Tidligere så var det torsk med bacon, laks og torsk med grønnsaker og saus i form som stod på menyen.
Nå har jeg dessverre måtte innse at jeg ikke tåler laks og sønnen tåler ikke noe særlig bacon, så da ble det litt lite å variere i.
Sønnen og jeg tåler ikke:
laks
bacon
løk
hvitløk
bønner
Er det noen som har noen enkle og gode oppskrifter?
Jeg har i tillegg meget kresne unger og er ikke noe flink på kjøkkenet.:p
Jeg har en fiskegryte som vi spiser en del, og som ikke ser ut til å inneholde noe av det han er allergisk mot. Den er også usedvanlig lettlaget. Jeg serverer den med ris, men det er vel nesten en slags suppe så det kan diskuteres om risen faktisk trengs.
Vi lærte å lage hjemmelagde fiskenuggets i vår Godtlevert-tid. Passer for fint for barn å være med på å lage. Skjær ønsket fisk i biter og paner den. Dypp først i mel, så i pisket egg og så i hvahardu - dette kan være panermel, knust cornflakes, kunste tortillaskjell el.l. Stekes i middels varm panne i nøttebrun margarin (ja, altså - varme margarinen først :knegg: ) Serveres med det du har lyst på. Det var også en veldig god dip til i en av de oppskriftene, det var vel rett og slett et beger rømme som ble røt sammen med en dæsj sursøt saus etter smak. mine barn spiser mye mer hvis de får en litt sånn "restauranttallerken" - typ stor middagstallerken med en liten miniskål med dip. Vi liker godt ris til fisk, men alt av ris og poteter funker jo. Chips og ovnsbakte inkl.
Kan kjøre kyllingbiter i samme oppskriften og få kyllingnuggets.
Ellers kan man jo lage opp hjemmelagde fiskegratenger etter egen smak og putte i fryseren. Kan ha i grønnsaker også, om man vil, så er formen ferdig middag. Veldig greit at et barn kan putte den i ovnen, og så blir det ferdig middag uten stress.
Jeg lager en fiskeform, som ungene her er veldig glad i.
Jeg kutter poteter og gulrot (mengde etter ønske og behov) opp i skiver, og koker dem lett så de blir nesten møre.
Så legger jeg lagvis potet, gulrot og hvit fisk i skiver (sei eller torsk bruker vi mest, sånne blokker en finner i frysedisken). Mellom hvert lag drysser jeg litt salt, og jeg har også et dryss med finhakket purre, men det er jo ikke nødvendig om han ikke tåler det.
Når alle lagene er ferdig legger jeg gode klatter med smør oppå (ja, ikke det sunneste, jeg vet det, men åh så godt). Dekk formen med folie og sett inn i varm ovn, ca 225 grader, til fisken er ferdig og poteter/gulrot er helt mørt. Du kan også bruke andre grønnsaker.
Guttene mine spiser grådig av dette.
Kan du spise ørret da? Isåfall byttes laksen ut med ørret isteden.
Vi spiser ofte en ovnsrett med laks, brokkoli og hvit saus over fra Rettfrahjertet sin blogg. Bytt til ørret.
Og en rett som eldstesønnen lærte på mat og helsetimen. Heter ørretpanne. Ligger på nett. Har laget den både med laks og ørret.