Kult! Jeg har et stort forbruk av Storytel-lydbøker, og jeg hører på både norsk, svensk og engelsk.
Mine anbefalinger:
Malin Persson Giolitto: Störst av alt (svensk, altså. Fabelaktig lest av Lo Kauppi)
Stephen King: Bill Hodges-trilogi (på engelsk, fabelaktig lest av Will Patton)
Christina Baker Kline: Barna fra toget (Fabelaktig lest av Inger Teien, som er veldig behagelig å høre på.)
Karin Fossums Konrad Sejer-bøker, lest av Nils Ole Oftebro (og en av Kim Haugen, som generelt er en god oppleser)
Henrik Langeland: Fyrsten (Verdensmesterne var også god)
Lawrence Hill: Noen kjenner mitt navn
Frederik Backmans bøker
Harlan Coben, om man er på jakt etter enkel, fengende krim. Christoffer Staib leser godt.
Arne Dahl: Utmarker (svensk)
Peter Swanson: Her Every Fear
Sharon Bolton: Little Black Lies
Karl Ove Knausgård: Min kamp
S.K. Tremayne: The Ice Twins
Det var de jeg kom på i farten. Følger spent med på andres erfaringer.
Kan skrive under på at Stephen Fry si lesing av HP er heilt unik!
Bøker eg har likt:
Hagfors-serien, svensk bygdekrim av Ninni Schulmann
Arnaldur Indridason sine bøker, særleg dei som er lese av Ivar Nørve
Engelsforstrilogin (Cirkeln, Eld og Nyckeln) av Mads Strandberg og Sara BergmannElfgren. Den har blitt beskrive som "Fucking Åmål møter Twillight" og det er ganske presist.
Viveca Sten sine bøker. Ok, eg er svak for svensk bygdekrim.
Karin Alvteigen sine bøker. Dette er enkeltståande bøker i grenseland mellom krim og psykologisk drama.
Greven av Monte Cristo av Alexander Dumas
Eg merker at til "mitt bruk" blir det ein del krimserier. Det er eit format som fungerer godt på lydbok.
Det er han Jonathan jeg styrer unna også. De andre har jeg ikke hørt så mye av. Jeg lurer rett og slett på om han er norsk. Har egentlig lyst til å melde fra, for han ødelegger ellers bra bøker.
Anbefaling av gode barnebøker, nydelig opplest av forfatteren selv (som dessverre er gått bort)
Det er en serie morsomme krimbøker, supre bøker å høre på i bilen hele familien sammen. Den første boka heter "Rottene kommer" Skrevet og lest av Trond Brænne. Skikkelig god stemme, og det er både morsomt og spennende.
Passer fra 6-7 år og oppover til 100.
Har dere ikke hørt bøkene skrevet av Eystein Hanssen, og liker krim, så må dere bare høre dem. De må høres i rekkefølge selv om det er enkeltstående bøker sånn med historiene, men er med samme personer hele veien, så må høres i rekkefølge da det hender de har tilbakeblikk. Første boka i serien er "De ingen savner", så er det 5 eller 6 bøker.
Siste jeg har hørt nå er de tre bøkene til Anna Grue. Også krim og de også må høres i rekkefølge. Begynner med boka Dypt å falle, nr. 2 er Judaskysset ognr. 3 er Kunsten å dø. Kan anbefales.
Og dere må høre er Jernjomfruen av Ann-Christin Gjersøe. Også krim. Det er skrevet av lokal forfatter og på lokale steder for meg, men den er utrolig bra bok selv om en ikke har vært de stedene de snakker om.
Mange gode tips, blir en bra sommer dette! :lykkelig: Kan gjenta anbefalingen fra den andre tråden om Nils Ole Oftebro som oppleser. Han er utrolig god!
Jeg er litt skuffet over utvalget av ungdomsbøker på Storytel. Det lages kanskje ikke så mange lydbøker av moderne norske ungdomsbøker i det hele tatt?
Jeg hadde Storytel en stund, men er ikke så glad i lydbøker når det kommer til stykket. Så da jeg hadde hørt alle radioteater-stykkene til NRK, sluttet jeg.
Jeg er nok litt for vant til radioteater til noen gang å bli tilfreds med "bare" lydbok.
Det er ikke veldig bra utvalg på norsk. Det er pga de svenske bøkene jeg henger der. Mostue har noen bøker der. Han leser de selv, skrekkelig å høre på i følge min datter.
Hittil har jeg lyttet meg gjennom alle Elling bøkene.
Bøkene om Gatekatten Bob. Et helt halvt år og Etter deg.
Hundreåringen som klatret ut av vinduet og forsvant.
Alle til Fredrik Backman ( :hjerter: )
Driver nå å lytter til Lucinda Riley, men begynner å bli mettet på britiske herskapsfamilier :knegg:
Den tomme stolen har jeg hørt på og noen lette "feelgood" bøker som Fioler i mars og Herfra til månen. Driver med "spild mjölk" på svensk men den er så sår og så nær at jeg må dele den litt opp for å ikke bli helt sugd opp i den dystre stemningen.
Kjetil S. Østli - Politi og Røver
Syntes boken er spennende mht miljøet den omhandler, Tveitagjengen og Nokasranerene. Det er personer man "kjenner" igjennom media og som ungdom i Oslo var Tveitagjengen en beryktet og fryktet gjeng.
Natascha Kampusch - 3096 dager
Nå ser jeg hun har skrevet en ny bok 10 år i frihet, den må jeg nok også høre på.
Jean P. Sasson
Prinsessen. Livet til en saudiarabisk prinsesse.
Anita Krohn Traaseth
Godt nok for de svina.
Petter Stordalen (Svensk)
Min hemlighet. Fasinerende fyr.
Når man har lest bøkene til Petter Stordalen og Anita Krohn Traaseth ser man fort noen likhetstrekk.
Guilty pleasure
Ingebjørg Olavsdatter av Frid Ingulstad, utrolig deilig å høre på når jeg driver med håndarbeid eller skal sove - dvs tankene bare skal fly, sovner jeg i 1 time går det fint, jeg henger med uansett. Man kan si mye om Frid Ingulstad sine bøker, men hun gjør en god jobb mht historisk research.
Kommet ny bok nå på Storytel. Ny serie sånn at neste bok kommer 24. juli. Første boka kom i går: Gruve 13 av Ørjan Nordhus Karlsson er første boka. Lastet den akkurat ned, men fått god kritikk og er krim, så jeg gleder meg til å høre den. :D
Min stopper automatisk etter en time. Bare å trykke play igjen. Regner med at jeg kan skru det av, men det plager ikke meg så jeg har ikke brutk tid på det.
Takk for tips! Denne gikk rett hjem hos meg også, og nå er jeg i gang med bok nr 2. Mye bra svensk krim, men en del mindre bra også. Jeg liker også veldig godt Viveca Sten, og leser også Kepler hvis det ikke dukker opp noe bedre. Sofie Sarenbrant ga jeg flere sjanser, men så var det slutt. Det samme gjelder Mats Ahlstedt. For klisjé.
Anbefaler Carin Gerhardsens Hammarby-serie som består av åtte bøker.
På en desidert førsteplass hos meg troner Hjort og Rosenfeldt. Elsk! :digger:
Har plassert bøkene til Leif GW Persson på vent i bokhylla, noen som har lest?
Jeg har lest noe Persson og tror jeg likte det, men mener det kanskje var huller i serien(e) der? Har lite minner om det nå, annet enn at jeg likte dem.
Holder på med Två Systrar nå. Altså oversatt fra norsk (Åsne seierstad) Den kan nok med fordel leses på norsk, men den er kun tilgjengelig på svensk. Hun forsøker å lese en del fraser og stedsnavn på norsk, men det høres bare dumt ut. Men liker boka ellers. Måtte ha en pause fra krim.
Har hørt det meste av Lee Child og Harlan Coben. To store "kioskkrim"-forfattere. Lettlest og spennende, passer greit til mitt bruk som er i bilen fram og tilbake på jobb.
Finnes det andre forfattere i sammesjanger som kan anbefales?
Alle Gert Nygårdshaugs bøker ligger der. Jeg er 1/3 inne i mengele zoo nå og usikker på om jeg vil anbefale den. Den er fantastisk skrevet og en deilig avveksling fra mye av det jeg har hørt på. Men den er også grusom!
Jeg har bestemt meg for å høre hele triologien i sommer siden jeg stadig støter på (OK da, møter i bil :knegg: ) forfatteren.
Jeg prøvde med to ukers prøve-abo og er hektet! Hørte først den første Harry Potter boka, og den var utrolig godt lest. :hjerter: Nå er jeg i gang med The Handmaids Tale og lytter i hvert ledige sekund.
Jeg synes månedsprisen er litt stiv i fohold til f.eks Netflix, men jeg henger med en stund til! :nikker:
Jeg har også laget meg to ukers prøveabonnement, men fikser ikke å bare høre, jeg må lese og høre om hverandre. Det er jo helt supert med de som ligger inne i både høre og leseversjon. Begynte med "de ingen savner" etter tips fra denne tråden, men temaet er litt hardt med en 12-åring i hus, så nå er jeg bare lettet over å være ferdig. Blir også stresset og utålmodig av krim, så jeg tror ikke jeg orker mer av det med deg første.
Så nå prøver jeg å finne noe feelgood eller romantisk eller noe downton abbey-lignende som finnes både for å lese og å høre, så tips tas imot med takk. :jupp:
Hvis du liker å høre på engelsk, så ligger det masse feelgood chkcklit. Rachel's holiday, Sjshk for beginners og This charming man av Marian Keyes. Pass på at du velger den lengste versjonen og inke en avkortet.
007, jeg er sånn hvis jeg ligger stille og hører. Derfor må jeg lese selv når jeg ligger stille, og så må jeg gjøre noe når jeg hører. Enten oppvasken, gåtur, eller observere ungene på stranda.
Jeg bruker det når jeg steller fjøs. Det er i stor grad rutinearbeid som gjør at jeg kan la hjernen følge boka. Men ha jeg folk med faller jeg ut med en gang. Å lytte før jeg legger meg har jeg prøvd, og det var svært effektivt mot innsovningsproblemer :knegg:
Og når jeg kjører bil og til husarbeid.
Det gjør at jeg også hører ferdig "kjedelige" bøker (bok to etter Mengele zoo er helt sprø) fordi det uansett fyller tid jeg har. Det blir ikke som å bruke tid på å lese en dårlig bok liksom. Bedre å høre en dårlig bok mens jeg melker, enn ingenting.
Kan anbefales. Jeg klarer fint å høre lydbok i ferien i timesvis på ei solseng jeg i ferien uten å sovne, men hører jeg på kvelden kan jeg bare glemme det. Sovner vel etter ca. 5 minutter eller noe. Men da setter jeg rett og slett på boka for da vet jeg at jeg sovner fort. :knegg: Men bruker da "nattknappen" sånn at du slipper å spole tilbake og ikke helt huske hvor du var. Setter den gjerne på 15 minutter, så spør den deg neste gang du setter på boka om du vil hoppe tilbake 15, 10 eller 5 minutter eller starte der du er. Utrolig kjekk den knappen. Bruker den mye om jeg har tid til å høre bok f.eks. 30 minutter, så slår den seg av etter 30 minutter og jeg slipper og passe på klokka samtidig.
Åh, nå har jeg akkurat lyttet meg ferdig på Hammarbyserien og er litt i stuss om hva jeg skal ta fatt på. Virkelig god serie, fine karakterer og masse deilige intriger og sterke damer og menn som er sårbare. Litt deppa nå, kjenner jeg.
Hva hører du på der da mkj? Jeg holder på med Chris Tvedt nå og serien om Mikael Brenne. Enkeltstående bøker og greit å høre i rekkefølge, men enkeltstående historier i bøkene. Tror jeg må begynne på samme forfatter og bøkene om Matre etterpå. Men de bøkene til Chrs Tvedt er jo krim.
Jeg er inne i gamle klassikere. Har hørt Les Miserables og er nå nesten halvveis i Anna Karenina. Dostojevskij`s Forbrytelse og straff står på lista. Men jeg må ha litt annet i mellom tror jeg. Ellers blir det overdose russisk historie.
Ellers har jeg nettopp hørt Wildflower Hill. Den likte jeg.
Gert Nygårdshaug har jo alle bøkene sine på Storytel. Jeg må bare anbefale de.
HAn har også avslørt at i løpet av 2018 kommer det en bok til om personene rundt Mino og Mariposa :hjerter:
Disse hører jeg på også nå. Hørte alle med Matre først da. Tok bare litt tid å venne meg til alle dialektene til oppleseren, men liker veldig godt storyene.
Har også nylig hørt alle om Fredrik Drum og Skarphedin Olsen av Gert Nygårdshaug. Litt forvirring i de midterste bøkene, men ellers var de veldig fengende.
Og husker ikke om de er tipset om før, men Hans Olav Lahlums bøker om K2 og Patricia var fantastiske.
Jeg er fremdeles på Eystein Hanssen, nå hører jeg på ‘Giftstrøm’. Den er ikke like god som ‘De ingen savner’, men jeg liker måten han formulerer seg på.
Den første matreboka har en innleser jeg liker godt. Dessverre er han død. Men anbefaler gjerne barnebøkene han har skrevet og lest inn selv. Morsomme krimbøker for barn. Av Trond Brænne.
Jeg like godt de fleste bøkene hans, men synes det kan bli vel mye action i dem. Det er grunnen til at jeg ennå ikke har begynt på "Jaget". Bare tittelen sier meg at her skal det gå for seg! :D
Akkurat begynt på denne etter tips, veldig fornøyd så langt: www.storytel.no/books/110455-The-Rise-and-Fall-of-D-O-D-O
Ellers så har jeg lyttet meg gjennom alt av Karin Slaughter, Harlan Coban, Lisa Gardner, Hogne Hongset, Chris Tvedt, Lars Kepler og Karin Fossum
Vi hører på mye av det samme ser jeg. Jeg hører stort sett i bilen, og jeg synes krim funker bra. Det kan ikke være for avansert. Karin Slaughter blir nok kanskje neste. De tror jeg ikke at jeg har hørt.
Jeg er ferdig med Lars Kepler og Eystein Hanssen. Jeg elsker krim, så de har vært helt perfekte til meg. Har slitt litt med å finne noe nytt. Begynte på Chris Tvedt nå, men jeg klarer bare ikke lesingen til Lasse Lindtner. 1,5 time inn i boken gir jeg opp og er overbevist om at bøkene nok er bra, hadde de bare vært lest av en annen.
Har ikke lest hele tråden, men må inn for å skryte av opplesningen til Trond Brænne. Jeg har forkastet mang en lydbok pga. oppleseren. Nå hører jeg på En mann ved navn Ove (avsluttet av Kim Haugen, jeg har ikke kommet så langt enda) og synes den er fortreffelig lest. :jupp:
Ja, det er han jeg nevnte over her som dessverre er død. Dersom du har barn i barnealder så anbefales bøkene hans som han leser selv. (Starter med rottene kommer)
Ja, jeg oppdaget det i dag (bøkene hans). Men er det noen andre voksenbøker han har lest inn som er å anbefale? Eller en annen oppleser (innleser?) som kan få meg til å vurdere flere lydbøker?
I forbindelse med "En mann ved navn Ove" så kom jeg over forfatterens øvrige bøker, og de 2 var virkelig fornøyelige. Oppleseren var utrolig dyktig, jeg SÅ for meg hovedpersonen. Forfatter Fredrik Backman, oppleser Kirsti Grundvig.
Maria Lang sin serie om Christer Wijk er min nyeste oppdagelse. Her er Inger Teien (Konstanse i Jul i Blodfjell bl.a) oppleser i de 10 første bøkene, og igjen Kirsti Grundvig i de 8 siste, selv om ikke alle er publisert ennå.
Jeg er straks ferdig med Beatles, har lasta med Bly og Bisettelsen. Leste Beatles og Bly som ungdom men vil høre dem på nytt før jeg lytter til den siste, som er ny for meg.
Storytel har virkelig gitt meg ny leseglede. Jeg elsker å lese men det er ikke tid til det i livet mitt. Med Storytel kan jeg lese 4-6 timer hver dag :hjerter:
Jeg er ferdig med to av Brenne-bøkene til Tvedt. Jeg var nær ved å gi opp jeg også pga Lindtner. Makan til lesning.
Forsøket på å gi ulike stemmer er rent pinlig.
Etterhvert fant jeg ut at det jeg likte ved bøkene overgikk irritasjonen over Lindtner.
Jeg får ikke til å laste over lydbøker til telefonen min lengre pga at det har blitt slark i ladeinntaket så jeg har nå meldt meg på her. Utrolig lettvindt da. :) Ser at den ikke har de bøkene jeg ønsker å lese så jeg får lete lite meg litt frem.
Begynte med Den niende graven på svensk men det ble så rart så det droppet jeg. Har lastet ned Helenas hemmelighet av Lucinda Riley. Gøy at man kan sette opp farten. :)
Også så jeg at Fifty Shades og Calendar Girl er der.. haha, jeg synes det var pinlig nok å lese så skal prøve å høre, en dag.
Jeg har vært litt i et vakum etter at jeg ble ferdig med Roy Jacobsen, Hvitt hav. Har sett litt i tråden her og venter på inspirasjon. Jeg lurer egentlig på om Stoner skal bli neste lytteprosjekt, akkurat nå er jeg heller på podcast. (Dere må høre Pod save America).
Ja opplesingen er ganske pinlig faktisk. Det er helt greit så lenge han holder seg til hovedkarakteren, men når han legger om stemmen både til liksomkvinnestemme og prøver seg på andre dialekter. Det er puteflaut.
Jeg har nettopp startet på Roy Jacobsen's De usynlige. Og makan til vakker bok. Og nydelig lest. Jeg har satt hastigheten på 1 for virkelig å kunne nyte denne boka.
Jeg har tilsammen "hørt" 8 timer av "Min kamp" av Knausgård, men er fremdeles bare komt til 28 minutter. Jeg sovnet som en stein selv om boken er fengende.
The shipping news, Annie Prolux er en av mine favorittbøker, ever. Den er verdt å lytte til, og filmatiseringen er suveren. Boktyven av Markus Zusak er helt nydelig, og Brobygger-serien til Jan Guillou, mange bøker og nydelig lest på svensk. Likte i tillegg veldig godt Jens Lapidus trilogi om Teddy og Emelie, VIP-rummet er første bok.
Hadde tenkt jeg skulle sjekke ut Kritstina Ohlson i vinterferien.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.