Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva griller De nå?

#1

Candy Darling sa for siden:

Vi skal ha en del folk over på grillmat på fredag, og jeg er allerede matlei. :himle: Dette er folk vi spiser en del med på sommeren, og de er veldig gode på mat. Gjengangere er helstekt entrecôte, helgrillet laks, hjemmelagde burgere og varianter av dette. Det må da finnes flere muligheter?

Jeg tenker meg sjømat til forrett, enten kreps eller kamskjell, og tenker at jeg trenger noe kjøtt til hovedrett. Noen som har gode forslag? Like før jeg kjøper meg rotisseri her, bare for variasjon. :knegg:


#2

Pamina sa for siden:

Er det nå du får tak i en pattegris og helsteker, kanskje?


#3

Fluke sa for siden:

Coop sin sparerib er sykt fantastisk god. Den har vi i dag.


#4

Martis sa for siden:

Jeg syns alltid lammelår er godt på grillen! Ølkylling er også en slager her.


#5

Candy Darling sa for siden:

Ølkylling har jeg sett på, men hvor mange trenger du til 6 voksne og 3-5 barn, lzm?


#6

Mikkeline sa for siden:

Pizza? Med spekeskinke, soltørkete tomater og brie?


#7

Ru sa for siden:

Pizza. :nemlig:


#8

Millen sa for siden:

Fisk? Laks, ørret?


#9

frukt sa for siden:

Har bare grillet pølser så langt i år. Gilde. :nemlig:
Lammelår hørtes godt ut.


#10

Toffskij sa for siden:

Vi griller svinesouvlaki absolutt hele tida. Nakkekotelettbiter på spidd, salt og pepper på, ferdig. Tzatziki og salat (tabbouleh, vannmelonsalat med feta) og gjerne brød til.



#12

Candy Darling sa for siden:

Lammelår er en runner up, jeg bare tenker at det er mye mer hensiktsmessig å gjøre det i stekeovnen. :knegg: Men det kan jeg jo gjøre.


#13

Gaia sa for siden:

Ølkylling (eller ølhøne, som jeg liker å kalle det) kan jeg virkelig anbefale. En stor Stangekylling er mer enn nok mat til oss fire, så da kan du regne tre kyllinger, og ha nok mat.

Jeg gnir inn kyllingen med diverse digg krydde (chicken&steak fra Santa Maria blandet med litt ekstra paprikakrydder og Natvigs krydder). Jeg bruker gjerne forskjellige øltyper, og har også testet vørterøl, som ble veldig godt. I boksen har jeg fersk rosmarin, løk og hvitløk, og så stapper jeg en sitron inn i kyllingen, før jeg trer den på boksen. Dra bena på kyllingen frem, så står den stødig. Sett gjerne boksen oppi en aluform, så blir det ikke så mye søl. Stekes i 50 min til en time og serveres med asparges og grønnkål og søtpotetsalat.


#14

Nessie sa for siden:

Har ikke grillet i Trønderhovedstaden enda :hehehe:
Ikke akkurat vært sol og sommer. :himle:


#15

Pasta sa for siden:

Det må bli noe vanntett! Her er definitivt ikke grillvær med regn, tåke og 10 plussgrader.


#16

Martis sa for siden:

Som Gaia sier så holder nok 3 litt store kyllinger til dere. Og med tre kyllinger kan du variere litt på spicen, slik at det blir litt forskjellige smaker.

Jeg har denne dingsen som jeg trer kyllingen på, men jeg har også brukt ølboks, da er det lurt å bruke en folieklump i halsen for å holde dampen inne i kyllingen.

www.bauhaus.no/weber-style-kyllingholder-aluminium.html?gclid=CPbqxpHOhdUCFRvGsgodZM4HsQ&gclsrc=aw.ds

Jeg skal jo faktisk ha middagsgjester i morgen selv, så jeg tror det blir kylling. :jupp:


#17

Ma Dalton sa for siden:

Jeg slår et slag for årets slager hos oss; kylling med rub. Gyllen, fin, med knasende skinn.
Skjær ut ryggbeinet på kyllingen(e), og krydre med rub'en (f.eks. denne). La ligge i kjøleskapet noen timer. Så på grillen (olje gjerne risten litt først..). På indirekte varme til med skinnsiden OPP, i ca. 35-45 minutter, med lokk på. Etter denne tiden vil kyllingen være bortimot ferdig, og må snus slik at skinnsiden får litt gyllen farge. Noen minutter (hold øye med den) på direkte, men medium varme. La hvile en stund etterpå. :) Mer om metode og hvorfor det ene kontra det andre her.

Har gjort dette flere ganger nå i sommer, og kyllingen har blitt utrolig god!! Ikke tørr, bare saftig og smaksrik. Det har blitt så bra at jeg ikke reiser på ferie uten å ha med en ny porsjon av rub'en.

Jeg er så utrolig lei av grillmat med oransje guffe som man får kjøpt overalt. Og denne rubben har funket til både kylling og helstekt entrecôte. :p


#18

Charlie sa for siden:

Det eneste jeg kan bidra med, er sliders fra Rema1000.. :knegg: Det er i grunnen det eneste jeg drar til Rema1000, for. Miniburgerne. :ja:

Hvis man er matlei, hvorfor ikke grillspidd. Gjerne med noen lammekjøttboller og den slags. Eller heller ta det ut på tilbehøret. Et eller annet kjøttstøkke og en schvær panne fløtegratinerte poteter.

En skikkelig god rotstappe passer til mye gøy, og har man en slakterdisk el.l. som kan skaffe noen gode, grove pølser er det helt snaskens. Enkelt, men skikkelig godt.

For meg er grill noe som skal være enkelt og low-key, ikke stress og jobb, da.


#19

Nextlife sa for siden:

Lammelår på grill er så godt, og et supertriks for å få det til å gå greit er å beine det ut eller kjøpe beinfritt lår.
Indirekte grilling (gjerne i folie) til nesten oppnådd ønsket kjernetemp og så en siste finish på direkte varme, uten folie.
Gnikk det inn med alt det gode du liker først, og gjerne en runde til før det går på direkte varme.


#20

Vianne Rocher sa for siden:

Vi har laget sataykylling på grillen. Med mango/avokado/koriander-salat ved siden, det fungerer veldig godt.
Mannen min jakter så gjengangeren hos oss er helstekte biffstykker av hjort eller elg, men jeg blir fort lei av "sånn" grilling. Så mye kjøtt.
Det er straks makrellsesong og den er veldig god på grillen, men man risikerer og luktlegge hele nabolaget, da :knegg:.

Men pattegris, hvis dere får tak i det, det er jo magisk.


#21

Candy Darling sa for siden:

Det blir svinenakke med ingefærglacé, også har jeg kjøpt stangekylling som jeg skal ølsteke til bare oss nå i kveld. Må prøve det først.



#23

Camomilla sa for siden:

I går ble det ribbe på grillen vår.


#24

Candy Darling sa for siden:

Jeg må bare si at Trine leverte igjen, det var veldig, veldig godt med langtidsstekt asiatisk svinenakke. I morgen får vi plutselig gjester igjen, og da håper jeg at en stangeølhøne holder til 4 voksne. :what:


#25

GinaK sa for siden:

Takk for tips. Skal sjekkes her en dag. 😊


#26

Candy Darling sa for siden:

Ja? Hva griller De NÅ, da? #sameprocedure


#27

Musemus sa for siden:

Pinnekjøtt?


#28

GinaK sa for siden:

Vi er kjedelige og det er jeg som flyr ut og inn som en hugger`n høne så det går kun i burger og pølser. Lager salat og potetsalat utenom da. Ser jeg skrev om mangosalat i fjor og det har jeg laget i år også. Utrolig deilig tilbehør. Hadde det til reker også, jeg. :cool:


#29

Niobe sa for siden:

Jeg liker å helgrille store kjøttstykker. Entrecote, f eks. I fjor helgrillet jeg et lammelår med gresk krydder. Utrolig godt til tzatziki. Godt du minnet meg på det, jeg tror jeg har et lammelår i fryseren.


#30

Fintdethei! sa for siden:

Nå griller vi ikke lenger. Brannvesenet i Bergen har forbudt all grilling, også på terrasser... blir lapskaus og sosekjøtt de neste dagene.


#31

Eia sa for siden:

Ingen ting, vi orker nesten ikke å spise i varmen. :knegg:

Det går i salater her. Men i morgen tror jeg det blir entrecôte med gresk salat og tzatziki. (må begynne å lage noe på noe av maten som er kjøpt inn).


#32

tink sa for siden:

I går grillet vi fisk med diverse grønnsaker og sitron. Det var deilig. Nå har vi fått grillforbud hos oss også, så da får vi prøve å se om vi husker hvordan komfyren inne virker.


#33

Simone sa for siden:

No har det blitt forbudt å grille i Bergen, også på eigen terrasse, så no er det slutt på grilling! Like greit. Begynner å bli lei....


#34

Stompa sa for siden:

Altfor kaldt for grilling. :nemlig:


#35

Ru sa for siden:

Ingenting. Det er for varmt. Og ulovlig. :sparke:

Men ellers blir det mye kylling og svin. Vi har en veldig god marinade (og veldig dyr, men hjemmelaget) fra Matlyst/Safari/Solheim kjøtt et eller annet. Så egentlig alt som kan dynkes i den. :knegg:


#36

My sa for siden:

Hvor lang tid bruker du på å helgrille et lammelår Niobe? :intrisert:

Er litt usikker på hvordan det står til med grillforbudet her, om det gjelder bare i marka, eller om det også gjelder parker og private hager. Noen Trondhjemmere som vet? Vi har gassgrill på terrassen.


#37

Pesten sa for siden:

Bor også i Bergen så nå lever vi på reker, salater, focaccia og div tapasrett i varmen :svett:


#38

Strå sa for siden:

Jeg griller ikke, det er for varmt. Det er muligens forbudt også i egen hage her i Follo, det vet jeg ikke. Når jeg griller blir det enten wokgrilling av grønnsaker og ev grilling av noe hjemmemarinert kjøtt. Grillbakte poteter er ALLTID involvert, servert med krydder/urtesmøret mitt, det med urter og hvitløk fra egen hage.


#39

Candy Darling sa for siden:

Her er det lov i private hager fortsatt. Og det blir jo aldri for varmt til å grille, da må man ko spise kun kald mat?


#40

My sa for siden:

Jo, det kan fint være for varmt til at jeg orker å stå utendørs og lage mat i sola, foran åpen ild, eller spise ute. Da er det som regel litt kjøligere inne på kjøkkenet.

#41

Nessie sa for siden:

:ja:


#42

Taien sa for siden:

Da er det forbud i Stavanger også. Vi hadde tenkt å grille i helgen, men da får vi finne på annen middag. I morgen blir det skalldyr!
I dag tror jeg det blir kyllingsalat...


#43

My sa for siden:

Jeg har konkludert med at det ikke er forbud å grille på terrassen, og i dag griller vi ymse pølser (barnas ønske), kotelett (yngstejentas ønske) og grillspyd med vegetarboller (eldstejentas ønske). Diverse tilbehør.


#44

Niobe sa for siden:

Jeg er ikke helt sikker, men jeg føler det var 2,5 time? Men nå er det forbud å grille på egen terrasse også, så jeg får ikke testet igjen med det første...


#45

Neket sa for siden:

Til uka ryker kjøkenet, så da skal vi grille i tre uker. Keep 'em coming med tips!

Håper virkelig ikke det blir forbud mot terassegrilling? Kan jo ikke leve på mikromat i tre uker.


#46

millact sa for siden:

Her vurderes det nå forbud. I morgen er det meldt 28 grader her og søndag 30.


#47

Malama sa for siden:

Vi har lov å grille hjemme, og gjør det daglig. Men gjerne ikke sånn i klassisk middagstid da, venter til tempen faller litt (så får ungene middag til kveldsmat)

I klassisk sommeravsluntingstid går det mye i enkel mat som er kjapp å grille, ikke akurat hele lammelår.


#48

Strå sa for siden:

Vi pleier å helgrille lam til midtsommerferingen. Det tar omtrent 3.5 timer. Låret er det som tar tid. Sidene skjærer vi litt av underveis.


#49

Candy Darling sa for siden:

Vi grillet rå kongekrabbe i går, herremin så godt! Noe helt annet enn kokt!


#50

daffy sa for siden:

Hvordan gjorde det det sånn helt praktisk? Knakk opp beina og la med «skallsiden» ned?


#51

Candy Darling sa for siden:

Jepp, og klippet på langs, la på estragonsmør og la det oppå folie på grillen. Nam!


#52

Hyacinth sa for siden:

Her får vi ikke grille. Overhodet. Null opptenning utendørs. Det advares sågar om å tenne på kjæresten sin, da det kan få uante konsekvenser...



#54

Hyacinth sa for siden:

De skriver mye festlig på hjemmesidene. De har det nok moro de som jobber der. Informasjon kommer i diktform og i alle mulige slags andre varianter. Sjekk Facebooksiden.


#55

frukt sa for siden:

Jeg har uansett konkludert med at grillmat er oppskrytt, og på teltturen nå i helgen var det så mye knott at det var totalt uaktuelt å sitte utenfor teltet. :knegg:


#56

Tjorven sa for siden:

Er det ikke lov med gassgrill heller?


#57

Maverick sa for siden:

Nope, ikke i de fylkene med totalforbud også i egen hage. El-grill er lov.


#58

Gaia sa for siden:

Det er faktisk så varmt at selv en heavy griller som meg tyr til de enkleste variantene som ikke innebærer at jeg må stå så lenge ved grillen. I dag ble det burgere. Med grillen trukket langt unna alt som i det hele tatt kunne tenke på å ta fyr.

Jeg skal forresten få ny grill og har bestemt meg for en Weber Genesis II, som jeg skal kjøpe pizzastein til. :lykkelig: (Det er jeg som er grillsjef, så det er "min" grill, mannen er bare kjøkkenslask, som gjør det jeg ber ham om. Selv om han skal ha kred for at han er den beste av oss til å vite når kjøttet og fisken er helt riktig stekt. Og han er helt med på at vi skal kjøpe ny grill til meg.)


#59

Hyacinth sa for siden:

El-grill er ikke lov her.


#60

Hyacinth sa for siden:

Korrigerer. Aftenbladet hevder det motsatte. Men mannen hadde sett dette på Sandnes kommunes intranett, men etter en nærmere sjekk nå har de endret på teksten.


#61

Nessie sa for siden:

Vi får voldsomt mange telefoner hver dag her på jobb, vedrørende grilling og bål. Folk har veldig mange unnskyldninger altså.. Føles litt som at så lenge de har ringt, så er vi "informert" på en måte. Og da er det ikke så farlig? :himle:

Vi tillater grilling i hagen da.


#62

Eia sa for siden:

I dag grillet Meny kylling til oss. Den brukte vi til kyllingsalat. :jupp:


#63

Tjorven sa for siden:

Jeg ante ikke at det i enkelte kommuner var forbud også mot gassgriller. Vi har grillet hjemme (i 3. etasje i en blokk) og på hytta til moren min (som fremstår som en vanlig hage). På Oslo kommunes hjemmesider står det ikke noe om at det er forbudt å grille på balkongen og heller ikke på hjemmesidene til kommunen hvor hytta til mamma ligger. Sistnevnte sider var ikke oppdatert siden 2013, så der kan man jaggu ikke være helt sikker.

I borettslaget vårt er det bare gass- og el-griller som er lov sånn ellers også.


#64

Gaia sa for siden:

Det er (foreløpig) lov å grille i egen hage i Oslo. Og i parker innenfor Ring 3, så vidt jeg kan se.


#65

Candy Darling sa for siden:

Ja, på «egnede plasser», tror jeg.


#66

gajamor sa for siden:

Hva tenker dere om sveising i hagen, Nessie? Jeg og husbonden har en diskusjon om hvor farlig det er. Han mener gnistene fra sveiseapparatet er noe annet (=mindre brannfarlig) enn glør fra en kullgrill. Jeg mener at når det er så tørt som nå, så er gnister ille uansett.


#67

Nessie sa for siden:

Det er jo en risiko. Det var jo gnister som skapte 4-5 branner på Rennebu for et par uker siden. :nikker: Vi har ikke noe forbud mot den type verktøy, som jeg vet noen har. Men viktig at man er oppmerksom og bevisst faren iallefall.


#68

gajamor sa for siden:

Vet du hvor de har de forbuda? Jeg fant ingenting på kommunen sine sider.


#69

Nessie sa for siden:

Nå er det totalforbud kun i Oppdal i våre kommuner i Trøndelag brann- og redningstjeneste. Vi oppdaterer på Facebook iallefall. :nikker:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.