Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Solcellelader til mobil?

#1

banana sa for siden:

Jah, finnes det noe sånt med en funksjonell kapasitet? Bobilferie med ytterst lite strøm de 8 siste dagene - bilen parkert på fast sted uten strøm. Skulle gjerne hatt en dings til å lade mobiler med.


#2

Elisabet sa for siden:

Men du kan jo bare lade opp et par sånne store powerbank. Min holder til 3-4 ladinger av telefonen i alle fall, så har du to sånne, så holder det jo med de?


#3

banana sa for siden:

Nei, det gjør det ikke.



#5

GydaG sa for siden:

Min erfaring sier nei.
Men med nok powerbanker kommer man muligens greit ut av det?
Det er mange som har anbefalt meg to fra Clas ohlson, på 13400 og 20000 mAh, men ser jo at det heller ikke hadde holdt i 8 dager for en av oss.
Solcelledrevet jeg har prøvd har vært mest til å ha mulighet til å lade en tlf nok til å kunne ringe ved nød, ikke stort mer enn det.


#6

banana sa for siden:

Vi skal altså holde liv i 4 mobiler og 4 gps-klokker som hver skal brukes i 5 konkurranser i løpet av disse 8 dagene. Det blir mange powerbanker, tror jeg.


#7

banana sa for siden:

Hva har du prøvd? Vi har jo god tid, og dingsen kan ligge på dashbordet til bobilen og lade seg selv kontinuerlig så lenge sola skinner fra den sida hvis det går an (hvis solcelleladeren fungerer som en powerbank). Halv dagen kan vi stort sett passe på å få den riktig vinklet.


#8

ingling sa for siden:

Vet ikke hvilke telefoner dere har, men kjapt søk får opp disse her til iPhone i hvert fall. Eventuelt en sånn?


#9

banana sa for siden:

Hmm. Kanskje den siste der, ja. Er bare usikker på om man klarer å holde unna på noe vis i det hele tatt, eller om det blir som GydaG sier, at det i praksis bare blir nødsamtaler som fungere (og de håper vi det ikke blir noe av).


#10

Elisabet sa for siden:

Men kan dere ha med noe slags strømagregat av noe slag som kan lage strøm dere kan plugge dem inn i? Det burde jo finnes noe større greier som er ladet opp med f.eks. 3-4 kontakter på som kan plugges inn i for lading? Men tipper at mye blir såpass dyrt at en like gjerne kan ha flere store powerbanker. Håper du finner noen muligheter. Ikke mulighet for å snike til seg strøm med skjøteledning fra noe sted heller?


#11

banana sa for siden:

Det kan hende, men jeg er fortrinnsvis ute etter kunnskap om solcelleladere. Andre løsninger tenker jeg selvsagt på, men trenger ikke drøfte dem her.


#12

Floksa sa for siden:

Solcelleader til en 12v batteri finnes det mye av. Med et 12v batteri kan du lade mye.
Søk på solcelle strømgjerde


#13

Obelix sa for siden:

Holder det ikke med billader? Vår lader selv om bilen ikke går med motoren i gang.


#14

banana sa for siden:

Hvis vi skal holde liv i 4 mobiler og 4 gps-klokker med en bil som står stille (= uten motoren gående) i 8 dager tenker jeg at kanskje bilbatteriet ikke er tingen, eller? Men nå har ikke jeg peiling på hvor mye av kapasiteten i et slikt batteri som ville blitt brukt opp. Har ikke lyst til å ikke få start på bilden etter 8 dager.


#15

Floksa sa for siden:

Du kan lade rett fra batteriet. Jeg vet ikke hvor mange landinger det er i et bilbatteri. Men det er nok MANGE.


#16

frukt sa for siden:

En haug med powerbanks og et par solcelleladere til å lade de opp?


#17

zinatara sa for siden:

Sånne solcelleladere tar gjerne lang tid å lade opp og har ikke spesielt stor kapasitet. Så jeg har mer tro på sånne store powerbanker. Vi har en på 10000 mAh og den holder til en del ladinger av både mobiler og nettbrett.


#18

Floksa sa for siden:

Et bilbatteri har ca 75 amper timer. Altså 75000 mAh. Sannsynligvis holder det med et batteri, hele uka.


#19

GydaG sa for siden:

Det er mulig det funker med nyere og mer fancy biler, det går ikke i vår bil. Og det virker litt meningsløst å stå med bilen på tomgang for å få ladet opp.
Men å lade rett fra bilbatteriet, hvordan får du til det?


#20

Floksa sa for siden:

Tenkte mer å kjøpe eller låne et batteri.
De fleste dippeduttbutikker selger overganger. To kliper som settes på batteripolene og blir til et sigarett tenner uttak.



#22

mrc sa for siden:

Det som her kunne vært hensiktsmessig, er vel kanskje en større solcelle som plasseres på taket når man står i ro, og som benyttes også til å lade opp batteriet til bobilen. Vil da kunne brukes mer generelt.

Slike sett, som da også kan drive tv, pc, ladere, vannpumpe, lys etc koster vel vel 3-4k. Hvis man camper en del uten tilgang til strøm vil jeg tro en slik løsning generelt vil være en god investering.

Trenger ellers litt areal på et solcellepanel om du effektivt skal lade flere enheter samtidig. Et litt større areal vil ellers også kunne levere en del strøm også når det ikke er direkte sollys.


#23

banana sa for siden:

Jeg kjøpte en Goal Zero Nomad 14 Plus. Den lader mobilen min på ca 2 timer. Den koster, men den redder ferien for familien ser jeg for meg. Vi tar med et par powerbanks så går dette strålende. Jeg er fornøyd.

Vi har null erfaring, men jo, hvis det er tilrettelagt med ekstra batteri til bodelen bruker vi vel det sparsomt til det er tomt, antar jeg.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.