Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Snegleinvasjon

#1

Acsa sa for siden:

Jeg har aldri hatt noe stort problem med brunsnegler, men for en uke siden plantet jeg ut to nydelige marokkanske mynteplanter, og da kom alle nabolagets snegler løpende. De er ikke på noen andre planter i urtehagen min, men nå plukket jeg FEMTEN snegler fra EN plante. :dåne:

Så hva gjør jeg? Det står en foreløpig ikke-blomstrende lavendel i nærheten, skal jeg transplantere den nærmere, eller må den blomstre for å avskrekke snegler? Er det noe man kan legge ut når problemet er så lokalt?


#2

Lavender sa for siden:

Jeg plukket brunsnegler ved siden av lavendel, ikke i blomst. Sneglene er ofte svært nær planter de ikke liker, som ved siden av tornebusker. Jeg ville satt urtene i pallekarm med sneglekant, sånn har vi fått jordbær for oss selv. Bare skrukketroll igjen.


#3

Acsa sa for siden:

De er allerede i en "trapp" sikkert 20 cm over bakken, jeg må se om det finnes noen kant som passer til plankene på denne.


#4

Mei sa for siden:

Hage i rettbebygd strøk med gress og planter betyr snegler. De kommer seg over eggeskall, kanter, salt, grus of alle andre kjerringråd. Du må bare plukke plukke og plukke. Hver snegle legger 400 egg. Plukker du jevnt nå får de ikke lagt egg også blir de færre og færre. Plukker du ikke... vel. Da blir de fler. Gå ut og gjør en liten plukkerunde hver kveld. Eneste som hjelper. Akkurat ferdig med kveldens runde her. Bare tre i hele hagen.


#5

Pappalille sa for siden:

Får du lagt bark rundt? Sneglene liker visst ikke å krysse bark.


#6

Polyanna sa for siden:

Hva er sneglekant?


#7

Mei sa for siden:

Joda. Og de elsker bark som råtner - noe bark gjør på høsten.



#9

isola sa for siden:

Vi har foreløpig hatt hell med kobbertape rundt pallekarmene.
Ellers; plukke, plukke, plukke.


#10

Polyanna sa for siden:

Takk!

Jeg har ikke hatt sneglevennlige planter, tror jeg, men nå har minstemann fått jordbærplanter, og de er det vel greit å berge fra monstrene, ellers blir det trist..


#11

Pappalille sa for siden:

Bah, dævelskapen. :mumle:


#12

emm sa for siden:

Min erfaring er at det ikke finnes sneglesikre planter, sneglebånd og kobbertråd, kaffegrut, kakaoflis, bark, hva har du, det hjelper ikke på problemet. Vi plukket, klippet og la ut Nemaslug (et produkt som er ufarlig for naturen og andre dyr, men som inneholder en parasitt som dreper sneglen, og som igjen dreper sneglen som spiser sin døde sneglevenn.) For hver snegle du ser kan du telle 400, det er ca så mange etterkommere en stk. etterlater seg på en sesong. Så skal man få bukt med problemet ville jeg hoppet over alle kjerringråd og gått rett til sakens kjerne, få de vekk. Brunsneglene er svartelistet og har ingen naturlige fiender i norsk natur, i kommunen hos oss får man nå gratis Nemaslug, det burde virkelig andre kommuner også gjøre. I år har vi tatt 10 stk i hagen så langt, men her har alle naboer også trådt til og ryddet i sine hager, så vi nesten har klart å bli kvitt de helt.


#13

Palmen sa for siden:

Vi har fått grevling i hagen - og hittil i år har jeg plukket én - 1- brunsnegle, mot normalt 20-30 hver kveld. Så jeg er overbevist om at det er det beste trikset som finnes. :jupp:


#14

Malama sa for siden:

Jeg har observert pinnsvin i hagen vår, det er jo fint

Brunsnegler har vi ikke vært plaget med, men i år er det mer snegler generelt, mye smått som jeg ikke vet hvilken farge ender opp som. Tanken mislikes.


#15

Lavender sa for siden:

Sneglekant til pallekarm er tilpasset beslag som gjør det vanskelig for sneglen å komme over. Har virket godt så langt.
www.biltema.no/no/Fritid/Hage/Planting/Dyrking/Sneglekant-2000039829/

Ellers har jeg oppdaget at en Forglem-mei-ei staude er snegleknask, og at sneglene koser seg i Allium stilker. Ferdig med det.

Grevling vil jeg ikke anbefale, de er så sinna og bråkete når de gyver løs på søppelbøttene.


#16

Lavender sa for siden:

Kant eller noen skikkelige tornekvister. Skaffer du deg hybridrosen Lykkefund skal det bli rikelig med torner.


#17

Palmen sa for siden:

Søppelbøttene våre er 200 meter unna huset, så det plager oss ikke. :p


#18

Strå sa for siden:

Noen sa til meg at nemaslug er skummelt for pinnsvin. Er det korrekt? Jeg tror vi har pinnsvin i hagen.

Nå er vi i midten av august, jeg plukker og plukker. Det er lite i vår hage, men desto mer (mengder) i hagen til naboen vest for oss.

Er det for sent på året for nemaslug?
Er det noe annet jeg kan bruke nå og som ikke skader pinnsvin?


#19

Strå sa for siden:

Tja, vi har nå grevling på besøk av og til. Søppelkassen holder den seg unna, men du verden som den slåss med stikkelsbærbusken.


#20

Charlie sa for siden:

Trodde ikke nemaslug skulle ha noen farlige konsekvenser for pinnsvin o.l., nei.

Det er viktig å vanne med nemaslug ifbm solnedgang, nematodene dør om de utsettes for sollys. De skal ha15-20C for virke optimalt, og de lever vel i 6 uker eller så, så jeg tenker det ikke er noe i veien for å vanne nå, hvis du ikke bor altfor langt nord.

Innsats man gjør nå, vil man få igjen for til våren.


#21

Strå sa for siden:

Takk Charlie. Da skal jeg få til det. Vi har mange steder i hagen som er skyggefulle, så jeg kan legge det ut der.


#22

GinaK sa for siden:

Jeg tør nesten ikke skrive dette, eller skryte av det men jeg har ikke snegler i hagen.
Si at jeg har funnet 10 snegler, da overdriver jeg. Det rare er at naboen noen hus vekk sier at hun plukker seg ihjel.

Det kan hende at jeg har flaks med blomstervalgene mine. Vi har ikke så mye busker og ugress i hagen heller. Og så leste jeg et sted at sneglene ikke liker kaffegrut.
Jeg har i årevis fra våren og utover til det tetner med blomster helt på kaffegrut i bedene. Det kan jo ha hjulpet. Gammelt jungelråd fra mormoren min.

Blomstene jeg har er Pion, klematis, hortensia, ringblomst, georginer, stemor, iris, rosespirea og noen roser.
Jeg fikk en rot med georginer av en venninne av mamma som jeg vet har hagen full av snegler og det dukket opp sånne slimete hvite sneglegg i det bedet uti juni. Men jeg plukket og plukket og sjekket i dagevis så nå er det heldigvis helt borte.
Jeg skal aldri mer ta imot stauder eller knoller av noen for det drar med seg drit videre.


#23

Harriet Vane sa for siden:

:gaah: Myter! Nemaslug er overhodet ikke farlig for andre enn snegler. Det som fungerer superbra er å lage havregrøt eller få tak i mask fra ølbrygging. En stor spiseskje blandes i lunkent vann og deretter i en liter kald havregrøt eller mask. legg ut under snudde blomsterpotter eller inni melkekartonger, nematodene tåler nemlig ikke UV-stråler. Kombiner gjerne med jernfosfatmidler som ferramol eller hvis du får tak i: yrkesdyrkernes hemmelighet, sluxx! Strø ut (0,7 dl pr. mål) med jevne mellomrom og vink farvel til snegler.

#24

Strå sa for siden:

Takk HV, det ante meg, det er derfor jeg spurte her.

Det sure er at jeg ikke får tak i nemaslug her på Kolbotn og jeg VIL IKKE kjøre langt for det. Et eller annet sted nært en togstasjon på strekningen Oslo S-Mysen eller Oslo S-Drammen eller Oslo S-Gardermoen hadde vært fint.


#25

Matilda sa for siden:

Hvis en avstikker til Jessheim på den siste strekninga ikke er for lang, så har de pleid å ha Nemaslug på Myrvold planteskole og hagesenter (som for øvrig er et helt utmerket hagesenter).


#26

Strå sa for siden:

Takk for tips. Men jeg tror det blir øvelseskjøring med Eldste til Felleskjøpet i Ski.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.