Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Trolling

#1

Lindamor32 sa for siden:

Jeg har en datter som skal innleggest der snart. Så det hadde vært fint om noen her visste tlf nr direkte til avdelingen.


#2

Gaia sa for siden:

Har du forsøkt å ringe sykehuset (sentralbordet)? Det er sannsynligvis mer hensiktsmessig enn å be om å få nummeret her inne.


#3

Stompa sa for siden:

Her bruker det å stå direktenr til avdelingen i brevet man får med info om innleggelse.


#4

Lindamor32 sa for siden:

Men jeg har ikke fått noe innkallelsebrev enda. Det var BUP som sa at hun skulle legges inn.


#5

Isolde sa for siden:

Det ligger nok en del brev om du går inn på helsenorge. Alt innhold og ut av Haukeland ligger der.

Ellers står det nr til barneklinikken på hjemmesiden til Haukeland.


#6

Lindamor32 sa for siden:

Nå har jeg ringt til sentralbordet. Men dem sier at dem ikke kan sette meg over. Jeg håper virkelig at noen her kan sende meg tlf nr direkte til barneposten på PM.


#7

Gaia sa for siden:

Hvis de ikke kan sette deg over, så er det gjerne en grunn til det. Har du sjekket Helsenorge.no for å se om det ligger noe brev der? Hvis det ikke gjør det, eventuelt hvis telefonnummeret ikke er oppgitt, så må du regne med at det er en grunn til at du ikke kan kontakte dem direkte utenom den ordinære åpningstiden til poliklinikken.

Nå har jeg ingen erfaring med Haukeland, med min erfaring er at man kommer igjennom dit man skal hvis det virkelig haster. Hvis du bare har spørsmål knyttet til innleggelsen, og det i realiteten ikke haster, så syns jeg du bør smøre deg med tålmodighet og la de som er på jobb få ta seg av de som er innlagt, fremfor å måtte stå i telefonen og svare på spørsmål.


#8

Gaia sa for siden:

Det ligger for øvrig mye informasjon ute på nettsiden til Barne- og ungdomsklinikken. Sjekk om du finner svar på det du lurer på der.

helse-bergen.no/avdelinger/barne-og-ungdomsklinikken

Du kan også logge deg inn på helsenorge.no og få de opplysningene som er lagt inn der. Har du foreldreansvar for datteren din, hvilket jeg antar at du har, så finner du hennes opplysninger der også (etter at du har logget deg inn).


#9

Malama sa for siden:

Dette er minst det tredje forumet denne tråden starter på, det varierer litt om det er gutt eller jente da ;)


#10

Gaia sa for siden:

Da kan man jo lure på hvorfor vedkommende skal ha tak i nummeret. :skeptisk:


#11

Malama sa for siden:

Hun lurer nemlig på hvordan sønnen. Eller datteren, får det der. Visstnok.

(det aner meg at hun muligens ikke vet at barn på 2 år, som det i alle fall var alderen på sønnen som skulle innlegges der da jeg leste det i går) innlegges med mor eller far i samme slengen. Hr vært innlagt på barneavdelingen på Haukeland jeg. Barneavdelingen i Ålesund også. Jeg som aldri hadde vært innlagt noe sted før jeg skulle føde min første. Den eneste som er født på sykehus, men de to andre ble likegodt innlagt som spedbarn så da ble jeg innlagt sammen med dem)


#12

007 sa for siden:

En fredags ettermiddag. :skeptisk:


#13

Lindamor32 sa for siden:

Ja jeg har vært inne på Helse Norge, men jeg finner ikke noe brev der. Jeg håper at noen her inne vet tlf nr dit. Min datter er ti år.


#14

Gaia sa for siden:

Jeg tror nok ikke du kan regne med å få telefonnummeret av noen av de som er gjengangere her inne. :) De aller fleste som henger her fast vet at det er en grunn til at direktenumrene ikke spres til allmenheten.


#15

Isolde sa for siden:

Vist du ikke finner verken brev (under pasient journal, etter du har gått inn på din datter) og ikke en henvisning. Da tar du kontakt med fastlegen.

Så lenge det ikke ligger noen brev der eller journalnotater om at din datter skal det så har det heller ingen betydning om du får tak i de eller ikke. For da er hun ikke i systemet deres.

Barneklinikken tar telefonen på vanlige hverdager hele dagen og er veldig hjelpsomme. Skal ikke være noe behov for direkte nr.


#16

Joika sa for siden:

:nemlig:


#17

Lindamor32 sa for siden:

Det er på Barneposten 3, hun skal innleggest på. Altså den psykiatriske barneavdelinga i Bergen.#19

Hondacrv sa for siden:

Kjære folk. Lenge sidan sist det var sånn type action her.


#20

Lindamor32 sa for siden:

Nå har jeg ringt til sentralbordet minst fire ganger, men dem nekter å sette meg over til Barneposten 3. Så jeg vet ikke helt hva jeg skal gjøre nå.


#21

Elisabet sa for siden:

Hvis du er foresatte til barnet med omsorgen for barnet så hadde du jo fått både nummer og hatt all info, så det må jo være noe annet som ligger til grunn for at du ikke har den infoen der da? Aldri hørt om et barn som ligger på sykehus som ikke har den som har den daglige omsorgen enten med seg eller er fullt informert fra sykehuset sin side hvem en kan kontakte. Og da må det jo være noen andre som har ansvaret for barnet siden det bare er 10 år? Og da bør du jo kunne kontakte dem som har omsorgen med det du skulle lure på eller at du trenger kontakt med barnet?


#22

Blondie sa for siden:

Hvorfor er det så viktig å prate med dem nå? Hvis sentralbordet ikke setter deg over så er det nok fordi de ansatte har viktigere ting å gjøre.


#23

Lindamor32 sa for siden:

Jeg har daglig omsorg for henne. Grunnen til at jeg ønsker å prate med dem nå er fordi at det er greit å vite hvordan de har det der.


#24

Maverick sa for siden:

Haha, skummet gjennom tråden på Kvinneguiden, dette er jo et velkjent troll fra gamle dager nesten!


#25

Pamina sa for siden:

Trollaction, lenge siden sist. :popcorn:


#26

Stompa sa for siden:

:popcorn:


#27

Lindamor32 sa for siden:

Jeg er ikke et troll. Jeg er helt seriøs her. Jeg må få snakke med noen på Barneposten 3 nå.


#28

Tallulah sa for siden:

Aha, det lange lyse håret ja. :himle:


#29

Lindamor32 sa for siden:

Nå har jeg fått snakket med dem. Dem sier at dem skal ta godt vare på datteren min. Nå føler jeg meg tryggere.


#30

Obelix sa for siden:

Mulig du er dønn seriøs når du føler du må snakke med noen der NÅ, men du fremstår kanskje mer som en som trenger litt hjelp sjøl. Mulig har du et barn som er innlagt der og som du ikke får/bør snakke med? Det hender nemlig. Da hjelper det lite å ringe ned sentralbordet for å bli satt over. Klarer du å tenke at det bare gjør det ennå vanskeligere for deg sjøl?
Og håper du kan ta innover deg at det ikke nytter å mase mer om det nummeret her nå.


#31

Lindamor32 sa for siden:

Jeg har tatt kontakt med avdelingen nå. Men kan ikke noen her inne legge ut innkallelsebrevet til barneposten?#33

Hondacrv sa for siden:

Herrefred. Nå må du ta deg et tebrød her. Dette er jo helt absurd.


#34

frukt sa for siden:

Selvsagt! :jupp: Er det noe mer vi kan gjøre for deg?


#35

Obelix sa for siden:

Jo, selvfølgelig. Hva vil du at skal stå i det :snill:


#36

Lindamor32 sa for siden:

Nei, det var bare innkallelsebrevet jeg tenkte på.#38

Agent Scully sa for siden:

Ikke har vi noe hetebølge vi kan henge dette på heller ...


#39

Lykken sa for siden:

Alle vet jo at pene mennesker med lyst hår og smalt ansikt blir behandlet bra på sykehus, ingen grunn til bekymring. :nemlig:


#40

frukt sa for siden:

Den er grei! Sender avgårde brevduen nuh. Håper den kommer fram. :jupp:


#41

Taien sa for siden:

Jeg så en hvit ugle fly forbi her i sted...var det din? :hyper:


#42

Rabbit sa for siden:

Da skal vi vel sende medisinlister også? Og innleggelsesklokkeslett? Ja, og dato. Bilder av avdelingens ansatte, kanskje? :snill:


#43

Millen sa for siden:

Ikke glem all personalia om de ansatte og. :D#45

Lhi-My sa for siden:

Men kjære FP-folk da?!

Det sitter et menneske bak nicket her og det er ingen av dere som vet hva som er bakgrunnen for spørsmålene som stilles. Det kan være noen som kødder, men det kan også være sykdom eller veldig mye annet. Vi vet ikke noe om mennesket bak nicket. Ta hensyn til det når dere svarer. Latterliggjøring er ikke tingen her. La heller være å svare. Dere framstår jo som rene mobben her. Selv troll skal behandles med respekt.


#46

Pøblis sa for siden:

Enig. Jeg har rapportert den til moderator, fint om den blir fjernet.


#47

Teofelia sa for siden:

:nemlig:
Det er veldig greit å gjøre forumet oppmerksom på mulig trolling og at samme tema går igjen på flere forum, men det er ingen unnskyldning for å glemme sine egne manerer.


#48

Hondacrv sa for siden:

Enig. Eg har vore spydig og ekkel her. Beklager.


#49

Joika sa for siden:

Jeg tipper det er en grunn til at de nekter sette deg over.


#50

Malama sa for siden:

Det var langt og rødt på et annet forum. Men fortsatt smellende vakker da altså.


#51

m^2 sa for siden:

Sånn det vanligvis funker er innkallelsesbrevet noe du får tilsendt i posten som "pårørende til " - da står det akkurat det i adressen, også står det i det brevet hvem som har henvist, og hva slags undersøkelse eller innleggelse man skal til. Der står det også hvor man skal henvende seg, hvem som evt er pasientkoordinator som man kan rådføre seg hos (hvis man har en sånn, det er ikke alle sykehus/avdelinger som har det) og om det er noe som må gjøres i forveien.

Man kan ikke bare legge ut "innkallesesbrevet til barneposten" her, fordi det er spesifikt per barn, avhengig av diagnose, helt forskjellig hvor de skal, hvem de skal undersøkes av eller hvilke undersøkelser de skal til, og hva forberedelsene er. Det er også vanlig at foreldre blir lagt inn sammen med barna - og hvis ikke - at du blir nøye informert på forhånd/ved innleggelsen om hva det dreier seg om. Du må være med barnet når det skal legges inn, gitt at det er du som har den daglige omsorgen.

Vanligvis vil du få bedre svar fra sykehuset en hverdag i normalarbeidstida enn du vil på kveld/helg.
Hvis du lurer veldig og ikke får svar fra sykehuset, kan du også kontakte de som har henvist og få hjelp derfra. Sannsynligvis enkelst i kontortida.


#52

Einhyrningur sa for siden:

Jeg er kjip og beklager ingenting. Samme spørsmål, med beskrivelser av vakkert utseende går igjen på flere forum. Jeg mener man legger opp til det når man lager slike tråder på denne måten. :kjip:


#53

Harriet Vane sa for siden:

Skjønner ikke at det er noe å beklage fra noen i denne tråden. Dette er et troll, de trenger man da virkelig ikke behandle med ærbødighet.


#54

-ea- sa for siden:

Enig med Lhi-My, pøbelsara og flere. Man trenger ikke glemme folkeskikken sin bare fordi.


#55

Harriet Vane sa for siden:

Ikke rart det blir kjedeligere og kjedeligere på forum når man ikke engang kan tulle litt med et troll. Hvor er temperaturen? Humøret? Engasjementet? Jeg synes virkelig alle burde oppføre seg litt mindre ordentlig, (altså dørgende kjedelig, belærende og snipete) en god stund fremover, så det ble litt mer gøy her.


#56

Hondacrv sa for siden:

Nei, kanskje ikkje, men noko er gale sidan nokon kjenner behov for å vere troll, og eg beklager at eg fyrte opp om noko som eg egentlig ikkje veit no om. Det er liksom ikkje nødvendig. Det er bra at nokon seier frå om at det er troll, men ein treng ikkje slike kommentarer som den min liksom.


#57

Harriet Vane sa for siden:

Hondacrv: jeg kan ikke fatte hva du unnskylder deg for. Hvis dette blir for mye for de sarte og korrekte, så bør alle få masse tebrød umiddelbart.


#58

-ea- sa for siden:

Mhm. Og så lurer man på hvordan få slutt på kommentarfelt-trollene ute på det store internettet? Når det kan ta av med hets og latterliggjøring på denne måten her inne?


#59

Harriet Vane sa for siden:

Litt humor og vidd hadde vel ikke skadd uansett. Uansett er det veldig forskjell på forumtroll med langt lyst hår og syke barn og kommentarfelttroll med hat og orddelingsfeil.


#60

LaBanga sa for siden:

Unnskyld meg, men her oppdaget man at dette sannsynligvis var et troll rimelig raskt, og ja, litt humor går det jo an å ha. Men jeg mener at Foreldreportalen bør ha bedre kvalitet på modereringsarbeidet enn å kimse bort folk som reagerer på harselering av trollene. Jeg forventer mer av moderatorer enn det.


#61

Nessie sa for siden:

Synes det var veldig tydelig at vedkommende ikke en gang leste svarene hun fikk. Greit nok at trollet kan være syk på en måte vi ikke vet om. Men så stygge synes jeg ikke folk var. :vetikke: Så er litt enig med Harriet her. Selv om det sikkert er lik så greit å droppe hele greia.


#62

safran sa for siden:

Jupp. Her var det temmelig innlysende etter kort tid at det var snakk om et troll.


#63

Skilpadda sa for siden:

Enig. :nikker: Ingenting som tyder på at trådstarter leser, langt mindre tar seg nær av, det som er postet her. (Og det som ble postet, var da ikke stygt i det hele tatt heller? Det var jo til og med flere som svarte ordentlig.)

Og enig i at det er like greit å droppe det hele. :jupp:


#64

Adrienne sa for siden:

Jeg oppfatter at HV svarer som medlem og ikke moderator her. De gangene vi svarer som moderatorer så skriver vi under med det.

Personlig så synes jeg det er helt greit å kalle et troll et troll, så fort som mulig. Få det ut i dagslyset og se det sprekke. Vi har hatt nok av eksempler hvor folk har brent inne med trollefølelsen for lenge. Trenger vi å hakke videre etter det? Kanskje ikke, men jeg synes ikke heller det er superkrise om det lages litt moro ut av det.

Det er en annen sak når man er litt i tvil om det er troll, da kan man trø litt varere, rapportere inn til admin i stedet for å gå full blown trollebeskyldning, men akkurat i dette tilfellet var det jo ikke akkurat mye tvil.


#65

Pøblis sa for siden:

Mensen-trollet er vel de beste vi har hatt her inne noen gang, tror jeg. :haha:

I dette tilfellet rapporterte jeg til moderator siden jeg syntes det virket litt psykt, mer enn guttestreker, slik det var i mensen/Ibsen-tråden.


#66

Esme sa for siden:

Klart.

Altså, i mitt helsevesenhode så tar jeg virkelig med i vurderingen at om dette dreier seg om et virkelig barn som skal legges inn på Barnepsykiatrisk avdeling og en voksen leter etter kontaktpunkt som de ikke får fra helsevesenet, så kan det veldig lett dreie seg om en voksen det barnet skal verges mot. Tross alt det som er vanligst. Jeg merker at jeg ikke tar det så tungt om man ikke er på best behavior.

Så må jeg kommentere LaBanga. Ledelsen i FP plukket ut moderatorer som de følte var bærere av den stilen som FP skulle ha. At du LaBanga har ditt eget sett med regler for hva moderatorer skal gjøre, er faktisk i kræsj med hva ledelsen mener vi skal gjøre.

Likevel, sure kommentarer fra brukermassen nesten hver gang en moderator uttalte seg med noe personlighet har jo gjort det sånn at det er jo nesten aldri noen moderatorer som er her lenger. Jeg brukte å være her mange timer hver dag. Det er ikke noe stas mer, så nå er det sjelden.

Ikke gå i forsvar nå ea, LaBanga og dere andre som aldri noen sinne har vist noe som helst forståelse for den jobben vi har gjort, jeg konstaterer bare et faktum. Jeg regner jo så klart med at dere synes at FP er morsommere og mer interessant enn noensinne, og det er helt greit. Hver sin smak.


#67

-ea- sa for siden:

Jeg ser det snakkes om forståelse, men det går etter mitt syn temmelig enveis, det kravet.

Forresten, hvis det er sånn at det er en grunn til at Ts ikke har kontaktinfo til sykehuset (noe jeg regner med at det er), så kan man likevel - eller særlig da - vise litt mer folkeskikk.
Regner heller ikke med at jeg hadde hatt lyst til å svare i en tråd der jeg blir latterliggjort, psyk eller ei.


#68

Pøblis sa for siden:

En av grunnene til at jeg elsker FP er at det er vanligvis er en ganske god selvjustis her -og at det er rom for fjas. Jeg synes også moddene gjør en helt utmerket jobb og jeg liker spesielt godt at man ikke opererer som meningspoliti eller blander seg inn når det blir hett.

Forøvrig er jeg glad for at lettkrenketheten ikke har fått tatt helt overhånd her enda, selv om lange tær har blitt mye mer utbredt her inne enn før.

Og så tenker jeg at man må se an innleggene noe før man slipper seg helt løs med harselas og tøys i forhold til nye folk i forumet. Virket det psykt kan man kanskje utvise mer forsiktighet enn om det er åpenbar trolling for å få tiden til å gå.

Jeg har Forøvrig opplevd å bli stalket her inne og fått store deler avforumet mot meg når jeg viste troll-kortet, og det var ikke gøy i det hele tatt. :leppe: Men jeg overlevde og er her fortsatt. :tapper og heltemodig:


#69

Harriet Vane sa for siden:

Hva mener du, -ea-? Synes du at du blir møtt med for lite forståelse? Det er jeg helt uenig i, i såfall. Jeg synes derimot du (og flere) går alt for langt i å definere hva en moderator på FP skal være og gjøre, uten respekt for at vi ble "ansatt" akkurat som vi var, fordi vi er de vi er.


#70

Harriet Vane sa for siden:

Jeg har forøvrig hatt barn innlagt på barneklinikken, og man får den infoen man trenger i god tid, mye står til og med i henvisningsbrev. Dette er enten noen som vil ha oppmerksomhet på at de har sykt barn eller en overgriper/forelder uten samvær som vil prøve å lure en sommervikar eller naiv sykepleier på å finne et barn som ikke skal finnes.


#71

Hondacrv sa for siden:

Nei altså, eg unnskylder meg når eg kjenner at det eg gjorde ikkje var nødvendig. Grensene er ulike, og eg kjenner at det var ikkje nødvendig å henge seg på slik eg gjorde. Rett og slett.


#72

Esme sa for siden:

Man skal spesielt vise folkeskikk mot de som er til fare for en unge? Tuller du?

Det er det da, ser du, at som moderator så kan jeg fortelle deg at vi ønsker ikke at troll skal svare og gå i dialog. Vi ønsker at troll skal egentlig bli så avvist at de dropper forumet med en gang. De trollene vi har hatt her, har bare sådd splid og økt paranoiaen. Brukere som har gått i mot dem har blitt truet på fritiden.
Så nei, så lenge det ikke er trusler men bare harselering, så er det greit.

Og vet du hva? Det er ikke du som setter orden for hva vi moderatorene skal si og gjøre, det er faktisk motsatt.


#73

Lindamor32 sa for siden:

Tusen takk for at jeg fikk tlf nr direkte til avdelingen. Da skal jeg ringe dit i morgen.


#74

Chablis sa for siden:

Hvorfor kan man ikke bare rappprtere innlegget om man vet det er troll, istedenfor å latterliggjøre. Mye bedre å ikke svare trollene.


#75

Harriet Vane sa for siden:

:latter:


#76

Lindamor32 sa for siden:

Jeg ringte dette tlf nr men da fikk jeg svar: Takk for støtten. Jeg tror ikke dette tlf nr er nr til barneposten.


#77

Floksa sa for siden:

Nei, du har støttet Redd Barna med penger :)
Det er jo slett ikke noen dum ting.


#78

Lindamor32 sa for siden:

Men jeg skulle hatt tlf nr direkte til barneposten 3 på Haukeland. Kan dere sende meg et annet tlf nr.


#79

Nessie sa for siden:

Men du skrev jo tidligere at du har prata med de. Så da får du bare bruke det nummeret. Det står i anropsloggen. :riktig:


#80

Lindamor32 sa for siden:

Men det var sentralbordet jeg pratet med og ikke avdelingen. Fint visst dere kunne oppgi flere Bergens Nr til Barneposten.


#81

Harriet Vane sa for siden:

Vurderer snarere å ringe bare posten og advare de ansatte mot en som ikke bør få noen opplysninger.


#82

polarjenta sa for siden:

Ingen kommer til å gi deg noe nr.


#83

Millen sa for siden:

:jupp:


#84

Lykken sa for siden:

Det er da helt greit å harselere med trollet. Hvor humørløse skal man være?


#85

Lindamor32 sa for siden:

Men jeg må snakke med dem nå. Så vær så snill og gi med tlf nr til Barneposten. Jeg er dønn seriøs her.


#86

Adrienne sa for siden:

Hør her, ingen kommer til å gi deg det nummeret, så det er bare å gi opp forsøket her inne på FP. Det kommer rett og slett ikke til å skje.


#87

Anne C sa for siden:

Men kjære deg, det er INGEN som kommer til å gi deg det her. Hadde det vært meningen at du skulle hatt det så hadde du hatt det.


#88

Lindamor32 sa for siden:

Men jeg er veldig engstelig for datteren min nå. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Jeg og henne har et nært forhold til hverandre. Det må være noen her inne som kan tlf nr til barneposten.


#89

Anne C sa for siden:

Jeg gjentar, det er INGEN som kommer til å gi deg det her inne.


#90

Nessie sa for siden:

Poenget er at om dette stemte, så ville du (i et normalt tilfelle) som mor, mest sannsynlig vært på sykehuset. Med barnet. Du ville hatt informasjon og telefonnummer og alt du trenger. :nikker:
Så derfor er det ingen som tror deg. Ikke på dette forumet iallefall.


#91

polarjenta sa for siden:

Hadde det vært meningen at du skulle hatt det så hadde du hatt det. Her er det bare å gi opp


#92

vixen sa for siden:

Haha. Det er jo ikke noen som mener dette i fullt alvor og fortsetter å poste. Syk eller ei. Det er nok noen som har det morsomt bak tastaturet. Hadde det vært seriøst så hadde det nok blitt fullt forsvar mot de innleggene som har kommet. Det jeg ikke skjønner er at noen finner det morsomt nok å holde på slik på forum.


#93

Lindamor32 sa for siden:

Jeg har vært på sykehuset men dem nekter å gi meg informasjon. Vær så snill og tro meg. Jeg er helt seriøs her. Jeg må ha tlf nr til barneposten NÅ ellers får jeg ikke sove i natt.


#94

Nessie sa for siden:

:hehehe:


#95

polarjenta sa for siden:

Hvorfor nekter de deg informasjon? Tror du at den der barneposten gir deg informasjon? Også lurer jeg på hvorfor du syns dette er noen vits å fortsette med? Det er ingen her som kommer til å gi deg noe tlfnr.


#96

Obelix sa for siden:

Må si du er imponerende utholdende, Lindamor32 :jupp:

Jeg skulle gjerne hatt en mdf-panelplate. Nå. Noen som kan hjelpe meg med det?


#97

Lindamor32 sa for siden:

Jeg vet ikke hvofor dem nekter meg det. Men dem sier at jeg ikke har tilatelse til å få informasjon. Men jeg må ha et tlf nr her nå. Vær så snill og send med det.


#98

polarjenta sa for siden:

Men da har du jo ikke det, og kommer ikke til å få noen info uansett.#100

Lindamor32 sa for siden:

Men jeg bor i Bergen og jeg er Bergenser, så tlf nr til Barneposten må jeg få.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.