Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Vanlig iphone eller iphone +?

#1

løve70 sa for siden:

Jeg skal snart kjøpe ny mobil og valget står mellom en Iphone 7 eller Iphone 7 plus. Har i utgangspunktet tenkt en 'vanlig' Ipone, men skjønner at mange liker den store utgaven.

Pluss og minus? Noen som har kjøpt den ene eller andre og angret? Jeg har alltid mobilen med på løpetur, så sånn sett tenker jeg at en pluss kanskje blir i største laget?


#2

Trixie sa for siden:

Jeg skal også ha ny og velger vanlig.
Butikkmannen anbefalte faktisk 6ern som har de gamle koblingene. Mente det ikke var så stor forskjell på de men at kamera var bedre på 7ern.


#3

løve70 sa for siden:

Jeg bruker stort sett trådløst headsett, så bryr meg ikke så mye om at det mangler inngang til det. De få gangene jeg bruker det med ledninger, skal jeg klare meg med overgangsplugg.


#4

Niobe sa for siden:

Jeg har 6S i vanlig størrelse, og vil ikke ha Plus. Jeg synes Plus er abnormt stor, og selv 6S er i største laget for min del. Mannen min har 7, og ville heller ikke ha Plus.


#5

Matilda sa for siden:

Jeg fikk ny 7-er på forsommeren, etter at 5S gikk i svart og ikke ville ta lading mer. Egentlig ville jeg ikke ha ny, jeg synes vanlig 7 er i største laget. (Svigerinna mi hadde pluss, og solgte den videre etter få uker. Det blei for upraktisk. Folk har jo forskjellig bruk, da, men jeg liker å ha min mobil i bukselomma. Det går bare så vidt med vanlig 7.)

Ellers tenker jeg sjeldent over at det ikke er minijack-inngang, det er bare et problem hvis jeg vil høre musikk når mobilen burde vært lada. Jeg har overgangen liggende i etuiet til Bose-headsetet. Det er et stort, stort pluss at telefonen tåler litt vannsøl, og jeg er alt i alt veldig fornøyd.


#6

løve70 sa for siden:

Jeg er også fornøyd med størrelsen på 6'ern som jeg har i dag, men har forstått at kameraet og batteriet er mye bedre på pluss'en. Her har både mann og datter 7 Plus og er superfornøyde.


#7

Molly sa for siden:

Det eneste som kan være negativt med Plus er vel størrelsen, så hvis du er komfortabel med størrelsen så bør du velge den.


#8

-ea- sa for siden:

Pluss-utgavene er jo digre som brett, synes jeg. Selv en vanlig 7'er er litt i største laget for å ha i lomma.

Hvilke koblinger?


#9

løve70 sa for siden:

Stemmer, det er kun størrelsen jeg tenker på. Alle jeg kjenner som har den er superfornøyde og skjønner ikke hvordan jeg kan overveie en 'vanlig' 7. Derfor jeg spør her inne også :)


#10

-ea- sa for siden:

Jeg tror "alle du kjenner" kan være sammenfallende med "mange jeg kjenner", og at de har det til felles at alderslangsyntheten begynner å melde seg. Min superenkle forskning viser ihvertfall at det er voksne damer med lesebriller som liker plus-fonene.


#11

løve70 sa for siden:

:knegg:
Faktisk ikke, men det passer igrunnen på meg selv.......


#12

nokon sa for siden:

Eg har hatt vanleg 6 i litt over to år. Eg synest han er litt i overkant stor. Når eg held han i hånda og taster med tommelen, rekk eg akkurat ikkje opp til venstre hjørnet. Dermed må eg bruke to hender eller flytte det grepet som er naturleg for meg. Det er eit lite irritasjonsmoment, men nok til at eg ikkje kunne tenkt meg større. Viss eg har behov for større skjerm, bruker eg iPad.


#13

Molly sa for siden:

Jeg har Samsung S8 Plus, og jeg er strålende fornøyd med at jeg valgte Plus-varianten. Jeg tror kanskje den er litt smalere enn iPhone 7 Plus? Tror ikke jeg ville hatt en bredere telefon enn den jeg har nå, det er så vidt jeg klarer å bruke den med en hånd.

Kan du ikke låne en i noen minutter for å kjenne hvordan den er å bruke? Typ kjenne hvordan den er å bruke med en hånd, ha i lomma osv.


#14

Anne C sa for siden:

Jeg hadde 6+ i 1.5 år og likte den aldri. Før jul fikk jeg vanlig 7 til bursdagen min, og eldste overtok min 6+. Jeg har ikke savnet + et sekund. Den ble altfor upraktisk stor for meg. Jeg digger 7`ern.


#15

løve70 sa for siden:

Jo, jeg kan låne en i heimen;) Jeg har store hender (her snakker vi virkelig store), det samme har mann og barn. Mulig det gjør den mer aktuell?


#16

Molly sa for siden:

Store hender gjør den mer aktuell, ja. Dersom du kan bruke den med én hånd så fungerer den fint til deg. Dersom du må bruke begge hendene så blir det veldig tungvindt.


#17

Niobe sa for siden:

Ja, det er jo en viktig faktor. Jeg har små hender og irriterer meg over at jeg ikke lenger når lett over hele skjermen med tommelen. Men jeg synes også Plus er for stor til å ha i lommen.


#18

løve70 sa for siden:

Ja, må sjekke om jeg kan bruke en hånd, men vil tro det. Jeg tenker mer på størrelsen når jeg har den med i lomma/vesken/på løpetur.


#19

Trulte sa for siden:

Smakssak! Jeg må ha den str. Men gjerne enda større! Jeg ser mye film på tlf.


#20

Bille sa for siden:

Har 6+ og går aldri tilbake til vanlig størrelse. Utrolig digg med stor skjerm. Litt stor i starten, men vente meg til det etter ca en time.


#21

mosol sa for siden:

Jeg elsker min +. Har verken store hender eller er hauggammal :snurt:


#22

GydaG sa for siden:

Har 6plus og vil ikke bytte. Hvertfall ikke til 7, da jeg ofte lader og hører på podcast samtidig. Irriterende at de har gjort det så tungvint.


#23

Nessie sa for siden:

:nikker:
Jeg og. Synes den er helt genial.


#24

amo sa for siden:

Har vanlig 7'er. Gikk fra 5s og synes den nye er mer enn stor nok. Bruker sjelden vesker og denne jeg har nå kunne ikke vært større av praktiske årsaker. :knegg:


#25

Neket sa for siden:

Jeg har pluss. Elsker den. Syns den var litt stor de første dagene, men nå syns jeg den er perfekt. Litt pes at man må ha adapter for å lade og høre på musikk samtidig riktignok.


#26

Synnemor sa for siden:

Jeg har 7 plus, og er superfornøyd. Bruker nesten ikke pc lenger, mobilen brukes til alt. Jeg løper med den i Flipbelt. Det eneste er at den er for stor og tung når jeg løper intervaller og konkurranser, da vil jeg ha minst mulig vekt på meg og løper uten musikk. Til rolige turer går det helt fint.


#27

meisje sa for siden:

De jeg kjenner som har plus versjonen bruker den som en PC eller brett. Dvs til å jobbe med dokumenter etc i. Og da er det nok greit med en større skjerm.


#28

Hondacrv sa for siden:

Eg hadde klikka av å dradd på noe så stort på løpetur. iPad på ryggen, liksom, og eg har alltid telefonen med. Men eg bruker den ikkje til jobb i heile tatt, så eg klarer meg fint med liten.


#29

Tangerine sa for siden:

Samme her. Og trenger ikke brett lenger.


#30

løve70 sa for siden:

Det er jo det jeg ser hjemme også og mye av grunnen til at jeg overveier en pluss :)


#31

IzziCreo sa for siden:

Jeg har Samsung Galaxy Note 4 som er lik størrelsen pluss. Jeg bruker den mye til å surfe med, være på FP/skrive svar uten problem, bruker den tidvis til Netflix etc., leser mail/skriver mail, sosiale medier etc. Jeg kommer aldri til å gå ned i størrelse på mobilen, og forstår ikke de som klarer seg med små Iphones :knegg: Med såpass stor skjerm så øker bruksområdet er min personlige erfaring, og til mitt bruk er stor skjerm viktig.


#32

millact sa for siden:

Hvor stor er + i forhold til SE?


#33

IzziCreo sa for siden:

Sjekk her. Der kan du sammenlikne ulike modeller.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.