Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvor skal vi reise?

#1

MissS sa for siden:

Jeg og mannen min tenkte å ta med bittelillebror på en liten storbyferie/tur i begynnelsen av desember. Vi vil bare kose oss, shoppe julegaver og kanskje se litt serverdigheter. Hvor drar vi som det er ok å ta med en liten baby på 5-6 mnd? Vi har tenkt på Tallin eller Praha. Jeg kunne kanskje tenkt meg Paris men det er ikke mannen min så gira på. Noen som forslag?


#2

Isolde sa for siden:

henger meg på.. vi vurderer bryllupsreise i november, da vil han være 4-5 måneder.

ulempen er at jeg må ha nytt pass siden jeg bytter etternavn, småen må og ha pass.


#3

Pepper Lemon sa for siden:

Hva med Roma? Vi var der i januar, og det var et deilig vær. Det er en enkel by å manøvrere seg rundt i, det er mye å se på og det er barnevennlige innbyggere. Det hørtes skrekkelig deilig ut med en storbytur i desember.


#4

MissS sa for siden:

Her fikk bittelillebror pass da han var 6 uker. :knegg: Ikke akkurat lett å få tatt bilde, men det gikk da tilslutt. :)


#5

MissS sa for siden:

Roma høres veldig bra ut. Er det ikke veldig dyrt der?

Vi trenger å være litt kjærester. Minsten kommer vi ikke uten når han er så liten, men de andre to guttene skal være hos bestemor og kose seg. Å, som jeg gleder meg :)


#6

Angelique sa for siden:

Vet ikke hvordan Cannes er på den tiden dere skal reise, men vi var der i mai i fjor
Helt nydelig og sjarmerende by med rikt shoppingutvalg i alle prisklasser
Koselig strandpromenade med mange koselige spisesteder
Litt sånn småby stemning, men det er en forholdsvis grei størrelse på byen


#7

Pepper Lemon sa for siden:

Jeg tror ikke det blir dyrere enn hva du gjør det til. Altså, jeg mener at hvis du bor på kjempedyrt hotell og kun går på gourmetrestaurant så blir det jo dyrt. Men det er slettes ikke nødvendig. Vi spiste utrolig god mat på rimelige restauranter. Vi var egentlig mest opptatt av å sitte på uterestauranter i januar vi da. :D Om det er dyrt å shoppe der aner jeg ikke. Jeg ville tippe at det er som storbyer flest i sør-Europa.


#8

Storm sa for siden:

Roma høres ut som et ypperlig forslag. Og shoppingen der er molto bene. :ja:


#9

banana sa for siden:

Jeg synes København er en fin by for shopping og kultur. Men kanskje litt kald på den årstiden.

Du trenger ikke nytt pass selv om du skifter etternavn, du får et stempel, og de skriver inn det nye navnet for hånd.

#10

Isolde sa for siden:

trodde ikke det var lov i de nye passene.


#11

Pelen sa for siden:

Ikke noe stort problem, har du ikke fått nytt pass så reiser du på det gamle. Du må bare huske å bestille billetter i det nye navnet. Pass til barn er ikke et stort problem. Herremannen reiste første gangen når han var 6 uker og vi hadde ordnet pass før det. Ja, mitt forslag er også Roma. Romantisk, greie avstand og man kan være veldig heldig med været. Vi har også vært der i januar (når det var salg ;) ) og det var perfekt! Vi kunne sitte på piazzaene i kortarmet (meg jeg tror at vi var heldige).

Cannes i desember er jeg usikker på. Mannen har vært der på vinteren og noen ganger har det vært kjempe deilig og norsk vårvarme, andre ganger høy luftfuktighet og kaldt. Det er en passe stor by, men det er sikkert betydelig roligere der på vinteren (jeg har vært der mye i påske og på sommeren). Du kan sikkert finne hotell i rimelig prisklasse på vinteren.


#12

banana sa for siden:

Ah, det er mulig. Jeg har ikke elektronisk pass.


#13

Anuk sa for siden:

Med en liten baby ville jeg ville nå heller ha reist til Praha enn Roma. Roma er trafikert og støyende, synes jeg. Praha er også gammel og sjarmerende og det er et helt annet prisnivå.

Aller helst hadde jeg nok reist til Tallin, for der har jeg aldri vært - men har hørt mye pent om den byen. Og en gang ska jeg på juleshopping i København, tivoli er visst veldig koselig i desember...

Men både Praha og Tallin kan nok være kald i desember (det er vel omtrent som Norge tror jeg)


#14

Lykken sa for siden:

Cannes høres mest avslappende ut. Vi var i Roma første helgen i februar, helt fantastisk by mht severdigheter, jeg og mannen koste oss veldig, men hadde ikke giddet med barn, litt masete. Det var ca 10-15 grader, litt surt noen dager, men kunne sitte ute for det meste.
Cannes blir nok billigere også, det er vel lettere å få billige fly-og hotellbilletter. Vi brukte grøsslig mye penger på en langhelg til Roma.
Innbiller meg at Praha, Tallin, København og en del andre storbyer har ganske kaldt og surt klima på den tiden, slik at det ikker blir så koselig å rusle rundt.


#15

Pelen sa for siden:

Riga er også en koselig by. Vi var i Roma med 6 måneders baby. Det gikk strålnende.


#16

Toffskij sa for siden:

Jeg ville kanskje helst søkt meg til Middelhavsområdet i desember pga. været, og Roma er fantastisk, da! :hjerter: (Jeg ville droppet de baltiske hovedstedene i desember, jeg har prøvd flere ganger, og det er skikkelig surt og kjipt.)

Ellers er Kraków en av mine yndlingsbyer, vakkert, rolig, mye gågater og generelt lett framkommelig, masse fine restauranter og mye interessant og billig shopping. (Men der kan det nok også være ganske surt i desember.)


#17

Pelen sa for siden:

Ja, jeg tror også at Middelhavet er å foretrekke. I tillegg er det nok greit med et sted som ikke ligger ved åpent hav.


#18

Macky sa for siden:

Jeg vil anbefale Paris (selvom mannen din ikke er så gira) :) Vi har vært der 2 ganger, og storkoser oss i den byen (begge gangen har vi vært der i 1 uke). Massevis av shopping, og mye serverdigheter, vi er virkelig glad i den byen. Ellers så ville jeg reist til London. Blir aldri lei den byen heller :p


#19

scilla sa for siden:

Sikker på at du ikke får med deg mannen til Paris ??? Verdens fineste by, synes jeg :elsker:
Ellers anbefaler jeg Barcelona - mye fint å se på/gjøre og kanskje litt hyggeligere temperatur.


#20

MissS sa for siden:

Takk for mange gode forslag. Skulle gjerne reist overalt, men vi får snakke litt sammen og bestemme oss snart :)


#21

Miss Norway sa for siden:

Jeg er nå glad i Amsterdam jeg da. Men der kan det være surt i desember gitt.

Ellers stemmer jeg i hyllesten til Roma, Barcelona og legger til Firenze (fordi jeg selv ikke har vært der) og Lisboa. Sistnevnte er rimelig!


#22

Elin sa for siden:

Amsterdam!!! :elsker:


#23

MsM sa for siden:

Jeg stemmer i med de som foreslår Roma. Fantastisk by, som har alt. Shopping, historie, kultur og deilig klima:riktig: .

Myyye bedre enn Paris:( :misliker Paris intenst:.


#24

Elin sa for siden:

Paris hadde vært flott det om det ikke var for franskmenn.... :fordomsfull overfor franskmenn:


#25

Isolde sa for siden:

Signerer deg der Elin


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.