Hele familien.
Utover ca datoer og en tur innom familie i området har vi ingen konkrete planer.
Vi skal leie bil og prisene varerer noe enormt. fra 7000 kr for 14 dager til 16000kr...
Og samme med overnatting. Fra 4500kr for ei natt til 850kr med frokost (og basseng).
Mens Everglades koster 230 kr, så ligger Disney World på 10 gangen....
Universials ligger på rundt 1000 kr.
Her trenger vi rett og slett tips for å ikke drite oss ut.
Greit å bo billig, men ikke i bytte mot flatslus og veggdyr....
Dette er Den Store Ferien, men vi har ikke ubegrensede midler.
Everglades? Er ikke det sumpen i Florida? Er det dit dere skal, pluss Orlando eller Californiakysten? :cool:
Om det er Californiakysten så snoker jeg for tips. ;)
:knegg: Det er sikkert Florida du mener. Everglades og Disney World ligger der. Disneyland ligger i California. Du kan jo kjøre i mellom, men da går mesteparten av påsken med til roadtrip. Sikkert fint det også!
Det er høysesong i Florida i påsken, så jeg ville ordnet bosted og bil ganske kjapt. Vi har droppet hotell og bodd i hus/leilighet når vi har vært der. Det er mye å velge i og i mange prisklasser. Bil er et must da avstandene er store og kollektivtrafikk omtrent fraværende. Vi har brukt en amerikans leiebilsøkemotor og fått leie fine biler rimelig der (mener vi har betalt 3-4000-ish for to-tre uker).
Jeg har aldri prøvd dette selv, og aner ikke om man kan stole på dem, men før vi innstilte planene om USA-tur kikket vi på turo.com/ for å leie bil. Det ser ut til å fungere som nabobil i Norge, altså at man leier fra privatpersoner. Prisene ser veldig bra ut, og man får tak i elbiler (som var et kriterium for oss).
Anbefaler deg å søke opp reiseruter i Google. Avstanden mellom granite Bay og Disneyland (som det heter i California), er som å kjøre Oslo-Trondheim pluss litt til.
Nei, det er jo slett ikke en umulig reiserute og amerikanske veier er bedre enn norske. Men siden du virker litt usikker på geografi så er det jo greit å planlegge såpass nøye at ikke hele ferien går bort i bilkjøring. :)
Tror forresten Disneyland er billigere enn Disneyworld, det er mye mindre.
Ja, jeg ser den altså.
Men ruta er kjørt opp flere ganger av nær familie, tanken er å gjøre kjøringa til en del av turen. Ser på priser nå og det er en litt annen verden ja. Og med bil så trenger vi ikke bo i gang avstand.
Knoxberry har jeg vært i, for mange, mange år siden, og jeg husker den parken bedre enn jeg husker Disneyland. Disneyland husker jeg nesten ingenting fra, Seaworld og KNoxberry husker jeg. (jeg var der da jeg var 11 eller noe)
Haha, endelig noen som roter mer med geografi enn meg, det ser man ikke ofte! :haha:
Vi kjørte LA, Las Vegas, San Fransisco, LA en gang, og det er en veldig fin trekant. Vi kjørte gjennom Death Valley og Yosemite park, begge deler veldig flott. "Nær" Las Vegas ligger også gran canyon, men eg skriver med hermetegn, for det er faktisk en overraskende lang tur.
Personlig kan du få Los Angeles og parkene gratis for min del, men det er vel en smakssak.
San fransisco er herlig! Men været overraskende dårlig.
Deler av den veien som visstnok er finest å kjøre i strekningen SF-LA er forresten stengt i lang tid på grunn av jordskred. Kjenner noen som skal kjøre den turen i sommer og de måtte legge om turen og heller kjøre motorveien over flere partier. Mulig dette er ordnet til dere skal på tur, men slike ting kan det være ekstra viktig å fått med når dere bare skal være en ukes tid!
:skratte: Sorry, jeg har ledd og ledd over denne tråden i dag.
Har ingen tips å komme med ang California, for der har jeg ikke vært, ennå. Men Everglades derimot...det anbefales på det varmeste!! Om dere skal på den kanten en gang da :P
Google Maps forteller meg at Granite Bay ligger litt nord for Sacramento og at kjøretiden fra San Fransisco er beregnet til i underkant av tre timer
Mitt forslag: fly til San Fransisco (f.eks SAS via København eller KLM via Amsterdam) eller fly til Oakland (Norwegian - litt usikker på om de flyr fra Oslo på den årstiden eller om du må via Stockholm). Dere forenkler reisen med å unngå mellomlanding i USA. Hent ut leiebil på flyplassen og sett kursen mot Granite Bay. Besøk familie og utforsk nærområdet der.
Deretter ville jeg kjørt tilbake til San Fransisco-området. Hvis dere ønsker å spare boutgifter så tipper jeg at dere finner rimeligere overnatting i f.eks Oakland. Herfra tar det 20 min med tog til sentrum av San Fransisco. Jeg ville brukt et par dager i San Fransisco. Sykkeltur på Golden Gate, kabeltrikk og sjøløver på Fishermans Warf er et must. Hvis dere vil besøke Alcatraz så er det lurt å forhåndsbestille billetter
Deretter ville jeg satt kursen sørover langs Highway 1og lagt inn så mange stopp/overnattinger som tidsskjemaet tillater. Til slutt ville jeg hatt noen dager i LA: utforske Santa Monica og Venice (flott sykkeltur langs stranda), sett Hollywood (fort gjort. Been there - done that!) og besøkt Disneyland (to parker ved siden av hverandre) eller Universal Studios.
Jeg ville levert leiebilen i LA og fløyet hjem derfra forutsatt at jeg fant flybilletter med ulikt ankomst- og avreisested til ok pris. Hvis ikke ville jeg kjørt "innlandsveien" tilbake til San Fransisco.
Google Maps er supert til å finne kjøreruter og beregne kjøretid!
Veldig enkelt og praktisk å hente ut en en leiebil i Fort Lauderdale og prisene på leiebil er også veldig mye lavere i Florida. Men kanskje litt langt å kjøre 5000 km derfra til Granite Bay.... fra San Francisco eller Oakland tar det rundt 2 timer.
Vet ikke hvor mye dere har tenkt å kjøre eller hvor gammel barna er men med utgangspunkt at dere skal besøke slekt i Granite Bay hadde jeg nok vurdert følgende:
Få med noen dager i San Francisco. Flott by men dessverre ganske stive priser på hotell.
Reis ned langs Highway 1 til Los Angeles. Om dere reiser med barn kan det være greit å ha Anaheim (der hvor Disneyland ligger) som utgangspunkt og heller ta noen turer inn til Los Angeles derfra. Tar for eksempel en time å kjøre til Hollywood og hotellpriser er mye lavere i Anaheim. Finner en del fornuftige hoteller med familierom og basseng rundt Disneyland. Selve Los Angeles er ikke min favoritt så der er jeg ganske enig med Polyanna.
Fortsett videre ned til Carlsbad. Er en fin by ved kysten hvor du finner Legoland, strender og outlet til mor:) Også kort vei til San Diego med en flott zoo.
Går også an å kjøre til Las Vegas og Grand Canyon men da er det straks litt mere kjøring involvert som jeg personlig hadde unngått om barna er små.
Å dra gjennom Death Valley og Yosemite som Polyanna anbefaler er fint men kranglete på denne tiden av året da Tioga passet gjennom Yosemite fortsatt er vinterstengt (ligger i 3000 meters høyde). Så man må kjøre rundt.
Leiebil bør du kunne få fra rundt kr 2500 per uke og oppover for en stor SUV eller minibuss om du er tidlig ute med bestilling. Da har du grei plass til en familie på 4 (står jo ikke hvor mange dere er).
Vi leide leiebil gjennom en søkemotor som søkte gjennom alle selskapene og ga oss et tilbud uten å avsløre hvilket selskap vi leide hos. Husker ikke om det var Hotwire. Con eller et tilsvarende selskap, men vi fikk en super 7-seter med skyvedør for en billig penge, selv om vi skulle levere den i en helt annet stat enn vi hentet den.
Disse her kan sikkert gi deg en pekepinn på hvor mye dere ellers må ut med: www.leiebil-usa.no
Det er veldig fristende å legge opp til mye program i California, men avstandene er store og trafikken kan til tider gå ufattelig tregt. Uti ørkenområdene går det kjappere.
Jeg ville brukt litt tid hvert sted framfor å rekke over masse.
Mannen og jeg fartet rundt i California for mange år siden og vi gjorde mye forskjellig, men rakk liksom aldri å gjøre ting skikkelig.
LA er marerittaktig trafikkmessig. Der må det beregnes mye tid.
Ungene er 7, 9, 12 og 15 år når vi drar.
De er intressert i landbruk :knegg:
Så å kjøre gjennom et landbruksdistrikt er en nødvendighet.
De er bilvante og relativt tolmodige.
Jeg tror jeg har landet på at vi skal ha to dager i Univarsal-parken. Og at det blir eneste parkbesøket.
Jeg synes vi bør innom noe historisk også.
Og se litt natur.
Men mest av alt skal vi kose oss, sove godt og spise god mat. Lage felles minner for hele familien. Så veldig mye progam skal vi ikke ha. Vi skal spise masse is og pannekaker med lønnesirup.
Alt med dyr utgår egentlig. Jeg får noja av zoologiske hager og ville dyr som deltar i "shows". Reservater og skikkelige dyrehager kan gå an.
Å besøke gårder er uaktuellt på grunn av smittefare (dessverre, for det skulle vi gjerne gjort).
Hwy 1 langs kysten er finest fra ca Cambria og oppover. Jeg tror det fortsatt er delvis elefantselsesong på den tiden, så det kan hende det er noen på stranda rett nord for Cambria. Hvis vi følger veien videre nordover synes jeg Carmel-by-the-sea er overpriset og litt oppskrytt, men for all del, den er jo søt og kjendisspekket og med rivierafølelse og en hyggelig leketøysbutikk. Monterey Bay akvariet er flott, og med en del hands on-aktiviteter. Rett bort Cannery Row er det en liten mirror/lazer maze som er gøy, og en dippin' dots for de som er lei vanlig is. Videre oppover kysten stopper dere på Moss Landing og ler av selene og oterne som har okkupert en brygge som restauranten der bygget og trodde de skulle tjene penger på. Dere kan også leie kanoer (sjekk på forhånd) og padle inn i våtmarksområdet, hvis dere trenger litt avveksling fra bilen. Så kommer dere til Santa Cruz, som er den Fineste Byen (TM). Ikke kjøpesentere men et levende bysentrum med mye lokalt eide butikker, takket være et bystyre med radikalt flertall siden 70-tallet. Den lokalt eide bokhandelen (ikke kjede!) har en veldig god barnebokavdeling med flinke ansatte, du finner den på hovedgata Pacific. Isspising bør stå sentralt, enten på Marianne's som har ca 70 smaker og kutapet, borte på Ocean (kaffen kjøpes rett over gata på Finns coffee), eller på Penny Ice creamery som har rare smaker basert på hva de får kjøpte på det lokale økomarkedet en gang i uka. Skal dere spise lunsj eller middag anbefaler jeg The Crepe Place på Soquel, som har både søte og middagspannekaker og hyggelig bakhage. Lørdag lunsj er det ofte magedans i hagen, da bør man ha bestilt bord. Eller så kan man kjøpe med en piknik på økosupermarkedet New leaf og svuppe ned til Natural Bridges-stranda hvor det er piknikbord og griller under eukalyptustrærne. Hwy 9 fra Santa Cruz opp til Big Basin redwoodskog går gjennom en hel liten rekke med små gullgraverbyer hvor tiden nesten står stille. Boulder Creek er søt, den har også en fanastisk god massør og en morsom antikvitets/bruktbutikk. Du kan også stoppe i Felton på The White Raven og drikke Larry's famous chai. , men du må egentlig også kjøre hwy 1 nordover fra Santa Cruz. Du kan stoppe på Whale City i Davenport og kjøpe delstatens beste bear claw, men det viktigste er Swanton Berry Farm rett forbi. De spilte en rolle i organiseringa av delstatens landarbeidere, har bare union labor, og fungerer delvis som en arbeiderstyrt bedrift. De har fantastiske syltetøy av ollallieberry og tayberry osv. som man kan smake på, og nydelig cobbler osv. Og så kan man bare henge der. 10% rabatt hvis man kommer på sykkel, men bare hvis man har på hjelm. What's not to love? (Og det er ikke dyr der, det er bare en bærgård.)
I San Francisco liker jeg The Exploratorium, som er et slags vitensenter, og California Academy of Sciences. Begge er veldig hands on med mye å finne på.
Når Acsa har skrevet så utførlig føles det litt vanskelig å følge opp, men jeg skriver det allikevel. Da vi var på roadtrip i USA brukte vi en dag på å kjøre gjennom og gå i en nasjonalpark. Vi så mange dyr den dagen. Blant annet en bjørn (relativt liten type) med to bittesmå unger. De levde helt fritt, så det var bare stas å se dem. Vi satt inni bilen da vi så bjørner, heldigvis. Men da vi gikk vandring så så vi en hjort.
Parken var veldig fint bygd opp, og da vi kjørte inn fikk vi gode kart med forslag til gåturer av forskjellig vanskelighetsgrad. Det var også godt merket hvor vi kunne få oss mat.
Jeg syntes den nasjonalparkopplevelsen var en innmari fin avveksling fra storbyer og fornøyelsesparker. Så det anbefales.
Six Flag Magic hvis dere liker rollercoastere og kan besøke parken en hverdag. Jeg tror jeg kjørte mer enn 12 turer. I sesong kan det være en time eller mer å vente foran hver attraksjon.
Jeg syntes ikke LA var noe ille. Men vi bodde privat på båt i Long Beach og senere i boligstrøket Huntington beach. Vi kjørte til vakre strender enda lengre sør. Synes det var kjekt å bo sammen med amerikanere, de var oppriktig interessert i oss og svært hyggelige.
Jeg hadde ikke brukt tid i Disneyland. Det var egenlig bare gøy for meg som har sett alle filmene. Ok, paraden var gøy for alle. Fyrverkeri. Men ikke verdt den totale prisen spør du meg.
Jeg ville ikke brukt to dager i Universal, det holder lenge med en dag. Hele greia er såpass dyrt at vi valgte å betale enda mer for å unngå kø. Det vil si vi kjøpte VIP til hele familien. Det var helt strålende. Sto ikke i kø noe sted, fikk gjort alt og var ferdig på en dag. Det var attraksjoner det var 2-3 timers køtid på.
[QUOTE=JDet var attraksjoner det var 2-3 timers køtid på.[/QUOTE]
På en ukedag i påsken vil jeg kanskje tro at køene er litt mer overkommelige enn de er i skoleferien, men jeg er enig at man rekker over mye i løpet av en dag i Universal.
Ellers så er jeg ikke helt enig i det negative fokuset på LA. Ja, det er vanvittig trafikk og store avstander men for unger som er i USA for første gang så er det mye av det de ser i LA som er "selveste USA" for de. Hollywood-skiltet, stjernene på Walk of Fame og Santa Monica Pier er ting de har sett på film og tv og det er stas å oppleve det:jupp:
Enig i dette. Hollywood er riktignok et høl, men det er jo gøy å ha vært der. Jeg og eldste var på Studio tour på WB, det var stas. Minste var for liten, de var 6 og 10 når vi var der.
Santa Monica likte vi alle sammen, og Venice Beach er jo en opplevelse. :jupp:
Ja enig, jeg elsker Santa Monica Beach, og Venice Beach, og å se Hollywoodskiltet er jo obligatorisk spør du meg. Enorme skyskrapere.. vel verdt en dag alt dette her.
Kan jeg bry meg med etpar spørsmål? :o
Hvilke rute har du tenkt på i påsken, Floksa? Og hvor mange dager?
Det blir jo bare litt over en uke ferie. eller har du tenkt å ta lengre fri?
Rekker man over denne trekanten med SF, LA og LasVegas på 12-15 dager eller blir det bare stress? :cool:
Hvor lang tid trenger man på flybytte og hvilken flyplass lønner det seg å bytte på? Trenger jeg å tenke på det eller er det beregnet god nok tid ved evt forsinkelse på en time for å rekke neste fly?
Ja, du kommer langt på 12-15 dager. Det kan være kjekt å søke opp avstander på Google Maps. Da får du lettere oversikt over hvor lang tid det tar å forflytte seg. Hvis du vil spare litt tid så kan du velge forskjellig ankomst- og hjemreise-flyplass. For to år siden fløy vi til Oakland/SF og hjem fra LA (Norwegian). Da hadde vi noen dager i San Fransisco før vi kjørte litt nordover og opp i fjellene, videre til Las Vegas og et stykke ned i Arizona, via Palm Springs og tilslutt noen dager i LA. Vi brukte 19 dager på turen, men det er godt mulig å knipe inn noen dager eller kjøre en kortere rute
Det helt klart enkleste er å fly direkte fra Oslo/annet sted i Europa direkte til LA eller SF. Da slipper du å bekymre deg for mellomlandinger. Med mellomlanding så ville jeg beregnet tre timer til flybytte
Vi kommer til å ta ungene ut 2-4 dager (alt etter flypriser :o ) ekstra. Sannsynligvis to dager i hver ende. (jeg har vel sverget på å aldri gjøre det igjen, men dobbelt moral er dobbelt så bra som moral)
Vi flyr Oslo-London-Oakland. Mellomlanding på 4 timer. Tror jeg. Synes mellomlanding er helt ok. Slipper å sjekke inn bagasjen.
Siden pris er ganske avgjørende for oss blir det Norwegian.
Så utrolig mange fine svar :hjerter:
Santa Cruze høres ut som vår by.
En tur innom Nationalpark er glitrende.
Dag to i Universial var såpass billig at jeg tror vi går for det. Mine unger bruker fint tre dager i Hunderfossen, så to dager i Universial skal nok gå fint :knegg:
Jeg likte Disneyland, jeg, da. :sparke: Den var utrolig mye mindre "plæstikk" enn jeg hadde sett for meg. Vi hadde en dag i hver av parkene (Disneyland er todelt). Og så måtte vi tilbake til den ene litt ekstra pga. Space Mountain. :humre:
Unnskyld for at jeg bryr meg igjen men hvordan har du fått booket flybilletter via Norwegian?
Utifra hva jeg finner ut så har de ikke lagt ut billetter til lengre enn hjemreise 24.mars?
Jeg skal seriøst regne på dette for ser at flybilletter er halvparten av hva jeg har søkt på tidligere om vi drar i påsken. 15tusen er mer overkommelig enn 32tusen for å fly over altså. :cool:
Jeg kunne ikke reist til California med ungene uten å dra i Disneyland. For meg er det på linje med å droppe Eiffeltårnet i Paris. :knegg: Mannen og jeg har vært rundt i diverse parker. Før vi fikk barn. Lykkelige over å kjøre akkurat hva vi ville.
Er det langt unna Calistoga dere skal? Der er det en ganske fin park med en geysir har jeg sett på veldig mange postkort oppigjennom (kjenner ei som vokste opp der).
Vi droppet glatt Disneyland, men har vært i Disneyworld da.
Universalparken er såpass liten at det holder med en dag.
Jeg har et bra hotelltips i Hollywood. www.orchidsuites.com/ Store suiter, helt grei amerikansk hotellfrokost, lave priser og ekstremt sentral beliggenhet, rett ved Walk of Fame.
Om dere har vært i Disneyland Paris hadde jeg glatt droppet Disneyland i California. Og det til tross for at vi skal i Magic Kingdom (Disney World) for andre gang. Men minsten var baby sist, så han har egentlig ikke vært der. :o
Har dere vært i Disneyland Paris hadde jeg droppet Disneyland Anaheim.
Redwood Forest ligger ca 30 mil nord for San Francisco. I den nasjonalparken finner man verden største trær. www.nps.gov/redw/index.htm
Her kan man campe eller leie små hytter, en veldig annerledes opplevelse.
Jeg var bare 9 år når jeg var der, så det er "et par" tiår siden.. men jeg husker hvor fasinerede svære trærne var og at det var fryktelig spennende å gå i skogen der.
En annen ting vi også gjorde var å gå over grensen fra USA til Mexico for å spise lunsj, Tijuana. En særdeles spesiell grenseovergang som hevdes å være en av verdens mest trafikkerte grenser. Kontrasten fra San Diego og Tijuana (Mexico) var enorm (den gangen).
Den skogen har jeg notert på min liste også. men det vil jo bli fryktelig mye kjøring siden vi, eller mannen vil til Sedona og det ligger helt andre veien.
På min søken på opplevelser for noen dager siden så leste jeg om en jernbanestrekke med et sånt "Tilbake til Fremtiden"-tog. Noen som vet hvor jeg mener? :cool:
Vi kjørte fra helt nord i California til San Diego - (Mexicogrense), HWY 1, vi brukte 3 uker. Det er mye å se og oppleve langs hele det strekket. Vi stoppet også på en del av parkene, Knott's Berry Farm, det som i dag er Universal Studios, guidet tur i Beverly Hills m.m. så det er nok begrenset hva man rekker på en drøy uke.
Dere har også Alcatraz, Golden Gate Bridge, kabelvognene i San Francisco (da med Fisherman's Wharf).
Hvis dere vil ha med dere Sedona så blir det innmari lange kjøreetapper om dere skal ha med dere SF også. Vi har kjørt strekningen Las Vegas - Grand Canyon - Sedona og det er en ganske lang dagsetappe. Fjellene i Sedona er utrolig flotte! Fra Sedona kjørte vi til Palm Springs. Der hadde vi noen dager ved bassenget før vi kjørte videre til LA. Det går fint å kjøre hele strekningen fra Sedona til LA på en dag, men store deler av dagen går med til kjøring
Et annet alternativ er jo å kjøre bare en vei. Fly til SF fra Norge, ta innenriksfly derfra til Phoenix. Så kan dere kjøre Sedona - Grand Canyon - Vegas - LA - SF. Det er jo uansett mye kjøring, men det er litt kjappere enn å kjøpre en runde. Eventuelt motsatt vei, man får vel finere utsikt fra sørover enn nordover mellom SF og LA, har jeg hørt hvertfall.
Anbefaler også mapsme på appstore (vet ikke om den finnes for android også). Fantastisk kartapp der man laster ned på mobilen det kartet man har bruk for, også virker GPS også når man slår av mobildata. Gull! (Men last ned kartet over wifi, så klart.)
Ligger masse hoteller og spisesteder inne også, og den kan gi deg directions live - uten mobildata. (Jeg vet at det funker på en eller annen måte med googlemaps også, men jeg har aldri fått det til uten å måtte gå live hver gang jeg skal søke opp et sted.)
Avstandene er som nevnt store og selv om det er utrolig mye som er veldig bra ville jeg prøvd å fokusere på noen få ting skikkelig framfor å bruke opp dagevis langs motorvei.
Da har vi bestilt biletter :sjokk:
Det blir 14 dager og jeg kommer sikkert til å måtte råtne i helvete for å ta ungene seks dager ut av skolen. Men det får stå sin prøve. Vi drar 20 mars og returnerer 3 april. Så nå må vi finne leiebil.
Nei, trenger ikke noe ekstra. Pass på at alle forsikringer er inkludert - det er som regel det når man bestiller fra Norge. Det er tre ulike man må ha mener jeg å huske. Skade, ansvar, og forsikring mot å krasje med noen som ikke har forsikring. Hvis jeg ikke husker feil da.
Bestilte gjennom Norwegian og betalte ekstra for superforsikring så jeg håper det er i orden. Regner egentlig med det. Vi må ha 7 seter, så ikke all verdens velge i :knegg: Men helt overlevelig pris. 6500kr for 14 dager er virkelig ikke galt. Med GPS og ekstra forsikring.
Høres ut som du har fått med deg det du skal ifht leiebil. Trenger ikke noe ekstra på førerkortet så lenge dere har B.
Fin pris på leiebil med superforsikring, det er vel slik at da trenger du ikke betale noe om noe skulle skje. Vi valgte det på GC og gla var jeg for det for de sa bilen var uten riper og skader og jeg fant mange riper på den før mannen hadde fått lastet i alle koffertene.
Så rimelig du fikk det da. :)
Jeg har betalt 8.200,- for 12 dager. Jaja, et er bare å lukke øynene og bestille. Må jo ha en bil. Kanskje det er litt dyrere når vi skal levere på en annen flyplass.
Skal dere det, Floksa?
Det stod at de ikke kunne garantere GPS, og sånt blir jeg nervøs nok av. :o
Jeg lurer litt på dette med at de skal reservere et beløp som er lik egenandelen. Hva slags beløp er det, finner ikke ut av hvor det står? Vet du det? :)
Greit å beregne penger som blir trukket ekstra.
Trenger ikke GPS, Gina - vi har bare brukt mobilen. Vi har brukt en app som heter navigon. Den koster litt, men har fungert strålende offline - selv i gokk. Bi har brukt den i California, nevada, Arizona, utah, new Mexico, Texas og Florida - helt uten issues. Vet Google maps også har en offlineløsnkng, men vet ikke om den er like bra på bøgda, aldri prøvd.
Vi har tatt med GPS hjemmefra, og bare lastet inn amerikanske kart. Man er helt avhengig av hjelp til navigasjon, men det er jo mange enheter som kan fungere. Jeg ville ikke brukt enheter som bruker datatrafikk. Mannen min har det inkludert også i USA (jeg har det bare inkludert i Europa), men det spiser mye batteri.
Hvis du kjøper GPS-app bruker den ikke datatrafikk, så lenge du laster ned kartene på forhånd. Jeg laster ned kart over de statene vi skal til før avreise.
Tar med lader, det er jo usb-plugg i alle leiebiler nå, så batteri er ikke noe problem.
Etter en nær døden opplevelse med GPS, fire slitne unger i bilen og fullstendig lost på Gand Canaria betaler vi gladelig for å få GPS. Hadde med vår til til GC og den snakket konsekvent spansk, hele oppholdet. :snill:
Nå trenger vi et hotell i rimelig nærhet til Oakland (+- 1 mil). Lander kl 19 og vil ha noe i nærheten. Men trip adviser avbefalte de jeg fant :skeptisk:
Skal levere bilen på samme flyplass ja. Mulig det er derfor det ble billig? Bestilte gjennom norwegian. Har søkt litt selv og da fant jeg ikke noe under 15000kr. Kanskje jeg har booket en tråbil :sjokk:
Tror nok prisen er riktig ifht hva vi har betalt tidligere for bil der. Vi har kjøpt GPS selv på en av de billige elektronikkbutikkene der for det var billigere enn å leie. Men har du gps du kan ta med er det også en løsning.
Jeg suger til meg alle tips og råd. Dere er supre.:)
GinaK sa:
Det stod at de ikke kunne garantere GPS, og sånt blir jeg nervøs nok av. :o
Jeg lurer litt på dette med at de skal reservere et beløp som er lik egenandelen. Hva slags beløp er det, finner ikke ut av hvor det står? Vet du det? :)
Greit å beregne penger som blir trukket ekstra.
Noen som vet noe om dette med egenandelsbeløpet? Jeg finner ikke noe konkret tall. Er det snakk om 2.000,-, 10tusen eller 50tusen lzm? :cool::o
Jeg bestilte leiebilen via linken på flybilletten. Når jeg sjekket uten å logge meg inn kostet det over 9000 for samme bil uten noe tillegg så vi må jo ha fått noe avslag. Det er flott. :)
Vi laster ned kart på egen GPS og tar med den uansett. Den tar ikke store plassen uansett.
GPSèn kostet bare 149,- altså så det er ikke så veldig stor utgift ekstra, men vil gjerne vite helt sikkert at ting er i orden.
Jeg tror reservasjonen varierer fra selskap til selskap. Jeg booker alltid leiebil på jobbkortet (vi kan bruke det privat så lenge vi betaler regningen selv), just in case. Jeg vet at hos Sixt er det f.eks. 3 ganger leiebeløp, der leide vi i sommer. Siden jeg hadde booket på jobbkortet var det ikke krise, men jeg hadde ikke satt pris på en reservasjon på det vanlige kredittkortet mitt på 30 000. Vi hadde null i egenandel, så det var mer som sikkerhet for at vi kom tilbake tipper jeg. :vetikke:
Hvis det er lik som som egenandel så¨er det samme sum som det du må ut med om det er skade, tipper maks 10000. Om du er i tvil om du har nok til å ha det reservert på ferie er det jo bare å få et cresco kort eller annet mastercard som du kun bruker til å reservere beløpet på og så si opp kundeforholdet om du ikke har behov for det etter ferien.
Jeg syntes kr 6500 høres dyrt ut. Gjorde et søk hos Autoeurope på de samme datoene og der kan du få en 7 seter minibuss fra Alamo til kr 5900 med GPS og en full tank med bensin inkludert. Det er riktignok uten Superforsikring, den er i mine øyne bortkastet da alle nødvendige forsikringer er inkludert og uten egenandel.
@Floksa, hvor mange er dere som skal sitte i bilen?
@GinaK, Når det gjelder depositum så er det ulikt fra selskap til selskap, men Alamo som eksempel tar et depositum på 100 USD. Da det ikke er egenandel på forsikringene i USA er depositum lavt i forhold til feks Spania.
Men anbefaler uansett ikke å reise til USA uten et kredittkort.
Kan jeg lure på noe i tråden din? :o
Hva må vi gjøre ift. at mobilene skal virke? Må vi kjøpe eget SIMkort der eller er det noe vi kan åpne opp for hos Telenor i forkant? :blånn:
Hva med bankkortene? Er det fortsatt sånn at vi må ta kontakt med banken sånn at de åpner opp for at de skal virke?
Mobilene virker. Men kan bli dyrt. :humre: Mannen har telenor, og kunne kjøpe datapakke som ikke var altfor dyr. Han fikk tekstmelding om det når han landet tror jeg. Mitt elendige jobbabbonement har ikke sånne lure ting, tror det kostet nesten 100 kr per megabyte eller noe. Jeg skrudde av mobildata.
Mitt bankkort virker helt fint, men jeg vet noen banker har regionssperrer. Du kan jo sjekke med banken din - men man skulle jo tro de hadde sagt fra hvis det var sånn at man måtte åpne kortet for bruk i utlandet.
Jeg ble forresten stoppet i kontroll, ingen sa noe om internasjonalt førerkort - det norske gikk helt fint. Flaks, for jeg hadde jo ikke noe annet.
Ok. Kom gjerne med tips om hva som er lurt å gjøre ift mobilbruk sånn at vi ikke får sjokk ift mobilt nettverksbruk. :tilber:
Eldste har U18 abb. så da er han vel helt sperret for surfing utenfor EU? Håper det for da kan han heller få en pakke og når den er tom så er det ikke mer og da får han tilpasse det selv. :riktig:
Det er jo bare å skru av mobildata. Ingen av ungene fikk noe datapakke når vi var i USA, og jeg brukte heller ikke mobildata. Det er jo wifi på hoteller, de fleste restauranter, i butikker, osv. Det skader jo ikke å koble av litt når man er på ferie heller. :humre: Spesiellt eldste har en tendens til å forsvinne inn i telefonen, så da passer det fint at hun er litt offline på ferie.