Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvilke apper bruker 8-åringer for å kommunisere med hverandre?

#1

Nera sa for siden:

Frøkna har hatt min gamle mobil i ett år, uten abonnement, og den brukes flittig til å se på skjerm, høre på Storytel osv. Men nå kom hun og sa at "de andre" (sikkert et par) i klassen pleier å kommunisere med hverandre via "en meldingsapp". Hva i huleste kan hun mene? Jeg vet at et par av jentene har fått abonnement, men de går hjem fra SFO på egenhånd, noe vår datter ikke gjør (primært fordi vi bor 2,5 km fra skolen).

Noen som har peiling? Og ikke minst potensielle fallgruver?

Jeg er skeptisk, for å si det forsiktig. :hmm:


#2

My sa for siden:

Whats app kanskje? Ungene mine brukte sms på den tida. Og gjør det en god del fortsatt.


#3

veobra sa for siden:

Mine bruker Viber.


#4

Bloppy sa for siden:

Whats's app sikkert? Eller FaceTime?


#5

Nera sa for siden:

Jeg har sendt melding til moren til jenta datteren min overnattet hos natt til i dag, så får jeg kanskje litt mer kontekst. Jenta fikk nemlig mobil i bursdagsgave nå nylig.


#6

Zulu sa for siden:

Jeg gjetter også Whatsapp. Åtteåringen bruker ikke det enda, men elleveåringen har nok brukt det et par år.


#7

løve70 sa for siden:

Den brukte arvingen og da hun var på den alderen.


#8

Tjorven sa for siden:

Det vil nok variere. Min snart 10-åring kommuniserer ikke annet enn med meldinger (og knapt nok det). 12-åringen bruker Snapchat.


#9

Nera sa for siden:

Gud, de små som plutselig tror de er så store. :sukk:


#10

Bloppy sa for siden:

Og før du vet ordet av det, har de reist til andre enden av kloden på ferietur med svigerfamilien og er borte i flere uker. :sukk:


#11

millact sa for siden:

Og det blir verre.


#12

Nera sa for siden:

Hysj med dere! Men dette året har det plutselig gått fra Elsa og Anna til Taylor Swift og Justin Bieber, og de tripper rundt med lipgloss og små håndvesker. :sukk:


#13

Appelsin sa for siden:

Min snart 10-åring bruker sms. :gammelnokia:



#15

Anne C sa for siden:

11 åringen mener at han skal ha Snapchat, men det utgår med høye kneløft. Han får klare seg med sms.


#16

My sa for siden:

12-åringen kommuniserer først og fremst på snap. Sms med de som ikke har snap.

De to som fyller 10 i år har snap de også, men det brukes mest til å sende teite selfies med kaninører, eller skjermdump av at man har rykket opp i level eller satt ny rekord i ett eller annet spill (avh av kjønn). Kommunikasjon foregår på sms (begge), og facetime (hun), eller rett og slett ved å ringe.

12-åringen har whattsapp, men bruker det ikke.


#17

Simone sa for siden:

Min 10-åring kommuniserer med Momio i tillegg til vanlig SMS.
Men mange i klassen har Snapchat.


#18

OlleVia sa for siden:

Min datter på snart 12 bruker Viber og snap.
Negative med viber er at det innemellom dukker opp sex "annonser". Har snakket med datter om det og hun bryr seg ikke...sletter og blokkerer.


#19

Billa sa for siden:

11-åringen bruke SnapChat og SMS, eventuelt så kommuniserer han via online spill med chattemulighet.


#20

venla sa for siden:

Min åtteåring har så gammel telefon at det ikke er så mye annet valg en sms og mms. Noen av venninnene bruker Facetime. Hun har iPad uten simkort, så må være hjemme for å snakke der.


#21

apan sa for siden:

12-åringen bruker SMS.
7-åringen er ikke i nærheten av egen telefonen gang. Har aldri falt meg inn at åtteåringer kommuniserer via app :sparke: .



#23

Maverick sa for siden:

Opptil flere ganger benyttet ungene seg av konseptet "stikke og sjekke om noen er hjemme". :jupp:

Ingen kommunikasjonsapper var aktuelle da mine var åtte.


#24

Daisy sa for siden:

Jenten min på ni har fått installere messenger uten Facebook. Det er nesten som snap, men ingenting forsvinner. Hun har all familien der, og et par venninner. Sender oss bilder og sånn. Prater med henne om nettvett. Så langt en fin introduksjon til sosiale medier, for det er ikke reklame, ingen ukjente har kontaktet henne, og jeg kan se hva hun driver med i ettertid. Det skal noe til for å få lagt noen til i messenger, hun må ha tlfnr deres eller noe slikt.
Hun har hatt dette et par mnd nå og det går veldig bra.

Selv om hun har denne appen, er hun den som bare slenger seg på sykkelen og besøker folk. Elsker henne litt for det. Jeg hater å drive å arrangere besøk og nå er vi ferdige med det. Men ser at de andre jentene i klassen ikke helt er der.


#25

veobra sa for siden:

Min bruker det ikke så mye og mest med kamerater som han ikke leker med uansett. Besøk finenr de ut av på andre måter.

En av de han kommuniserer med er det ikke mulig å besøke i hverdagen uten mye organisering. Jeg synes det er så fint at de kan snakke litt sammen og vise bilde av spinnere og slikt. Appen er nok ikke mye i bruk.


#26

Elise sa for siden:

Begge mine bruker sms og telefonopprigning (vet nesten ikke hva jeg skal kalle det engang), ingen apper til den typen kommunikasjon. 12-åringen påstår at snapchat blir hyppig benyttet i klassen, men jeg vet at hennes venninner ikke har, så vi holder fortsatt igjen.


#27

Charlie sa for siden:

Her var det telefonnekt til de var 10 og ferdige på SFO (det hjalp ikke at de ville slutte på SFO, det var også tvang i hvert fall 3 dager i uka), men nå har de apper og ditt og datt. Tror Snapchat er en av de appene de kommuniserer på. De er gode på grupper og sånt, så de kommuniserer på direktemeldinger.


#28

Nera sa for siden:

Vi bor altså utenfor skolekretsen (valgte annen skole pga. diverse), så å bare stikke innom er foreløpig en drøm, men etter at vi har fortalt at det er 13-årsgrense på det aller meste, har maset dabbet av. Hun får eventuelt heller sende mail eller ringe via en av oss om det skulle være noe.


#29

Maverick sa for siden:

Hvis det er litt spesielle omstendigheter kan man jo vurdere annerledes, da tror jeg det er Viber som er greien på barneskolen min mellomste går på i hvert fall.


#30

Elise sa for siden:

Jeg ville gitt henne et enkelt abonnement til mobilen hun har, sånn at hun kan sende sms. :nemlig:


#31

Kirsebær sa for siden:

Poden bruker messenger.
Man kan lage bruker på messenger uten å ha Facebook.
Han har også snap. (Han er 12)


#32

Myria sa for siden:

Min åtteåring kommuniserer ikke med andre enn oss på sin telefon og ingen av vennene hans ringer eller sender meldinger til hverandre heller, alt går gjennom oss foreldre foreløpig.


#33

Neket sa for siden:

Eller kontantkort, minste her har det. Før sendte hun mye SMS, nå går det mest i snap. Hun er 10.


#34

Hondacrv sa for siden:

Altså det hadde ikkje falt meg inn å gje åtteåringen snap. No er ho snart tolv, og framleis går det via SMS eller WhatsApp. Ho maser om snap fordi ho har sett at det står +12 ein eller annan plass i appen.


#35

Trinity sa for siden:

Niåringen bruker WhatsApp, FaceTime, SMS og vanlige telefonoppringinger.
Vennene bor litt unna hverandre og benytter de samme kommunikasjonsmulighetene for skravling og avtaler. Foreldregruppa er rimelig samkjørte på at Snap, FB og endel andre sosiale medier kan de vente litt med å ta i bruk.


#36

mkj sa for siden:

Min 9-åring bruker ikke mobil. De ringer på tilhverandre.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.