Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Lær meg om kildekritikk

#1

star sa for siden:

Jeg er stadig på jakt etter informasjon og forklaringer til mine plager og også da tips som kan gjøre hverdagen og livet lettere.
Høres ut som jeg gjør dette støtt, men det går i bølger altså. Men siden jeg ikke helt har akseptert at livet er som det er, så dykker jeg tidvis ned i det store nettet.
Men, siden jeg ikke kan det helt store om kildekritikk, så klarer jeg ikke å stole på det jeg leser. Dvs, noe klarer jeg helt tydelig å se at jeg ikke kan stole på. Men hva skal til for at jeg kan stole på at det jeg leser har noe for seg?


#2

Harriet Vane sa for siden:

Det kan være smart å finne ut hvem som har skrevet det og hvilken bakgrunn og tilknytning eller tilhørighet de har. Hvem tjener på det som er skrevet?


#3

Gaia sa for siden:

Jeg tror det beste du kan gjøre er å finne ut om påstander du finner på Internett dokumenteres av anerkjente forskere på feltet. Har personen som kommer med påstanden noe å tjene på at du tror på den? Er den gjentatt flere steder, av flere kilder som er uavhengige av hverandre? Hva er konsekvensen av å prøve ut det som foreslås? Og, om du er i tvil, legg det ut på FP, og la oss dissekere funnene dine. :jupp:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.