Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvordan lager du pannekaker?

#1

frukt sa for siden:

Og hva fyller du de med? Sånne store tynne altså.


#2

Blondie sa for siden:

Bruker gjerne denne oppskriften:
15 pannekaker
3 egg
7 dl laktosefri melk
4 1/2 dl glutenfri melmiks, fin eller grov
4 ts sukker
Litt salt


#3

frukt sa for siden:

Selv bruker jeg denne oppskriften :
3 dl mel
4 egg
5 dl melk
Litt salt
Litt bakepulver

Hva slags mel og melk jeg bruker avhenger av hva jeg har i skapet. I dag ble det en blanding av bokhvete og schar mix C, og Koko kokosmelk.


#4

Syrinx sa for siden:

Bruker ikke oppskrift, men mange egg, en slant melk og havremel og hvetemel, salt og smør. Sånn ca.


#5

Filifjonka sa for siden:

6 dl mel
9 dl melk

Vispes til det er helt uten klumper

6 egg blandes inn
6 ss smeltet smør
Litt salt

Har ikke noe bakepulver i, de skal være tynnest mulig. Spiser dem med blåbær- eller solbærsyltetøy, gjerne ved siden av ertesuppe.


#6

polarjenta sa for siden:

Jeg får ungene til å si til bestemor at de har lyst på pannekaker. Funker som regel. Spiser dem med bacon eller syltetøy.


#7

Strå sa for siden:

Det er omtrent slik jeg gjør det også, dog uten smør i røra. Til gjengjeld steker jeg dem i baconfett eller meierismør. Det er håpløst for Eldste som vil lage pannekaker slik jeg gjør det.


#8

Normy sa for siden:

Jeg rører sammen:
3 dl mel
2 egg
5-6 dl melk
Smør i jernpanna


#9

Myria sa for siden:

Jeg bruker ikke oppskrift. Tar bare sånn passelig med hvetemel i en bolle, litt salt, ett egg per person som skal spise og så melk til passelig røre. Jeg liker ikke pannekaker med middagsfyll så vi spiser dem enten med sirup, Nutella og bananskiver eller sukker og presset sitron.


#10

kamp sa for siden:

Ost og skinke :)


#11

frukt sa for siden:

Genialt! :knegg:


#12

frukt sa for siden:

Mine pannekaker skal være med på tur i morgen, og har blitt fylt med henholdsvis salami, avocado og majones, salami og majones, syltetøy og noen med nøttesjokoladepålegg. Helsekost. :knegg: Jeg er livredd for å sulte ihjel på fjelltur, og tar alltid med for mye mat.


#13

frukt sa for siden:

Favoritten er forøvrig iskrem og varme bær. :nam:


#14

Filifjonka sa for siden:

Ja, det er jo veldig godt. Hadde jeg nesten glemt. :) Jeg syns pannekaker passer best med søtt inni, det blir litt for mektig i kombinasjon med kjøtt og ost og sånt.


#15

frukt sa for siden:

Det gjør egentlig jeg og. Men bacon og sukker er veldig godt da.


#16

Tallulah sa for siden:

Jeg begynner alltid med ett egg mer ende som skal spise, og fyller opp med diverse mel og melk til jeg syns det ser passe ut. Hender jeg rasper gulrot i også, eller bruker litt kanel eller kardemomme. Smaker til med salt, og steker i litt smør. Spiser det enten med middagsrester, syltetøy eller ost.


#17

Pasta sa for siden:

Min metode også.


#18

GydaG sa for siden:

Bruker som regel ca 5 dl havregrøt som start, og sper på med like mye havremelk, og en dæsj salt og sukker, om jeg ikke gidder å rive gulrot da. Og så kjører jeg det i foodprossesor, og tilsetter mel og smeltet melkefritt margarin, til det blir en tykk og fin røre.
Og så heller jeg det over i en rørebolle, og justerer konsistensen med farris.
Da blir de veldig gode, og enkle å steke.


#19

amylin sa for siden:

Vi har startet å lage pannekaker som ligner mer mot de nederlandske. Det betyr at de lages med løk, ost, bacon og innimellom sopp og tomat.


#20

ingling sa for siden:

På slump, og høyst ordinære med egg, hvetemel, fibramel, melk og litt smeltet margarin. Til meg selv enten av bokhvete eller blanding av bokhvete og ris, eller jyttemel, laktosefri melk, egg og smeltet margarin. Ungene spiser pannekaker minst en gang i uken, det gjør ikke vi. Men hvis vi har alle, har vi gjerne kalkunbacon til, ellers er det syltetøy og noen ganger sukker som er favoritten hos de små. Jeg liker også å bruke bokhvetepannekaker som matpakke, da har jeg gjerne ost og kalkunpålegg i dem.


#21

Matilda sa for siden:

Tynne pannekaker er mannens jobb, han slumper, men med utgangspunkt i en Espelid-oppskrift, trur jeg. Ungene spiser sukker og jordbærsyltetøy på, og så har vi bacon og lønnesirup også. Jeg liker best amerikanske pannekaker, pleier oftest å lage canadiske etter en kollegas oppskrift - de har bakepulver i, men er litt større enn standard amerikanske, og serveres med friske blåbær, smørklatt og MYE lønnesirup. Til lunsj lager jeg amerikanske i Jamies versjon, med piska eggehviter i. Små, luftige og tjukke. Gode med bananskiver og raspa sjokolade; friske jordbær og lønnesirup eller yoghurt og honning.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.