Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Asiatisk buffet i familiebursdag? Hjelp meg å sørge for at alle kan bli mette

#1

Tallulah sa for siden:

Jeg har lyst på en slags asiatisk buffet. Jeg (som har bursdag) har veldig lyst til å kunne inkludere ferske vårruller i menyen. Hiawata (som ikke har bursdag, men ofte får viljen sin) har lyst på stekt ris. Men så er det alle gjestene da. De springer fra matvante, villige til å teste, til allergikere, ikke vant med ukjente smaker og svært kresne. Jeg tror halvparten vil spise vårruller, kanskje litt fler stekt ris. Noen vil ikke røre ting det er hvitløk, ingefær eller chili i, ei heller friske urter. De kan strekke seg til piffikrydder. Hvordan lager jeg en meny alle kan bli mett på, og som sørger for at folk ikke føler seg teite fordi de ikke er vant til slik mat?

Jeg tenker:

  • Ferske vårruller med reker (halvparten spiser)
  • Stekt ris (tror alle spiser om jeg dropper løk, men er jo ikke noe å spise seg mett på)
  • Bahn Mi med krydrede kjøttboller/asiatisk pulled pork (halvparten spiser kanskje)
  • Sushiruller med laks (litt under halvparten spiser)
  • Kylling satat (kanskje litt fler enn halvparten spiser)

Og vi snakker om ca samme halvpart her. :knegg:

Jeg vurderer noen skiver med saltet og pepret svinejøtt og svenske kjøttbullar på siden, for å sørge for at alle blir mette. Noe annet jeg kunne inkudert? I tillegg må jeg ta hensyn til gluten, soya og melkeintoleranser.[CENTER]Save[/CENTER]


#2

Tjorven sa for siden:

Jeg ville servert det du har på lista nå og hatt pølser i tillegg slik at du var sikker på at alle ble mette. Men jeg er ikke den som er aller mest villig til å tilrettelegge for kresne folk.


#3

Input sa for siden:

Det er ikke sannsynlig at flere ville spist vårrullene om de var uten reker? Slik er det i min omgangskrets. :sparke: Hvis du skal lage maten selv er det jo veldig lett å lage noen med og noen uten.


#4

Tallulah sa for siden:

Ja, kanskje jeg rett og slett skal ha et pølsevalg. Men noen av barna liker ikke pølser, men kan tenkes at de liker stekt ris.

Input: nei, det er nok urtene, grønnsakene, risnudlene og rispapiret som gjør at de ikke blir spist. Vegetarianeren kommer ikke denne gangen. Velkommen til min familie, liksom. :knegg: Jeg har ikke noe i mot å tilrettelegge altså. Jeg vil at alle skal føle seg velkomne, og vet at noen syns det er litt flaut at de syns min mat er rar og moderne og ukjent. Det er jo ikke noe hyggelig for dem å føle seg utenfor. Jeg tror kanskje pølser kan være redningen, eller pizzaboller. Personen som ikke tåler gluten, soya og melt er heldigvis veldig glad i å teste nye ting.


#5

løve70 sa for siden:

Hvis du serverer de krydrete kjøttbollene også separate fra Bahn Mi, kan ikke de sære spise stekt ris og kjøttboller? Pluss kylling satay uten sausen?

Eventuelt så safer du med pølser eller pizzasnurrer ;) Da bør vel alle være fornøyde.


#6

Tallulah sa for siden:

Ja, jeg tenker at alle kan sette sammen sin egen bahn mi, med kjøttboller, pulled pork, diverse urter og grønnsaker og sauser. Så om jeg har svenske kjøttbullar ved siden av også, så kan man bare velge dem i stedet.


#7

Myria sa for siden:

Jeg ville også hatt noe safe, i allefall for barnas skyld. I de to siste konfirmasjonene vi har vært i var det asiatisk buffet. Det er jo familieselskap så en god blanding mennesker som er nysgjerrige på og glad i ny mat, til kresne barn til en del eldre som ikke vil spise noe som helst ukjent. I begge ble det servert pølser og pasta i tillegg (de fleste barn liker i allefall en av disse) og det virket som alle ble fornøyde.


#8

kamp sa for siden:

Har du mulighet til å kjøpe stickyrice og dampe?


#9

løve70 sa for siden:

Det høres forresten ut som en veldig god meny :)


#10

Tallulah sa for siden:

Ja, jeg kan dampe.

Takk løve!



#12

polarjenta sa for siden:

Jeg syns det ser godt ut, men for min del ville vårrullene blitt en nedtur siden jeg er veldig glad i det, men ikke tåler reker. Men jeg liker jo stort sett det andre på menyen.


#13

Tallulah sa for siden:

Hade du kommet hadde jeg selvfølgelig tilrettelagt for deg også. Men jeg vet at alle i mitt selskap tåler reker. :)


#14

polarjenta sa for siden:

Det hadde nok ikke vært krise for jeg liker jo det andre også. Syns som sagt det var en god meny.:jupp::riktig:


#15

veobra sa for siden:

En ting som ofte faller i smak er grønnsaker i staver. Bare å plukke med seg agurk, paprika osv.


#16

Blå sa for siden:

Jeg tenker også at det kan være greit å ha salat/ råkost til.

Og det høres nydelig ut.


#17

Tallulah sa for siden:

Jeg tror jeg har landet på et greit alternativ:
Alle liker baguette (glutenallergikeren tar med noe som funker selv, eller spiser uten brød), og det kan fint settes sammen med de urtene eller grønnsakene som faller i smak, også steker jeg en indrefilet av svin og deler i skiver, og har noe vanlige kjøttboller. Det må jo holde for dem som evt. ikke liker noe av det mer autentisk asiatiske/vietnamesiske?

Så holder jeg alle sauser ved siden av også, slik at man kan ta på så mye eller lite man vil av slikt.

Det er ulike grønnsaker og urter som skal i bahn mi, så det er ikke noe problem å ha dem ved siden av så alle bygger sin egen baguette. De som ikke spiser krydret mat, spiser i stor grad ikke grønnsaker heller, så det er egentlig ikke noe voldsomt problem.


#18

Tangerine sa for siden:

Hva med å rulle sine egne ferske ruller med det de måtte like? Eller blir det kanskje mest upraktisk? :)


#19

Tallulah sa for siden:

Det tror jeg kan bli upraktisk. De som spiser slikt spiser alt i den. De som ikke spiser slikt spiser ikke rispapiret, ikke nudlene og ikke grønnsakene og urtene. Da kan jeg heller ha noen reker ved siden av som de kan ha på baguetten.

Vi har ikke så kjempestort kjøkken, og ferske vårruller er så klissete.


#20

Tangerine sa for siden:

Ser den. :)

Min altetende fjortenåring endte opp med å ikke spise rispapiret fordi det luktet plast, syntes hun.


#21

Tallulah sa for siden:

:latter: Ja, det kan jo skje her også altså. Da får de droppe hele greia og spise noe annet på buffeten, tror jeg.


#22

Tallulah sa for siden:

Hvilke dyppesauser bør jeg ha til? Jeg tenker satay, sweet chili og en sånn chili-eddik-fiskesaus-sak. Og soyasaus.


#23

polarjenta sa for siden:

Jeg syns du har tilrettelagt veldig bra. Og sausene høres gode ut.


#24

gnuri sa for siden:

Synes det høres fantastisk ut, jeg hadde digget en slik meny!


#25

Cuyahoga sa for siden:

Høres veldig bra ut! :)


#26

Tallulah sa for siden:

Takk dere, jeg håper det blir bra! Alltid greit å få litt hjelp til å sortere hva som kan være en god løsning.

Til dessert blir det en eller annen form for sjokoladekake med rips (egentlig hadde jeg lyst til å lage black forest cake, det er mørk sjokoladekake med fyll av kirsebær og kremost, med sjokoladeganache på toppen, men kom på at jeg har en fryser full av rips jeg bør bli kvitt), hummingbird cake (lys kake med pekannøtter, ananas, banan og ostkrem) og sitronmuffins og sjokolademuffins.


#27

Bokormen sa for siden:

Heldige gjester! :nam:


#28

daffy sa for siden:

Jeg ville kjøpt en diger bambussteamer (koster en hundrings), noen brett frossen dimsum og Hoisinsaus på Asiamat i Brugata. Nydelig mat som er enklere å tilberede enn frossenpizza.


#29

Tallulah sa for siden:

Det kunne jeg sikkert daffy, men ferdig-dimsumene er oftest fulle av smaksforsterker, de er verken gluten-eller soyafri og spises garantert ikke av den delen av familien som ikke vil smake på rare ting. :humre:


#30

millact sa for siden:

Nam, høres nydelig ut.

Har du god oppskrift på vårruller? Tolvåringen har lyst å lage.


#31

Taien sa for siden:

Kan jeg komme i din bursdag?! Du kan sende evnt rester sporenstreks til Stavanger! :glis:
Ser kjempegodt ut!


#32

Tallulah sa for siden:

:knegg: Sende en sånn fiskekasse fylt med is og bursdagsrester til Stavanger hadde vært noe.


#33

Taien sa for siden:

Ja, jøss! Skal stå klar å ta i mot. :glis:


#34

Tallulah sa for siden:

Jeg har pleid å google, jeg kan se hvilken jeg ender opp med og legge den inn etterpå!


#35

Tallulah sa for siden:

Det ble en hit! :hyper: Alle fant mat de likte! Menyen ble bahn mi med kjøttboller med chili og hvitløk (fikk masse skryt, og likt av alle bortsett fra den som ikke spise hvitløk), diverse grønnsaker og urter (jeg fant endelig brønnkarse i butikken!), reker (nykokte dagen før fra Mathallen. Jeg var lur og gikk innom før Pride og kjøpte, men lot det ligge på kjøl der til jeg skulle hjem. Lurt, for når vi kom tilbake var det ikke en eneste liten reke igjen til salgs) som var superdigg (og ble spist av alle, bortsett fra den som ikke spiser sjømat. Heldigvis ikke samme som ikke spiser hvitløk :knegg: ), ferske vårruller med reker (sipst av halvparten, men falt ikke i smak hos alle. De som likte det, likte det derimot supergodt) og et stort utvalg japanske sauser. Den som ikke tålte gluten hadde med eget brød bare, ellers var alt gluten- og melkefritt.

Dessert var glutefri hummingbird cake (yuuuuum). Neste gang skal jeg endre litt på forholdet mellom banan og ananas, jeg skulle gjerne ha litt mer ananassmak, sjokoladekake som ikke hevet, men funka som en litt dense kladdkaka ::knegg: , rullekake og rabarbrapai.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.