Jeg skal lage en ostekake til lørdag, men jeg har ikke lagd det før. Er det veldig vanskelig å lage sånne med gelélokk? Den må kunne lages gluten- og laktosefri, så type kjeksbunn er fint. Noen som har en supergod og enkel oppskrift?
Denne bruker jeg.
Jeg synes gelatinlokk av kjøpegelé er ganske kjedelig og smakløst så jeg lager gelé selv, men det er ikke vanskelig å lage gelélokk med gelépulver. Du blander bare pulveret i halvparten av vannmengden i forhold til det som står på pakken og heller over den stivnede ostekaken.
250 g søte kjeks, knuste
90 g smeltet smør
6 gelatinplater
500 g kremost
1 dl sitronsaft
125 g sukker
3 dl vispet kremfløte
1 pakke gelé
Bland knust kjeks og smør og press ut i bunnen av en smurt 23 cm springform. Sett kaldt 20 minutter. Legg gelatinen i bløt og smelt i halvparten av sitronsaften. Visp kremosten med sukker og resten av sitronsaften. Vend inn kremfløten og gelatinen. Sett kaldt 4 timer. Lag gelé med halvparten mengde vann og avkjøl helt før den helles over kaken. Sett kaldt til den har stivnet.
Men skal du ha en enda bedre ostekake må du bare lage denne fra Gastronomisk Institutt. Den er ovnsbakt, men det er ikke vanskelig å lage og den er veldig god. :jupp:
15 Kornmo-kjeks
75 g sukker
½ ts kanel
8 ss smør, smeltet
700 g kremost naturell
150 g sukker
frøene fra 1 vaniljestang
2-3 ss sitronsaft
4 egg
5 dl lettrømme
7 ss sukker
frøene fra 1 vaniljestang
Kjør kjeks, sukker og kanel sammen i en food prosessor. Bland inn smør. Trykk ned i bunnen av en 26 cm springform og stek ved 175 grader i 10 min. Bland ost, sukker, vaniljestangfrø, og sitronsaft sammen i en food prosessor. Tilsett deretter ett egg om gangen til det blir en fin ostemasse. Fordel røren på bunnen. Stekes i ovn ved 120 grader i 30-60 min, avhengig av ovn. Den er ferdig når den har konsistens som karamellpudding (lett dissen).
Visp rømme, sukker og vaniljestang forsiktig sammen. Fordeles på ostemassen og stekes videre ved 120 grader i 3-5 min. Avkjøl og server med bringebærcoulis.
Hvis du vil ha en veldig enkel, men veldig god ostekake, så er dette den letteste jeg lager. Den er veldig god!
Kjeksbunn
300 g Digestive
100 g smør
Fyll
1 pakke sitrongele
2 dl vann
3 dl fløte
3 dl lettrømme
5 ss siktet melis
1 ts vaniljesukker
1 pakke Philadelphia naturell
(evt raspet skall av én sitron, kan fint sløyfes)
Gelelokk
1 pakke gele
Knus kjeksen og bland med smeltet smør. Sett ringen på en kakeform rett på et fat (eller bruk ostekakeform) og klem kjeksmassen flatt i bunnen. Pass på å tette godt igjen langs kanten. Sett i kjøleskap.
Ostekakefyll:
Lag sitrongelé etter anvisning på pakken, men bruk bare 2 dl vann. (Du kan også bruke andre typer gelé her, ikke vær redd for å eksperimentere litt.) Avkjøl.
Pisk fløten stiv.
Pisk så rømme, ost, melis og vaniljesukker til en smidig masse, visp blandingen godt slik at det ikke blir «osteklumper» i kremen.
Blandes så dette med den piskede kremen. Tilsett den avkjølte sitrongeléen og pisk videre til alt er blandet.
Hell ostemassen over kjeksbunnen
La stå i kjøleskapet til ostemassen er stiv.
Gelelokk:
Lag geleen etter oppskrift på pakken, avkjøl den. Hell forsiktig på toppen av kaken.
Personlig liker jeg bedre ostekake uten gelelokk, men fint er det jo.
Takk! Jeg trenger på ingen måte lokk, smak er desidert viktigst, så kan en ha bær eller noe oppå. Det er sekstiårsdagen til svigermor, så det skal være bra. Jeg skal bare lage litt mange andre ting, så må ikke komplisere livet for mye. :humre: Den fra gastronomisk ser jo fristende ut!
Jeg går nok for Niobe sin, ser jeg. Greit å slippe steking siden jeg skal bruke ovnen til mye annet. Kan jeg eventuelt droppe lokk på den og heller ha bær eller frukt på/til?
Den Niobe sin er god - Ostekake er nesten det enkleste man kan lage, for det handler jo i stor grad om å blande, rett og slett:)
Jeg har ofte kesam vanilje i stedet for rømme i ostekake - det blir godt.
For øvrig er det veldig godt med kirsebærkompott til ostekake -(eller annen bærsaus) - jeg liker det bedre enn gelelokk av pulvergele, sånn smaksmessig sett.
Denne er fantastisk god. Kombinasjonen av blåbær og hvit sjokolade gjør seg veldig bra. Skla heller ikke stekes.
Blueberry and White Chocolate Cheesecake
Ingredients:
200 g (7oz) plain digestive biscuits
100 g (3½ oz) butter
400 g (14oz) good-quality white chocolate, broken into pieces
250 g (9oz) full-fat cream cheese
250 ml (8½fl oz) double cream
250 g (9oz) mascarpone cheese
250 g (9oz) blueberries
Method:
Note: You will need a 20cm (8in) Non-stick springform cake tin.
Bash the bisquits in a resealable bag with a roling pin, or any other blunt instrument you can do serious damage with, until you have fine crumbs.
Melt the butter in a large saucepan then add the biscuit crumbs and mix to combine. Tip the butter and biscuit mix into the base of the springform tin and press down with the back of a spoon. Cover and place in the fridge to chill while you prepare the rest of the ingredients.
Place the chocolate in a heatproof bowl then set it over a small saucepan of barely simmering water, making sure the base of the bowl does not touch the water, and gently melt, stirring occationally.
Beat the cream cheese, cream and mascarpone in a large bowl with a wooden spoon until well combined. Stir through the white chocolate and lastly fold in the blueberries. Spread the mixture evenly over the top of the biscuit base, then cover and place in the fridge to chill and set for at least 2-3 hours.
Remove the cheesecake from the tin and serve in generous slices.
Mange gode tips, takk! Jeg er ikke så redd for å lage gelélokk, men jeg synes kanskje det er vel så godt uten, i hvert fall når jeg ikke har tid til å lage den selv.
Den er veldig enkel, ja. Et tips: for å være sikker på at ikke ostemasse lekker ut av formen, så kan du la den stivne litt i bollen før du heller den over kjeksbunnen. Den stivner raskt, så en liten stund i kjøleskapet pleier å gjøre seg. Den kan bli litt flytende om man f eks. ikke gidder vente lenge nok på å avkjøle geleen. Har jeg hørt. :sparke:
Kaken ble kjempegod, tusen takk for tips og råd! Jeg brukte Niobeoppskriften og pyntet med blåbær og bringebær, og den ble veldig populær! Skal definitivt lages igjen ved en seinere anledning!
Jeg laget en ostekake uten steking i helgen og den forsvant som dugg for sola.
To pakker safariekjeks knuses og legges i en stor form. Pisk 200 gram melis med to kartonger fløte og bland i 400 gram philadelphiaost eller annen kremost. Ha i to ss sitronsaft også. Spre ostemassen over kjeksen. Pynt med bær. Jeg brukte jorbær og blåbær Denne er laget på få minutter og er frisk og god.
Stekt ostekake med blåbær fra bloggen til Fru Timian er det desidert beste jeg har smakt innen ostekaker, og det begynner å bli noen opp gjennom årene: