Tallulah sa for siden:
Jeg skal bake en Hummingbird cake uten gluten, melk og soya. Hva er det beste glutenfrie melet å bake med, og hvilken veganske kremost passer godt til ostekrem?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Forum for diskusjoner om og deling av oppskrifter på diettmat og økologisk mat.
Tallulah sa for siden:
Jeg skal bake en Hummingbird cake uten gluten, melk og soya. Hva er det beste glutenfrie melet å bake med, og hvilken veganske kremost passer godt til ostekrem?
frukt sa for siden:
Oatly sin kremost er best syns jeg, men jeg har ikke lagd ostekake med den da.
Jeg foretrekker stort sett Jyttemjøl original til det meste.
Tallulah sa for siden:
Jyttemel er vel ikke noe særlig å bake kake på, er det?
Oatly skal testes ut!
Benzo sa for siden:
Jeg liker semper best av det glutenfrie. Er den brownie, ost og bringebærkrem du skal bake?
Tallulah sa for siden:
Nei, hummingbird cake. Det er lys kake med banan, ananas og pekannøtter i, og kremostglasur med enda mer nøtter i. Og muligens kokos, husker ikke helt.
Addison sa for siden:
Jeg foretrekker Toro fin kakemiks til formkaker. Viktig å sikte det, klumper lett ellers.
Benzo sa for siden:
Da ville jeg også brukt Toro fin.
Bean sa for siden:
Jeg bruker Semper finmiks til kaker.
Dixie Diner sa for siden:
Jeg elsker Oatly sin kremost på skiva, den smaker nesten helt likt Philadelphia (synes også noen av mine ikke-veganerkolleger). Men jeg synes faktisk Tofutti sin naturelle kremost egner seg bedre til kremostglasur. Den smaker ikke godt i seg selv, men den smaker vidunderlig brukt i kremostglasur, og konsistensen er mye bedre enn med Oatly sin. Mindre rennende og rett og slett bare mye bedre. Virker litt mer "plastikk" men det forsvinner jo når du lager glasuren. Jeg har testet begge glasurene på venner og kolleger som ikke er veganere (det er de beste testene synes jeg, da får jeg virkelig sjekket om det er nærliggende originalene eller ikke, i motsetning til om jeg kun serverer det til veganere) og Tofuttiglasuren er helt klart en favoritt, selv om alle liker Oatly bedre når den skal spises ren.
apan sa for siden:
Semper eller Toro. Jeg har ingen oversikt over forskjell på de to. I alle fall Semper har to varianter av miksen der den ene er uten hvetestivelse. Vet ikke om det er viktig. Om det ikke er viktig, er det nok best å bruke det med.
Jyttemel gir en spesiell smak og er vel best egnet sammen med en del annet mel i gjærbakst feks fordi det gir deigen gode egenskaper. Jeg ville ikke brukt det i en slik kake.
Tallulah sa for siden:
Noen idé om semper eller toro sin blir minst tørr?
Tofu er soya, og utgår. Ellers hadde jeg bare brukt silken tofu, tror jeg. Det står i de fleste veganeroppskriftene jeg har funnet på cream cheese frosting.
Dixie Diner sa for siden:
Ops, beklager, jeg klarte å totalt overse det du skrev om soya. Da må det bli Oatly ja, men den funker altså. Laget glasur med den til gulrotkake og hadde med på jobb nylig, alt ble spist opp med høye stønn. Så den er god altså. :) Bare ikke ha i noe/mye væske for den er litt mer rennende enn Tofutti sin, men det justerer du jo underveis.
Tallulah sa for siden:
Takk for tips! Tror oppskriften bare er kremost og melis, samt litt nøtter, så da funker det sikkert.
kamp sa for siden:
Jeg bruker kun schar mix b. Den syns jeg er bedre enn eks semper. Har et lite hjemmebakeri hvor jeg baker gluten,melk og egge fri gjærdeigene og litt kaker. Har brukt schar i 10 år og kommer aldri til å gå tilbake til noe annet.
Jeg har hatt cøliaki i 17 år. En del av semper blandingen syns jeg smaker "feil" litt rar ettersmak. Men det komme Jo an på hva annet i røren/deigen.
Før jeg havnet på sykehuset laget jeg ca 50 brød i Mnd og maaaange rundstykker.
Blondie sa for siden:
Men er Oatly kremost glutenfri? Veldig mange av Oatly-produktene inneholder ikke lite nok for cøliakere. Bør sjekkes med den som har utfordringen.
Står mer om det her: www.oatly.com/faq/#gluten
Tallulah sa for siden:
Ah, takk for heads up, Blondie!
Addison sa for siden:
Hvis det er laktoseproblematikk, og ikke melkeprotein som er tingen, finnes det jo noen laktosefrie kremoster.
Tallulah sa for siden:
Nei, det er alt med melk.
Dixie Diner sa for siden:
Gluten og ja, Oatly er lavgluten men ikke glutenfritt nei. Hva med cashewkrem? Det har jeg brukt en gang for lenge siden. Bruker mye cashewnøtter til å lage "rømme" og "ost" til feks taco osv. Veldig godt.
detoxinista.com/creamy-cashew-icing-dairy-free/
Google cashew cream cheese frosting for flere oppskrifter. Men vær obs på honning, det er ikke vegansk. Vanlig sirup, lønnesirup eller agave funker fint i stedet. Men tror egentlig jeg heller ville brukt melis og skippet sirupen, for å få den fastere.
Tallulah sa for siden:
Jeg tror ikke det vil funke med cashewkrem, det blir noe helt annet. Kaka har pekannøtter i seg, og det er et poeng med en syrligsøt ostekrem.
Det er ingen veganere som kommer altså, jeg skrev vegansk for enkelhets skyld, for å slippe å få mange tips om laktosefrie oster (og i håp om at du så tråden, og kanskje hadde noen skikkelig gode tips til hva som faktisk smaker godt. :knegg: )
Jeg skal sjekke om oatly kan funke for denne personen, hvis ikke får jeg lete videre. Jeg tror vedkommende bruker Oatly vaniljesaus?
Addison sa for siden:
Jah, jeg ignorerte jo glatt ordet "vegansk" ser jeg.. :sorry:
Tallulah sa for siden:
Null problem, jeg skriver jo laktosefri etterpå, så jeg er ikke så konsekvent selv. :)
Tallulah sa for siden:
Jeg fant denne osten! veganlife.no/product.html/violife-kremost-original
Tror det skal funke. Den smaker veldig oftere. Litt hard konsistens, kanskje, men håper den går å fløffe opp med melis.
Tallulah sa for siden:
Jeg vil bare si at toros lyse funka brillefint til denne kaken, og kremosten var også grei. Den ble litt rennende når man vispet den med melis, så det ble mer en glasur enn en krem. Egentlig greit, for den ble innmari søt.
Blondie sa for siden:
Så bra med oppdatering!
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.