Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Lydbok på mobilen. Er det Storytel som gjelder?

#1

LilleT sa for siden:

Jeg er i utgangspunktet ikke fan av å lytte til lydbøker, men siden ryggen gjør det vanskelig å sitte, blir det så lite lesing om dagen at jeg har funnet ut at jeg må gi lydboka en ny sjanse.

Lydbøkene må være på norsk og jeg vil ha dem på mobilen. Er det Storytel jeg bør gå for eller finnes det noe annet alternativ som funker?


#2

Fibi sa for siden:

Om du vil ha bøkene på norsk er det nok storytel som er greia. Selv er jeg veldig fornøyd med audible, men hører bøker på engelsk.


#3

Bobbelur sa for siden:

Det er også en app som heter Fabel med bøker på norsk. Jeg prøvde den såvidt, men ettersom jeg hadde så mange bøker fra audible som jeg ikke har hørt ferdig så slettet jeg hele greia.

Som Fibi er jeg veldig fornøyd med audible.


#4

Blondie sa for siden:

Jeg er fornøyd med Storytel, de har endel engelske bøker også. (Samt god miks av nye bøker og klassikere).


#5

Elisabet sa for siden:

Er veldig fornøyd med Storytel. Kan absolutt anbefales. :D Akkurat ferdig med de tre bøkene til Anna Grue. Mange bra bøker der. Bruker det mest i ferier.


#6

Fibi sa for siden:

Jeg boikotter storytel frem til de får bøkene til Jim Butcher og Anne Karin Elstad. :knegg:


#7

Timar sa for siden:

Jeg og. Håper det kommer flere snart!

Og sånn ellers, veldig fornøyd med Storytel. 8-åringen elsker den også.


#8

ming sa for siden:

Jeg har Fabel for tida. Veldig fint hvis du vil ha norske bøker, men det er ikke noe oversatt eller på andre språk der.


#9

LilleT sa for siden:

Takk for svar! Har Storytel noe slags familieabonnement?


#10

nokon sa for siden:

Eg veksler mellom Storytel og Fabel. Det vil seie, eg har hatt Storytel lenge, og pausa abonnementet i vinter for 2-3 månadar med Fabel. Det er ikkje dei same bøkene i begge. Fabel er eigd av Aschehoug og Lydbokforlaget, og har bøker som desse to har rettane på. Mitt inntrykk er at Storytel er solid med variert utval, at Fabel har nokre gode titlar, men mindre utval. I januar-mars var det og ein del tullete ting i appen til Fabel, som gjorde den lite brukarvennlig. Men fleire av dei småfeila blei retta på. Eg sende mail med tre ting og dei fiksa alle tre i løpet av nokre veker.

Anne Karin Elstad er Aschehoug sin, så då bør du nok leite på Fabel heller.


#11

nokon sa for siden:

Ein kan bruke eit abonnement på fleire enheter. Eg har på tre dingser, men eg trur det er fem som er maks.


#12

LilleT sa for siden:

Det høres bra ut. Takk!


#13

Elisabet sa for siden:

Ikke noe problem. Du bruker det på flere enheter bare, også bare velger en ikke å godkjenne nytt bokmerke når det dukker opp på andre bøker enn den du selv holder på med. Sovefunksjonen er forøvrig genial på Storytel. :knegg: Dvs. sette på hvor mange minutter bok du vil høre, og når du skrur på igjen neste gang spør den om du vil hoppe tilbake noe og hvor lenge du vil hoppe tilbake. Da slipper boka og bare gå og gå og en ikke husker helt hvor en var. Eller kan også brukes hvis du bare har tid til å høre bok f.eks. 30 minutter og vil slippe å følge med på tiden.


#14

Timar sa for siden:

Obs: Ikke familieabonnement som i at man kan høre på lydbøker på flere enheter samtidig, altså. Med mindre de har fikset det nå? Jeg husker det var snakk om det.


#15

mkj sa for siden:

Storytel har også godt utvalg i bøker opplest på svensk. Akkurat nå hører jeg på bøker av Harlan Coben (type lettbent spenning) synes de er tusen ganger bedre på svensk enn på norsk. Det flyter så mye finere, og generell bedre kvalitet på innleserne. Han ene som leser inn på norsk kan ikke norsk tror jeg. Har stadig vekk trykket på feil stavelse.


#16

Elisabet sa for siden:

Nei vi hører på forskjellige bøker på forskjellige enheter til forskjellig tid. Ikke samtidig. Det har jeg ikke testet om går ann, men det går kanskje ikke på Storytel?


#17

nokon sa for siden:

Kva meiner du med det? Eg synest det har fungert fint mellom iPhone/ iPad/ Sonos, i alle fall. Einaste eg sakner er spole- og bokmerkefunksjon i Sonos. Men eg har ikkje prøvd android-appen.


#18

Pamina sa for siden:

Det går helt fint å lytte til minst tre bøker samtidig, det er så mange vi har prøvd i vår familie, alle på samme abonnement.

Jeg har forresten startet en Storytel-tråd der vi kan tipse hverandre om gode bøker vi har lyttet til.


#19

Retz sa for siden:

Har samme opplevelse som deg når det gjelder svenske bøker med svenske opplesere. Hører mye svensk krim, og kvaliteten på oppleserne er veldig bra. Den som likevel får førsteplassen som oppleser i mine ører er norsk, nemlig Lasse Lindtner som leser de fleste av Staalesens Varg Veum-bøker. Han er virkelig knakende god! Veum-serien finnes forøvrig på Fabel, som jeg hadde i en prøveperiode. Ellers holder jeg meg til Storytel.


#20

mkj sa for siden:

Det er ikke så lenge siden jeg leste alle de, ellers takk for tips. Skal sjekke om det er noe bøker lest av han på Storytel.


#21

Bobbelur sa for siden:

Oppleseren har mye å si! :jupp: Nå skal je gikke uttale meg om bøkene på Storytel siden jeg ikke bruker dem, men jeg har lastet ned bøker fra audible kun ut fra hvem som leser dem. Og oppdaget fantastiske bøker på det viset. :jupp: Om nå bare Rothfuss kunne gjort seg ferdig med neste bok! :gaah:


#22

nokon sa for siden:

Eg held på med bøkene til Chris Tvedt nå. Dei er det han som les.


#23

Blondie sa for siden:

Nils Ole Oftebro er også en veldig god innleser, jeg går gjerne en mil ekstra med han på øret. :knegg:


#24

Pappalille sa for siden:

Hahahaha, det er godt vi er fler som venter, men han skal du visst vente lenge på. Jeg har gitt opp og heller gitt meg hen til Brandon Sanderson. "Stormlight Archives" bøkene er bra, og han skriver i et tempo som gjør det levelig å vente på bøker fra ham.


#25

Bobbelur sa for siden:

Brandon Sandersen har jeg også fått med meg. Mistborn-serien har jeg hørt - og endt opp med å kjøpe i bokform også, men ikke hørt Stormlight Archives.
Jeg har i stedet havnet på kjøret med R.A. Salvatore og bøkene hans om Drizzt Do'Urden. :hjerter:


#26

mkj sa for siden:

Legg gjerne inn tipsene deres i den andre tråden, den blir en go-to nå når jeg snart må bytte til nytt "lese"-stoff.


#27

Bobbelur sa for siden:

Ingen av bøkene Pappalille og jeg har nevnt her ser ut til å være i storytel. Jeg gikk på nettsiden og søkte.


#28

Timar sa for siden:

Åh, har de fått det på plass! Genialt, jeg har styrt unna når datter har hørt på, nemlig. Er det med det vanlige abonnementert?

Vi har også lagt inn storytel via sonos. Det er genialt, altså. Jeg liker sånt som bare funker! :nemlig:


#29

Pamina sa for siden:

Så vidt jeg kan skjønne er dette det vanlige abonnementet, jeg har i alle fall ikke bedt om noe mer enn det. Når jeg setter på min bok, får jeg beskjed om at det fins et annet bokmerke og om jeg vil bruke den boken, svarer nei og hører på min. Jeg laster ned alle bøker jeg hører på.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.