I går kveld satt jeg en bolledeig, som jeg skulle bake ut i dag morges for å ha med på et arrangement. Deigen ble satt i kjøleskapet, men hadde ikke hevet en centimeter da jeg stod opp. Etter halvannen time på benken hadde den fortsatt ikke hevet noe særlig, og jeg måtte bare reise.
NÅ derimot, er den ganske stor.
KAN jeg vente til i morgen tidlig med å bake ut? Hvordan oppbevares den i så fall?
Kan jeg fryse den og vente med å bake ut til om lenge?
MÅ jeg bake ut i kveld, hvis jeg skal ha noe håp om at det skal bli spiselig?
Jeg hadde bakt den ut nå, lag en kringle evt om du ikke orker å trille ut masse boller. Jeg hadde ikke tatt sjanse på noe annet. Gjæringsprosessen er jo så godt i gang og vel så det...
Jeg hadde bakt den nå. Hell den forsiktig på en bakeplate. Jevn den ut og hell på sukker og kanel. Form som en focaccia. Glem etterheving, men ikke trykk den sammen.
Den luktet så ille når jeg tok den ut av bollen at jeg droppa det. Det luktet jo bare gjær, men mannen brygger av og til øl og jeg klarte ikke å tenke på noe annet enn at dette var på vei til å bli noe annet enn bolledeig. :knegg: