Ja, også er det viktig å få i seg cvitaminene i samme måltid som jernet for best mulig opptak av jernet. (Feks dessert eller et glass apelsinjuice som Sitron skriver. Kjøtt har jern og grønne grønnsaker.
Da jeg slet med å få opp jernlageret fikk jeg tips om å gå tilbake til å lage mat i støpjernsgryte og støpjernsstekepanne. Og ellers følge de rådene du har fått her i tråden. Om det var maten, grytene eller kombinasjon som hjalp vet jeg ikke, men resultatet var at jeg slapp å spise jerntablettene (reagerte voldsomt på magen på de, så jeg ville helst styre unna)
Jeg har alltid hørt at det er lurt å lage maten i jerngryter og jernpanner, men jeg vet ikke om det bare er en myte. Jeg vil faktisk anbefale jerntabletter, jeg. Hemofer er ganske snille mot magen. :erfaren blodgiver:
Hvis du skal begynne med jerntabletter, så inneholder Niferex også C-vit. slik at jernet taes bedre opp.
Om du begynner med å ta dem f.eks. annenhver dag, og så øker, så minsker faren for magetrøbbel.
Hjemme hos oss brukte vi mer og mer brokkoli for at jeg skulle få opp jernlageret. Det virket dårlig på meg, men gubben ble avvist på Blodbanken; han hadde for mye. :knegg: