Kan Toro glutenfrie melblanding (grov type) brukes til pizzabunn med gjær, eller vil den ikke heve?
Jeg reagerer på FODMAPs (fruktaner, som finnes i hvete, bygg, rug), og selv om spelt er marginalt bedre, er det ikke klokkeklart. Derfor forsøker jeg å finne alternative pizzabunner som smaker OK, altså ikke alle slags blandinger av egg, havregryn, søtpotetbunn osv som finnes der ute på nett.
Har noen erfaringer/oppskrifter? Stort sett synes jeg glutenfritt smaker temmelig ille, men heller det enn magesmerter.
Har du forsøkt pizzabunnen til Det Glutenfrie Verksted? Jeg synes miksene derfra er veldig gode. Paideigen er nydelig. Husker ikke om den er lav, men Google så får du sjekket varedeklarasjonen :jupp: Merket selges i de fleste butikker, også Rema.
Jeg baker kun med schar melmiks b.
Har eget hjemmebakeri og bruker kun schar. Får til veldig bra resultater med den. Mange sier at det er det beste glutenfrie gjærdeig de har smakt. Enkel å kjevle ut, hevet bra og er ikke bare kliss slik eks Toro og semper gjør.
Søtpotet er ikke lav FODMAP, nei. Jeg bruker miksen fra Det glutenfrie verksted, den er veldig god. Ellers har jeg også en oppskrift fra Julianne Lyngstad sine bøker med rismel og bokhvete, tror jeg det er. Kan finne den frem hvis det er interessant? Av ferdigløsninger er Peppes glutenfri bunn den absolutt beste så langt, synes jeg. Den er muligens ikke helt lav (erteprotein eller noe), men jeg tåler den.
Julianne Lyngstads bøker burde jeg egentlig kjøpt forlengst, for å være ærlig.
Søtpotet er ikke lav, nei, og jeg blir uhorvelig vondt i magen av den. I dag har jeg en veldig pyton dag der jeg ser ut som en pytonslange som har spist en hjort, men årsaken er uklar. Det eneste mistenkte er to flasker Brewdog Nanny State alkoholfritt øl jeg drakk i går. :sukk:
Ja, jeg anbefaler dem veldig, de var redningen for meg da jeg begynte med lav FODMAP, og jeg drar dem ofte frem fortsatt. Kjøp den nyeste, så er du godt dekket. Jeg følger henne også her og der og har vært på foredrag med henne, hun er skikkelig flink. Cecilie Ågotnes sin er også bra, men har ikke like mye diettinfo.
To flasker øl, alkoholfrie eller ei, kan nok bli i meste laget for en sensitiv mage ja. Jeg holder meg til glutenfritt øl selv om det i teorien ikke skal spille så stor rolle, men jeg merker forskjell. Men mer enn to tåler ikke jeg heller.
Ja, jeg drikker stort sett glutenfritt øl i små doser om jeg drikker øl, men det slo meg ikke at denne kunne være et dårlig valg, naiv som jeg av og til er. Vel, man lærer så lenge man lever.
Jeg skal prøve litt ulike bunner. Havrebunn er allerede forsøkt, og det smakte mest av alt en blanding av sponplate og havregrøt.
Min erfaring er at jeg kan ha skikkelige drittale magedager selv om jeg fortsatt etter nesten to år på dietten spiser ganske strengt. :sukk: Jeg må bare innfinne meg med en møkkamage som bare ikke vil virke. Legg til fødselsskader ala i Sigrid BondenTussvik skala så har du meg.
Høres kjent ut, Bloppy. Jeg har spist dårlig i det siste, og er ikke flink til å være konsekvent, men det går i det minste bedre enn før jeg la om kostholdet.
For meg er det sånn at jeg har gode perioder, glemmer meg litt, og da er det på'n igjen. I dag har det vært så ille at jeg gav litt f og tok en vanlig krone-is, for det kunne ikke bli verre enn det var. Vi får se hvordan morgendagen blir :(
Noen ganger blir vel bare totalen for mye, også. I går spiste jeg helt greit, men tok litt aioli, og det føltes som om det gikk bra. Så spiste jeg litt for mye sein kveldsmat og noen pistasjnøtter, og i natt måtte jeg opp et par ganger og hadde grusomme luftsmerter. Jeg tror det ble for mye mat totalt, ikke nødvendigvis den aiolien og nøttene. For meg er også regelmessighet veldig vesentlig, så reising, for lenge mellom måltidene, stress og så videre påvirker en hel del.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.