Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Haster: Chiffon med flekker

#1

Timar sa for siden:

Hjelp! Min nyanskaffede penkjole viser seg å ha mange flekker bak. Lyse flekker, ikke støv, jeg mistenker at noen rett og slett har tråkket rundt på den med sko. :gaah:

Festen er i morgen, så jeg rekker ikke å rense den. Er det noen som har erfaring med å vaske chiffon selv? Det store internettet sier at rensing er eneste trygge alternativ. Risikerer jeg flekker hvis jeg prøver å vaske med vann? Kjolen er mørkeblå, tolags.


#2

Gerbera sa for siden:

Med forbehold om at vi prater om samme type chiffon, så har jeg vasket jentenes penkjoler i vaskemaskin flere ganger, og det har gått aldeles utmerket. Jeg har vasket kjolene med vranga ut for å skåne den, og jeg har aldri opplevd at det har blitt ødelagt.


#3

Snippa sa for siden:

3-åringen her går helst i chiffon dagen lang, hver dag... senest i går vasket jeg hennes rosa chiffonkjole på 60 grader i maskina etter at hun hadde brukt den en dag på stranda -null problem. Vasker den sikkert minst en gang i uka.
Ville tatt kjolen på 40 og vært snill med sentrifugen.


#4

Tallulah sa for siden:

Siden det er en voksen selskapskjole går jeg ut i fra at det er silkechiffon, og ikke polyesterchiffon, slik det er i min kjole, og i barnekjoler?

Jeg maskinvasker nemlig også chiffon, men håndvask burde ikke være noe problem for silkechiffon. Pass på samme temperatur på vaske- og skyllevann, og sakte bevegelser. Jeg ødela en silkekjole på ullvask fordi skyllevannet var så kaldt i forhold til vaskevannet.


#5

Timar sa for siden:

Takk for svar, dere. Jeg vet ikke hva slags chiffon det er, men kanskje silke siden det er selskapskjole. Jeg tørr ikke å gjøre noe før dagens fest, satser på at ingen skal studere meg bakfra :humre:, men etter bruk så får jeg prøve å vaske den.


#6

Filifjonka sa for siden:

Det står vel materiale og vaskeanvisning på lapp inni?


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.