Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva serverer jeg?

#1

Lhi-My sa for siden:

Jeg skal ha seks unge menn, en dame og kanskje to smårollinger på middag om et par dager. Vi skal jobbe sammen hele dagen og spise om kvelden. Det må med andre ord være noe jeg enten kan forberede kvelden før eller som kjapt laget. Forhåpentligvis spiser vi ute på terrassen og det kan gjerne være litt sommerlig mat, men det må ikke være det. Det er varslet fint vær, så vi kan godt ha mat det tar litt tid å spise.

Taco, lasagne og pizza utgår. Ris er ikke aktuelt tilbehør av diverse årsaker, men salat og brød av ett eller annet slag er mulig. Eller ganske frie tøyler.

Noen forslag?


#2

him sa for siden:

Grilling? Mye kan lages klart i forkant (marinering, bbq saus, dressinger, grillspyd, kalde salater som pastasalat og potetsalat) og selve grillingen bruker å være greit å få noen andre til å gjøre ... ( :sparke: )


#3

-ea- sa for siden:

Noe langstekt eller langkokt, tenkte jeg.

Leirgryte i ovnen med kjøtt og grønnsaker oppi, eller hel (ukydret) kylling oppi? Må kanskje ha veldig stor gryte da, siden dere blir så mange. Tre-fire timer på 120 grader.

Kjøttsuppe eller lapskaus? Kutte alt ferdig dagen før og la det koke par-tre timer.


#4

frukt sa for siden:

Jeg har en oppskrift på langtidsstekt kyllinglår som høres veldig god ut. Ikke fått prøvd enda da, men skal nok til helgen.
Kyllingen kan stå i ovnen fra kvelden til du kommer fra jobb neste dag, eller fra morgenen til du kommer hjem. Saus lager man av kraften.


#5

Myria sa for siden:

Pulled pork? Kjøttet koser seg i crockpot eller i ovnen på svak varme hele dagen mens dere jobber og når dere skal spise tas den ut og rives fra hverandre og serveres med hamburgerbrød, coleslaw som du har laget dagen før og annet ønsket tilbehør.



#7

Input sa for siden:

Når dere er så mange og skal jobbe hele dagen, ville jeg laget noe som er lett å lage enorme mengder av og tilsvarende lett å fryse ned og ha som restemat. Altså ville det nok blitt en gryte av noe slag.


#8

vixen sa for siden:

Ja, enten gryte eller rett og slett spekemat. Det er godt når man har jobbet en del. Salt og mettende. Eggerøre, poteter, rømme, salat og flatbrød. Og ikke minst melon. Det er dugnadsmat for meg.


#9

Lhi-My sa for siden:

Det høres ut som det blir grillmat og diverse salater. Har noen en god oppskrift på potetsalat uten den tradisjonelle hvite dressingen? Gjerne en slags oljedressing eller noe.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.