Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kvikklunsjkake uten gluten?

#1

Palmen sa for siden:

Jeg har lyst til å lage denne kaken til en bursdag på lørdag:

Siden vi har nøtte- gluten- og melkeproteinallergier på gjestelisten, kommer jeg til å bruke Toro glutenfri sjokoladekake med glasur lagd på blå soft. Men pynten, da. Finnes det noen melke og glutenfrie alternativer til kvikklunsj? Og er NonStop fortsatt ok for de med melkeallergi?


#2

Dixie Diner sa for siden:

Det er ikke tilsatt melk i nonstop, men pga. at det alltid vil være en liten mengde spor av melk fra maskinene som ikke rengjøres mellom melkesjokolade og melkefri sjokolade, så må de merke den med tørrmelk. Den var ikke merket med melk før, og det har ikke endret oppskriften, men altså lagt til "tørrmelk" pga disse sporene. Det gjelder også Dronningsjokolade, Selskapssjokolade og et par til. Jeg har snakket med Freia om dette.

Det finnes en Kvikklunsj uten gluten, men det er melk i den. Det er av merket Schär, gul pakke. Står i glutenfri-hylla. Så da regner jeg med den er utelukket. Tror ikke det er melk- og glutenfrie alternativer, men du kan jo gjøre slik som jeg gjorde for noen år siden da jeg bakte en slik kake. Jeg kjøpte en haug med Coop sin mørke kokesjokolade (denne er uten melk, gluten og smaker faktisk utrolig godt, en av mine favorittsjokolader), så brakk jeg den i avlange biter på langs og brukte disse stengene som gjerde.

De har forresten nonstop HELT uten melk på Europris, i smågodthylla, om melkeallergikeren er veldig allergisk og ikke kan ha spor.


#3

Palmen sa for siden:

Det med coop kokesjokolade var et godt tips! knakk du av striper fra pakken, eller smeltet du den om? Det kan jammen meg funke :jupp: Takk, Dixie!

Skal sjekke med melkeallergikeren om spor går. :jupp:


#4

Dixie Diner sa for siden:

Jeg knakk dem på langs. Noen brakk på midten, så jeg måtte bruke god tid og være forsiktig. Du kan jo også smelte dem og helle i stripete former om du har, Ikea selger isbitformer i silikon med avlange striper i, tror jeg skal investere i noen slike. Har brukt andre former derfra til sjokolade. :)


#5

Palmen sa for siden:

Det viser seg at NonStop ikke funker for melkeallergikeren. Er det i smågodt hylla, sier du, Dixie, at de har melkefri NonStop? Eller i egne poser/pakker? Smågodt kan gjerne ha krysskontaminering siden skjeene brukes om hverandre, kan de ikke?


#6

Dixie Diner sa for siden:

Ja krysskontaminering er det jo risiko for. Nonstopene i smågodtet hos Europris skal være melkefritt, har lest det på melkefritt-gruppa på FB, men jeg tør ikke si noe helt konkret, skal se om jeg finner det ut.


#7

Dixie Diner sa for siden:

De inneholder soya, i tilfelle det reageres på det, og så er det fare for krysskontaminering ja. Jeg gikk inn på "utenmelk" på Facebook og søkte på nonstop, fikk da opp noen tråder om emnet. :)
Du kan jo gå i smågodtet (det står innholdsfortegnelser på alt) og plukke de tingene som er uten melk, nøtter og gluten og hive oppå kaka? Finnes en god del. :)


#8

Tallulah sa for siden:

Om det er snakk om allergi hadde jeg ikke tatt sjansen på smågodthylla. Sleivene er jo oppi alle.

Hva om du finner melke- og glutenfrie kjeks som du dypper i sjokolade til å ha rundt kanten, også fyller du oppi med gelegodteri? Eller er halal også et issue, kanskje?


#9

polarjenta sa for siden:

Spør om de har en boks som ikke er åpnet og derifra? Helle i posen sånn at dere slipper bruke skje?


#10

Palmen sa for siden:

Å jada, halal er også et issue. Det er snart så vi kun serverer popcorn i bursdagene!! :knegg:


#11

Dixie Diner sa for siden:

Finnes masse gelatinfritt gelégodteri nå for tiden, og alt er jo merket så det er ikke så vanskelig (selv om det sikkert føles sånn når man ikke er vant til det). :)


#12

Tallulah sa for siden:

Oh, fikk idé! Hva om du klemmer fast sjokoladedyppet popcorn langs kantene (med noe glasur som lim, også farger du vanlig popcorn i ulike farger og dekorerer oppå?


#13

Pebbles sa for siden:

Må alle kakene i bursdagen kunne spises av alle? Hva med å bake denne kaken etter originaloppskrift og så bake andre kaker gluten- og melkefrie?


#14

millact sa for siden:

Be de åpne ny boks som du får forsyne deg av.


#15

m^2 sa for siden:

Nonstop er ikke glutenfrie (lengre) heller, de er nå merket med at de kan inneholde spor av gluten. Det var de ikke merket med før.

Hvis det er cøliaki det er snakk om så anbefales ikke smågodt der det er fare for krysskontaminering - det er for stor risiko at man får i seg gluten da.

Seigmenn (men det er jo ikke halal da), eller jellybeans? også har de endel melke- og glutenfrie sjokolader på helsekost som du kan bruke. Vær litt obs på kokesjokolader - mange av dem inneholder spor av gluten. Jeg vet ikke hvordan det er med coop sin :)


#16

Palmen sa for siden:

Coop sin kokesjokolade kan ha spor av både det ene og det andre ser jeg. Da blir det en tur på helsekosten!


#17

Hot Lips sa for siden:

Fyll friske bær oppi, det blir lekkert. Evt kan du jo ringle over litt smeltet sjokolade.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.