Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Noen som skal på Norway Cup her?

#1

Bayone sa for siden:

Vi skal til Oslo hele familien. Begge ungene skal spille, guttungen på G13 og jentungen på J16 7'er. Skal i utgangspunktet bo på hotell men regner med det blir ei natt eller to på skolen da overnattingsplanen ikke er helt klar for J16.

Noen andre som skal til Norway Cup med sine håpefulle neste uke?


#2

Tjorven sa for siden:

Ja, vi skal på Norway Cup, men Ekebergsletta er i gangavstand hjemmefra, så vi bor hjemme. Vi gleder oss stort allikevel.

Snuppa skal spille J12. Det kule i år er at vi bare skal møte ett Oslo-lag. Det blir gøy med motstandere vi ikke aner noe om. De skal også spille mot et lag fra Palestina, og det er jo litt ekstra stas.

Knerten skal også spille, men det er bare 3v3 på fredagen.


#3

Polyanna sa for siden:

Eldste skal (G15), men det er jo ikke så eksotisk som for de som kommer utenbys fra, da. Aner ikke hvem de skal møte. #notreallysoccermom


#4

veobra sa for siden:

Har også en som skal spille. Blir sikkert stas, alt rundt sikkert mer enn selve kampene. Vi bor jo her, så det er bare fotball liksom. Jeg er en sånn som ikke kan/gidder tilpasse ferieplanene til dette så jeg er ikke så veldig entusiastisk i utgangspunktet. :knegg:


#5

Tjorven sa for siden:

Selv om vi bor i nærområdet, så lager jentene nesten leirskolestemning. De gjør avtaler og henger sammen hele uka. Godt hjulpet av gratis buss og gratis inngang på museer/attraksjoner. På mandag har de avtalt at de skal gå sammen i Tøyenbadet, for eksempel. Og de diskuterer hvilket museum de skal besøke på onsdag. Så de gjør en greie ut av dette, og blir en skikkelig sammensveiset gjeng.


#6

Sol sa for siden:

Jeg har to jenter som skal spille J13, med største sannsynlighet på hvert sitt lag. Vi er også lokale. Vi skal ikke spille mot noen lokale lag, det er gøy med litt avveksling!


#7

Jenna sa for siden:

Eldstemann skal spille - G13. Vi bor i Oslo og har buss/sykkeavstand til sletta, menforeløpig er de satt opp på 3 kamper og bare den ene er på Ekeberg. Ellers på Furuset og et sted til.


#8

Martis sa for siden:

Vi skal med eldstemann, G12, vi er også lokale, så gutta bor hjemme. Bare norske lag i puljen, dessverre. Ifølge infoen er det 104 G12 lag og fra ni land!


#9

veobra sa for siden:

Våre har ikke bånd som gi gratis reiser mm. Vi har lavkost i klubben så dette dekker de nok ikke. Veldig fint, for det er en rimelig klubb som gjør at de aller fleste vil ha råd til å være med.

Hva gjør man egentlig når det er mange timer mellom hver kamp? Tror ikke våre kommer til å reise til sentrum alene.


#10

Adrienne sa for siden:

Minste skal spille for J12 og gleder seg veldig. Vi bor hjemme, så det blir ikke samme eksotiske opplevelsen som det er når man bor et stykke unna Oslo.


#11

GinaK sa for siden:

Så stas da, Tjorven.
Vi bor også svært nær men det har aldri vært noe tema at laget får gratisbånd. Enda vi har betalt dyrt for at de skal spille i klubben.
Jeje, nå spiller ingen av gutta mer fotball så samme kan det være.;)


#12

Sol sa for siden:

Vi betaler deltagerbåndene selv, det dekkes ikke av klubben. Vi er avhengige av transport for å komme til kamparenaene, så det blir nok noen timer på kollektivtransport i løpet av uka.


#13

Chablis sa for siden:

Nei, dessverre ikke. Har en kjip foreldreguppe så det spørs vel om det noen gang blir cup på sommeren.


#14

tinkadott sa for siden:

Vi skal nedover. Bilen er pakket og vi starter turen tidlig i morgen. Gleder oss alle sammen, eldste skal spille, og vi aldre nyte cupliv og storbyferie.


#15

Tjorven sa for siden:

Vel. Armbåndene betales ev hver jente, men 300 kr for hver jente er ikke noen kjempeutgift.


#16

Millen sa for siden:

Sånt er så trist synes jeg. At noen foreldre ødelegger så gruppa ikke får reist på cup.


#17

veobra sa for siden:

Jeg er sikkert en sånn kjip forelder. Jeg ønsker ikke å bruke ferien min på dette og jeg ønsker heller ikke å legge opp ferien vår slik at det passer. Hadde jeg bodd langt unna hadde jeg sikkert ikke vært villig til å betale masse for oppholdet heller. Man kan selvfølgelig velge å sende bare spilleren. Men jeg kan tenke meg at det er gangske kjipt å være eneste spiller uten foreldre/familie hvis alle andre er med. Mine barn hadde i alle fall ikke likt det. En uka på lutfmasdrass hadde jeg ikke klart. :knegg: Så jeg kan forstå at noen er de kjipe som ikke vil. Selv har jeg aldri sagt til laget at jeg ikke ønsker dette, men vi har ikke lovet at vi kan være med heller.

Vi er med i år fordi det tilfeldigvis paser. Jeg skulle gjerne reist bort akkurat i denne delen av ferien. Men det ble ikke slik av andre årsaker.

Dette er altså ikke gjort hos oss. Jeg vet tilfeldigvis at dette hadde blitt for mye for enkelte foreldre hos oss. Jentene skal nok få det fint uansett. :nikker:


#18

Joika sa for siden:

Jeg er en Norway Cup-flyktning, så befinner meg for tiden i utlandet. :knegg:


#19

millact sa for siden:

Kanskje de drar når de blir eldre? Nabogutten er der nå, første gang. Han spiller på G14. Her drar de ikke før de er eldre.


#20

Chablis sa for siden:

Jeg også, foreldrene tremgee jo ikke være med om de ikke vil, vi har mer enn nok av de som ønsker å være med uansett.
Siden vi bor såpass nærme, skal vi heller ikke overnatte.


#21

Tallulah sa for siden:

Hvordan er man en kjip forelder som forhindrer at laget får dra?


#22

Anne C sa for siden:

Ungen min elsker fotball, jeg hater fotball. Jeg er overlykkelig over alle cuper og ting og tang som laget ikke melder seg på. Norway Cup har de heldigvis ikke meldt de på enda. Men det er kanskje aldersgrense på det. Jeg synes det er skikkelig kjipt at jeg må bruke tusenvis av ferie-kroner på å dra på Dana Cup neste år. Vi har ikke råd til noe mer ferie enn det. Men ungen gleder seg om en gal. Så jeg får fortsette å late som jeg liker fotball.


#23

Joika sa for siden:

Samme tenkte jeg. Ferien er sårt tiltrengt for min del, og det å reise på cup er ikke ferie i den forstand. Ikke sikkert jeg hadde syntes det var ok å prioritere å bruke masse penger på det heller, for kan hende da at vi ikke hadde fått noen annen ferie.


#24

millact sa for siden:

Det koster tusenvis av kroner for nabogutten å dra på Norway Cup. De har i tillegg hatt mye dugnad det siste året for å samle inn penger.

Det er ikke kjipt å ikke ville bruke ferien sin på NC eller andre cuper i ferien.


#25

Fløyel sa for siden:

Jeg har vært der Anne C - men jeg har virkelig endret oppfatning av Dana! Jeg forbannet lagledere som hadde nerver til å ødelegge min sårt etterlengtede ferie. I år tok jeg ekstra ferie så jeg fikk med meg Dana cup. For Mini er dette fantastiske ungdomsminner. Helt ærlig.... Norway Cup er en nedtur når de kommer rett fra Dana til Norway, det å bo på skoler, alt det sosiale rundt, er 98% av opplevelsen - uansett nivå. Det er fint i Danmark.

Vi har meldt opp lag, Mini er sliten i beina etter 2 intense fotballuker, men mulig han skal spille noen kamper.


#26

Anne C sa for siden:

Problemet er at vi bruker opp det lille vi har av feriebudsjett på en fotballcup. Vi kunne selvsagt nektet ungen å dra, men det er ikke så aktuelt.


#27

Chablis sa for siden:

Som sagt man må ikke være med som foreldre, ikke betales det noe særlig heller.
Koster mer å dra på den årluge sosiale turen med laget faktisk.
Full forståelse for at ikke alle foreldre vil på cup jeg, ikke det det er snakk om.


#28

Chablis sa for siden:

Kan dere bli noen ekstra dager i Danmark?
Vi dro alltid hele familien på cup, så ble vi noen ekstra dager igjen etter cupen var ferdig.


#29

polarjenta sa for siden:

Men hva er det snakk om da? Kan ikke trener og oppmann ta initiativ til dette isåfall?


#30

Chablis sa for siden:

Må uansett ha nok spillere med.


#31

polarjenta sa for siden:

Ja, men jeg hadde ikke likt å bli kalt en kjip forelder dersom jeg sa nei til uansett hvilken cup det måtte være, det kan hende man har sine grunner til å ikke melde på barnet.


#32

Fløyel sa for siden:

Å leie hus rundt Hjørring den uken koster 2 armer, 1 bein og det hvite ut av begge øynene. I år booket vi oss hotell i Aalborg - en HELT annen pris og veldig hyggelig sted å være om kveldene.Ingen overfylte restauranter, 10 min lenger å kjøre i teorien, men du slipper kø på småveiene fra f.eks. Løkken. Fra Aalborg tar det 30 min på fine motorveier. Gå inn på Trivago allerede nå.

Å kjøre rundt er IKKE økonomi. Det er 510,- for å krysse Malmø-køben og 240,- DK over Storebælt. Jeg betalte 799,- med Larvik-Hirtshals båten onsdag morgen.


#33

Chablis sa for siden:

Klart man kan, noen ganger vet man grunnene , vi snakker altså sammen vi foreldre.
Jeg må få lov å synes det er kjipt,uansett grunn til at man ikke blir med.


#34

Maverick sa for siden:

Hva man synes selv er så sin sak, men å erklære at andre foreldre er kjipe fordi de ikke prioriterer Norway Cup bør man forvente motbør på. Cupen er en stor utgift for mange, selv om kun påmeldingsavgifta ikke nødvendigvis er det mest avskrekkende.


#35

polarjenta sa for siden:

Helt enig. Stor forskjell på å syns noe er kjipt og å syns at jeg som forelder er kjip fordi jeg sier nei.


#36

Fløyel sa for siden:

Det er mange foreldre som ikke er med på cupene og det er selvfølgelig helt greit! Men at ungene har lyst å være med laget skjønner jeg. Nå vet ikke jeg hva NC koster, men Dana koster ca 3.500,- for 1 uke all inklusive + lommepenger.


#37

Tallulah sa for siden:

Her er prisene. Jeg er ikke inne i dette, men så vidt jeg kan se koster det ca 2350 pr pers (om man ikke vil bo på hotell, da er det dobbelt så dyrt), også kommer reiseutgifter, lommepenger og noe lagpåmeldingsutgifter i tillegg. norwaycup.no/nb/pamelding/

For veldig mange er ikke dette "småpenger", men noe som gjør kraftig innhogg i feriebudsjettet (om man i det hele tatt har det) i tillegg til å spise av ferietiden man kanskje har lyst til å prioritere på annet, uansett om man skal være med selv som forelder eller ikke.


#38

Chablis sa for siden:

Ja, skjønner også at barna vil , kjipt når de ikke får lov.
Her er det dugnad , svært lite betales i følge andre som har vært der fra klubben vår.


#39

Fløyel sa for siden:

Her har det også vært dugnader i forkant, så det ble mindre for våre spillere. Men det er mye penger om hele familien drar og skal bo, så jeg forstår de som prioriterer annerledes.


#40

Chablis sa for siden:

Ser den, men for vål del som sagt før så er det ikke snakk om å bo, vi bor for nærme Oslo til det.


#41

Anne C sa for siden:

Vi har faktisk funnet oss en leilighet i Løkken til en helt overkommelig pris. Vi har betalt depositum allerede. Tok ikke sjansen på å vente. Vi må bo i nærheten av huset der trenere og spillere skal bo, de skal hentes etter frokost og kjøres tilbake på ettermiddagen. Og vi må være tilgjengelig hvis det er noe. Så vi har funnet et sted 15 min fra der de skal bo.


#42

millact sa for siden:

Så bra, AC. Løkken er sentralt.


#43

veobra sa for siden:

For vår del handle det også om tidspunkt. Vi har tre uker ferie i år når vi er med på NC. Det er veldig begrensende for vår del. Ikke fordi vi reiser på så lang ferie. Men fordi vi da bare har tre mulige uker å legge reisen til. Det er en del andre hensyn og så å ta for å organisere ferie.


#44

Bluen sa for siden:

Vi er også på Norway Cup i år - med 2006-jentene som spiller sjuerfotball i 2004-klassen. :skremt: Jeg har grudd meg fordi jeg frykter totalslakt, men det var god innsats og mye bra spill i første kampen, så skuldrene er bittelitt lavere nå. De tapte 6-4 mot et reint 2004-lag fra Eik Tønsberg - og vant den andre omgangen. :knegg: I morgen venter noe som nærmest er et slags kretslag fra Ålesund, så det kan bli verre.


#45

Syrinx sa for siden:

Hvilket ålesundslag er det?


#46

Bluen sa for siden:

Guard heter de - skjønte det som at de hadde plukket litt spillere fra distriktet ene og alene for denne cupen, men det er mulig noen har misforstått.


#47

Syrinx sa for siden:

Guard kjenner jeg til, de var harde å slå på 90-tallet. (Men tror vi greidde det etpar ganger, vi var harde å ta vi også. :knegg:) Jeg kjenner ikke til klubben noe særlig, men ser at det er mange gode klubber fra distriktet som stiller med 2004-lag, så jeg vil anta det er begrenset hvor mye de har fått plukket spillere rundtom. Men jeg vet ikke, altså.


#48

safran sa for siden:

Vi passer også på å reise bort mens det står på. :knegg:

Helt enig.

#49

Tjorven sa for siden:

Vi har i hvert fall hatt en strålende dag på sletta. Snuppas lag er fremdeles ubeseiret så langt i sesongen. :tøff:

Når vi ser de øvrige resultatene i pulja vår, så angrer vi på at vi ikke kjørte samme modell som laget til Bluen. Det hadde kanskje vært lurere, for hvis dagens resultater er representative, så skal vi vinne resten veldig lett. Men cup er cup, så alt kan skje.


#50

Fløyel sa for siden:

Dere som har jentelag - USA var sterkt representert på Gothia og Dana med akademi-lag, disse møter man gjerne i sluttspill - de er gode, jeg var å så på flere da våre lag møtte disse på slutten. Det var et amerikansk lag som vant i Dana J13. Men klart, lag som har spilt cup 2 uker er gjerne slitne i beina.

Lagene som kommer langveisfra pleier å ta alle 3 - de får pakketilbud og derfor går disse cupene 3 påfølgende uker.


#51

millact sa for siden:

Stavanger og Rogaland har mange gode jentelag fra 12 og oppover. Viking vant vel flere klasser i Dana Cup. De satser stort på jentefotball i Rogaland.


#52

Tjorven sa for siden:

Snuppa mi spiller bare i J12, og der er det ikke noe sluttspill. Derfor er det en del av de skikkelige gode utenlandske lag som velger bort Norway Cup for 11- og 12-åringene siden man uansett ikke kan vinne noen tittel.


#53

Bluen sa for siden:

Dere kunne absolutt vært meldt på ett år opp, Tjorven! Spennende med sluttspill, og dere hadde ikke hatt problemer med å hevde dere. Vi spilte jo i 7-er-klassen i Jenter 13, og det virker som om de mest ambisiøse naturlig nok har spilt 9-er.

Norway Cup er over for våre jenters del nå, med en bitter sorti i går. De var det klart beste laget, men fikk total skåringsvegring med masse skudd i stanga og rett på keeper, var preget av den sterke vinden, og spilte nok sin svakeste kamp i cupen. Det endte 0-1. Laget som slo dem, har nå gått videre etter en ny heldig seier 5-4, ser jeg til min store ergrelse. :knegg:

I den første kampen fikk jentene litt bakoversveis av farten til de to år eldre spillerne og havnet raskt under, men hentet seg inn og vant andre omgang. Tap 4-6 føltes som en seier. I kamp nummer 2 (mot gruppevinneren) stod det 2-2 til det var igjen 3-4 minutter, og så kom det to typiske flaksemål imot. Da var stemninga laber, for dette hadde de inne. I den tredje kampen hadde jentene sikkert 15 store sjanser, og vant 3-0. Alt i alt har de spilt helt på nivå med to år eldre jenter og høstet mange gode erfaringer. På forhånd var jeg redd de skulle bli store slaktofre, noe som vel hadde vært naturlig og forventet. Når det likevel ikke gikk slik, kjennes det uventet bittert at det ble stang-ut i to kamper, også da det gjaldt som mest. (Sånn. Nå skal jeg prøve å slutte å være SÅ engasjert. :flau: )


#54

veobra sa for siden:

Jeg må flire litt, Bluen. :knegg: Vi har fokus helt ulike steder. Vi er på bare tap og det er ingen som lar det ødelegge stemningen, sånn i det hele. De har en artig uke med venner og opplevelser. Noen er sikkert mer sure enn andre, men ikke så det overskygger totalopplevelsen.

For egen del er det noe annet, surt og kaldt, lange avstander og smekkfullt med folk over alt. Selv i sentrum vandrer de rundt som om det ikke er andre mennesker i hele verden. :sparke: Vi snakket om det i går at det virkelig er flokkmetalitet når man er på tur i fotballdrakt. :knegg:


#55

Bluen sa for siden:

He-he, nei da, det gjør ikke det jevnt over hos oss heller, altså. Både barn og voksne er veldig fornøyde og synes det har vært en storveis cup. Jeg er heller ikke sur og sprer misstemning utad, altså, men er og blir en litt for dårlig taper. :sparke: Flere av jentene er også det, så noen tårer ble det i går, men jentene kom fort tilbake i humør.

He-he, har ikke sett så veldig mye til det - synes mest det er litt artig med alle fotballfolka. Men kjøringa og de kompliserte kollektivreisene til ymse usentrale arenaer stresser meg litt. Dyrt blir det også, med 100 kroner i parkering per kamp.


#56

Polyanna sa for siden:

Jeg er utrolig lite interessert i fotball, men selv jeg syns det er koselig med glade unger og ungdommer i fotballdrakter i alle farger, som virrer rundt i absolutt hele byen. :hjerter:


#57

veobra sa for siden:

Det var på ingen måte et hint om surmuling fra din side, jeg leste deg ikke slik. Vi har bar lagt alle tapene bak oss, i alle fall de aller aller fleste av jentene. Det har ikke blitt fokusert så mye på det, naturlig nok for ikke åg gå helt i kjelleren. :humre:

Du setter vel fingeren på det for meg. Jeg er på ingen måte en av fotballfolka. Har aldri vært på en voksenkamp og kunne ikke tenke meg det heller. Jeg tror det er noe med miljøet og sansen for det å heie på ett lag som jeg bare ikke forstår eller er en del av. Jeg ser foreldre og heiagjeng med egne telt og flagg og tenker bare "Hæ!?"


#58

Maverick sa for siden:

Joa. Bortsett fra når man har sletta mellom der man bor og jobben sin og vanligvis tar buss. :knegg:

Neidaneida, det går fint, og det er bare en uke, og jeg har heldigvis ikke med meg barnevogn. :lettet:


#59

Polyanna sa for siden:

Haha, ja, det ser jeg, det var ikke akkurat fremkommelig der oppe! (Vi syklet opp en ettermiddag, det er alt jeg har vært der)


#60

Bluen sa for siden:

Ja, jeg tenkte akkurat i de samme banene da jeg skrev det forrige svaret. Jeg har aldri spilt fotball selv, men har hengt på kamper hele oppveksten - både toppseriekampene på Åråsen og cupene til broder'n. Både bror og foreldre er fotballidioter, begge ungene er ivrige spillere mens mannen min er hovedtrener og tidligere spiller, i likhet med eksen etc., etc. Jeg har nok supporterånden under huden, men det nok noen år før jeg virkelig ble revet med. :knegg:


#61

Tjorven sa for siden:

Da var vi også ferdige. Men i J12 er det ikke noe sluttspill, så dette var helt i henhold til skjema. Jentene har ikke egentlig spilt sitt beste, men det har allikevel holdt til 5 seire og 1 uavgjort. Litt irritasjon ble det over at de ikke vant "noe", for det var flere som var klare for sluttspill. Men det får vi ta til neste år. :D

Jentene har hatt en strålende cup, og ser ut til å ha kost seg i massevis.

I morgen skal knerten spille 3v3, men det gir ikke den samme stemningen.


#62

Tjorven sa for siden:

Jeg er helt "der" og har toget sletta rundt med flagg.


#63

Bayone sa for siden:

Der er jeg også. Flagget er med og vi har trålet sletta hele uka. G13-laget til minsten røyk ut i første sluttspillkamp i A. Fortjent mot et lag som var bedre og kom veldig langt. Vi kjører to breddelag i Norway cup og tror nok vi hadde kommet ganske langt om vi hadde toppet laget når vi har sett på motstanden vi har fått. J16 røyk også i første sluttspillkamp i A, men her var det absolutt ikke fortjent. Vi hadde 30-3 i målsjanser men greide ikke å få ballen inn. Røyk på golden goal. Surt, men sånn er fotball.


#64

Fløyel sa for siden:

Jeg ser de som har vunnet 16 og 17 års klassene er interkrets-lag, flere av dem har ungdom-landlagsspillere/nasjonalspillere med, så å vinne med breddelag vil jeg si er nærmest håpløst.


#65

Karamell sa for siden:

Vi var. Vi fikk låne hus gratis og kjørte ned. Den spillende gutten satt på med laget begge veier og bodde i en gymsal. Minne for livet for ham! Han vil helt tilbake til Oslo med en gang. :humre:

Vi betalte 2000 kr i egenandel for deltakeren. Har solgt en del doruller i vår da.


#66

Karamell sa for siden:

Her var det lite foreldre nedover. Det var kun trenere som overnattet med guttene. Ærevære de!! Det var g15 og 16 sammen. Ungdommene har jo laaaaang ferie så det spiser jo ikke av voksenferien hvis man ikke vil være med å se på. det var første gang de dro. Når de er yngre er tradisjonen å reise til en cup i Sverige som er mye nærmere byen vi bor i. Der har det tradisjonelt vært mye foreldre med. Det kan jo ha med alderen på barna å gjøre. Vi har ikke vært så mye der for det er en bitteliten by som går fort lei.


#67

Fløyel sa for siden:

Derfor er NC litt "nedtur" for gutta våre etter Dana. 98% av opplevelsen er det sosiale som skjer utenom kampene. Gutta bor sammen hele uken. Selv om de blir slått ut torsdag eller fredag blir de fleste i gymsalen til lørdagen, de vil ikke hjem. På NC bor de Hjemme, kjøres til og fra kampene - de får ikke den store cup opplevelsen.


#68

Karamell sa for siden:

Sånn er det jo. Vi har en stor turnering i byen vår som gutta også er med på, dersom de vil. I år var det kun "toppalaget" som gadd. Men det er jo mange tilreisende og fra utlandet. Skandia Cup heter den.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.