frukt sa for siden:
Ja, hva er best til det formålet? En leirgryte av noe slag eller noe helt annet?
Jeg har altså lyst på noe annet enn ildfast form og aluminiumsfolie. :ja:
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Hus, hage, utstyr, design mm.
frukt sa for siden:
Ja, hva er best til det formålet? En leirgryte av noe slag eller noe helt annet?
Jeg har altså lyst på noe annet enn ildfast form og aluminiumsfolie. :ja:
Luftslottet sa for siden:
Først og fremst et godt termometer. :jupp:
frukt sa for siden:
Ja, det satt jeg akkurat og kikket på faktisk. Går jeg for et digitalt, analogt eller et som plugges inn i stekeovnen?
Hannamoren sa for siden:
En slowcooker tenker du kanskje på? De er helt fantastiske.
frukt sa for siden:
Vet ikke, derfor jeg spør. :fnise:
Tenkte på noe å ha kjøttet i i stekeovnen. Vil ikke ha noe elektrisk for det har jeg ikke plass til.
Myria sa for siden:
Enig med Hannamoren. Jeg har en crockpot og den er stadig i bruk til f.eks. gryteretter eller hele stykker av kjøtt til pulled pork/beef/lamb/chicken. Alt legges inn om morgenen og så er det ferdig til middagstid. Alltid mørt og godt. :jupp:
HP sa for siden:
Et termometer. Men hvis du vet at temperaturen i stekeovnen er riktig så kan du klare deg uten. En stekepose kan være lurt å ha på kjøttet slik at det ikke tørker for mye.
Crockpot har en tendens til å bli gryterett-aktig/kokt; veldig godt men ikke alltid man har lyst på gryterett.
Komfyren vår skrur seg av etter en del timer (rundt 6-8 tror jeg), så jeg må følge med at ikke det skjer.
frukt sa for siden:
Eller, det kommer jo helt annen på hva som tar mest plass.:knegg:
frukt sa for siden:
Aha. Nei jeg har lyst til å steke kjøtt, ikke lage gryterett. Jeg har hatt kyllinglår i ovnen siden i går kveld ser dere, og tenkte at en leirdings av noe slag hadde vært kjekt.
HP sa for siden:
Kylling (bryst/filet) har en tendens til å bli tørt etter mer enn 3-4 timer i crockpot, har ikke prøvd i ovn.
Luftslottet sa for siden:
Jeg pleier å helle buljong over kjøttet en gang i timen-ish, og har ikke opplevd tørt kjøtt. Steiker som oftest i jerngryte, med digitalt termometer fra Ikea. Tror det kosta en femtilapp.
Hannamoren sa for siden:
det er jeg enig i. Der er det viktig å følge tiden. Men O'LA LA så godt det blir når man følger oppskriften!Men Ja, den tar stor plass....frukt sa for siden:
Gud hvor givende det er å lage middag noen ganger. Et barn sover på sofaen, og det andre er ikke sultent og vil heller leke med Lego. :knegg:
Niobe sa for siden:
Jeg bruker ingenting fancy for å langtidssteke. Siste prosjekt var langtidsstekt lammelår. Det sto i ovnen natta over og ble helt fantastisk mørt.
Acsa sa for siden:
Jeg har både leirgryte og stor jerngryte, og bruker begge mye. Fordelen med jerngryta er at jeg kan brune og surre løk og koke opp osv. på plata og så bare sette gryta inn i ovnen på svak varme for å la kjøtt surre osv.
Isolde sa for siden:
Jeg bruker stort sett formene til tupperware. Grøt til jul, gryter, og kjøtt.
Vi har en lav og en høy. Den kan brukes en del timer i ovn, men ville nok ikke brukt de over natten. Så om det er 12 timers steking du tenker på så anbefaler jeg de ikke.
www.tupperware.no/produkter/308/UltraProRektangulær33l#product-details
frukt sa for siden:
Jeg tror det er leirgryte eller stor jerngryte jeg vil ha. :gruble:
him sa for siden:
Ja, av og til er det å lage mat helt fantastisk meditiativt - mens andre ganger er det bare pes ... Morsomt at samme ting oppleves så forskjellig fra gang til gang. :)Er godt fornøyd med min leirgryte. Bruker den kun i helgene (pga tidsforbruket) Jeg opplever at det å lage feks kylling blir som å dampe den, en mellomting mellom stekt og kokt?
Geitrams sa for siden:
Jeg syns det er kjekt med jerngryter/emaljegryter som Le Creuset eller Sabor m.fl. De kan både brukes som kokekar og i stekeovnen. Men hvis det er helsteking av lam eller andre store kjøttstykker, er det like greit å bare investere i et termometer. Jeg brukte helt enkelt termometer frem til vi byttet kjøkken og fikk ovn med tilhørende termometer.
frukt sa for siden:
Jeg har ikke kost meg med matlaging etter at jeg fikk barn tror jeg. Synd og skam egentlig, men kanskje det kommer tilbake etterhvert som de blir eldre. Lov å håpe.
Jeg helsteker ikke så mye store kjøttstykker egentlig så kanskje det er en stor jerngryte jeg vil ha. Er jo fornøyd med den lille jeg har, og den kan jo brukes på komfyren og.
Og det kunne vært kjekt å hatt en mellomting mellom den digre kjelen på 9 liter og den neststørste på 3 liter eller hva det nå er. :knegg:
Geitrams sa for siden:
En gryte på rundt 5 liter vil passe fint da, tror jeg.
sindrome sa for siden:
Jeg har en Römertopf eller noe. Den skal stå ganske lenge i vann før man bruker den, og så skal kjøtt ikke bli tørt under steking. Har brukt den noen ganger og synes det blir veldig godt kjøtt at det. Kjøpte den brukt, så den kostet kanskje 100-150 kr.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.