Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kano med to små barn?

#1

frukt sa for siden:

En voksen og to femåringer i en kano, kan det gå bra eller er det "a disaster waiting to happen"?

Har ingen planer om kanotur altså, men vet at det er mulig å leie kano et sted her i nærheten, og lurer på om det er verdt et forsøk eller ei.


#2

Tjorven sa for siden:

Bruk redningsvest!

Det kommer jo veldig an på ungene. Mine to var jo aldri 5 år samtidig, men det gikk helt greit å ta de med på kanotur da de var rundt den alderen. Men mine unger har alltid vært ganske rolige av seg, og har respekt for regler som å sitte i ro osv. når vi er på vannet.


#3

Input sa for siden:

Jeg velta med kano en gang, sammen med daværende 4-åring. Og det var overraskende vanskelig å svømme mens jeg selv hadde redningsvest på og måtte dra ham etter meg. Og vi klarte å velte selv om han er en rolig unge (det var på ingen måte hans feil). Kan du padle kano? Det er jo også ganske tungt om man er bare én. Jeg ville på ingen måte vært redd for å gjøre det da, ville bare sørget for å teste redningsvestene på forhånd og holdt meg nær land.


#4

frukt sa for siden:

Takk for innspill.
Redningsvest er en selvfølge. :ja:
Jeg har bare padlet litt som barn, og jeg lurte jo på om det ville bli for tungt. Men jeg er jo både sterk og sta så hadde nok fått det til. Men sikkert lurt å begynne med en kort tur nær land, ja.


#5

Wix sa for siden:

Jeg tror det ville gått bra sånn for opplevelsens skyld, padle litt rundt på et vann liksom, men ikke som transport på en tur. Det krever litt mer, hvertfall at man har øvd litt. Og så ville jeg gått for ferskvann fremfor i sjøen, pga roligere vann og mindre bølger.


#6

frukt sa for siden:

Nei, jeg har ikke tenkt å legge ut på langtur. Da ville jeg hatt med en voksen til.


#7

Lykken sa for siden:

Vi har vært to voksne, to større barn og en hund oppi Monsen kano flere ganger, det går helt fint så lenge alle er rolige og følger instruksjoner.


#8

frukt sa for siden:

Jeg har rolige barn, og nå har jeg kjøpt redningsvester så nå er det bare å vente på kanovær. :)


#9

Normy sa for siden:

På et rolig vann burde det gå helt fint! Padlet alene med mine da de var små. Men i elver med stryk (selv lite stryk) ville jeg vært to voksne.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.