Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Mat gjennom security på Gardermoen

#1

star sa for siden:

Det er veldig snart ferietid og vi skal ut og fly. Vi må ha mat før flyturen siden det da er en stund siden vi dro hjemmefra. Prøver å lese meg klok på siden til Luftfartstilsynet, men blir ikke helt klok.
Bakverk med fyll er ikke lov. Regnes pizzahorn/pizzasnurrer som bakverk med fyll?


#2

zinatara sa for siden:

Jeg vil tro at fyll i en pizzasnurr blir mer som pålegg å regne enn fylt bakverk. Det er vel mer tenkt på kremkaker og lignende vil jeg tro. Vi har iallefall hatt med pizzasnurrer på fly uten å bli stoppet.


#3

Elisabet sa for siden:

Vi har i alle fall mange ganger hatt med påsmurte baguetter med ost og skinke, og pizzasnurrer blir jo ikke så veldig annerledes enn det akkurat.


#4

apan sa for siden:

Jeg hadde med 30 fylte horn sist uke.


#5

Strå sa for siden:

Men la syltetøyglasset følge bagasjen. Særlig når man tar med flere glass av datterens hjemmelagde syltetøy fordi hun hadde glemt det i kjelleren i utleiehuset da hun flyttet til feriehuset for et år. Hun kan bli sur. Har jeg hørt. :sparke:

Hilsen hun som ALDRI glemmer det tapet. Hulk.


#6

Strå sa for siden:

Men til spørsmålet: I følge de jeg har snakket med på security på Gardermoen, er det flytende fyll det tenkes på, så horn med flytende pizzafyll kan man risikere å ikke få med seg. I pizzasnurrer er fyllet blitt mer fast, så det går greit. Uansett er de på norsk jord flinkere (eller får lov til) å bruke mer skjønn enn f.eks. i USA.


#7

veobra sa for siden:

Det går også fint med oppskåret frukt og grønt. Det er veldig greit å kunne ta med mat. Det blir veldig dyrt hvis alt skal kjøpes.

Du kan ha med tomme vannflasker også. Rett etter sikerhetskontrollen er det kraner til å fylle flasker med.


#8

Tallulah sa for siden:

Jeg har relativt ofte flydd med kokosboller, null problem. Vi har også mange ganger med smøreniste. Det er snakk om flytende greier, og krem, ikke et lag med pizzasaus i et horn.


#9

Bergensis sa for siden:

Me har ofte med oss mat gjennom sikkerhetskontrollen. Både fordi det er avsindig dyrt å ete på Gardermoen, og me må ete sidan det er langt å køyre. Men også fordi me er avhengige av å ha med mat til diabetikaren i hus. Me har med oss polarbrød, leverpostei og nugatti. I Billund vart nugattien rekna som flytande, men ellers har den gått gjennom. No har me fått tak i småtuber, så da er det uansett ok.

I år vurderer eg å ta med innbakte pølser. Kan ikkje skjønne at det skal vere noko problem.


#10

Charlie sa for siden:

På vår flyplass er de selvforsynt med norsk leverpostei og makrell i tomat, for å si det sånn... :knegg: Vi fikk konfiskert smørpakka med forklaring om at grensen gikk ved "smørbart". Gulosten fikk vi beholde. Knapt av båndet måtte jeg forklare hvor grensen gikk for lille Trille, hvorpå ungen sa PASSE HØYT: MEN HVA MED LEVERPOSTEIEN, DA? TOK DE DEN??

Hysj, unge! :fnis:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.