Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Stikker strutser virkelig hodet i sanden?

#1

Miromurr sa for siden:

Eller er det bare en myte?

Det lurer jeg på i dag, etter at fadderen til Rabalder sa "åja, han har også sånn strutsebitt i nakken". Vi konkluderte med at han tror babyer vokser under bakken, siden strutser visstnok stikker hodet i sanden. Men gjør de nå egentlig det?


#2

pippimamma sa for siden:

Her har nok fadderen rotet litt. Det heter ikke strutsebitt, men storkebitt.:humre:

Ene datteren har det, rødflammet i nakken (under nakkehårene). Grunnen til at det heter storkebitt er selvfølgelig fordi babyene kommer med storken. Det vet da alle. :fnise:


#3

Garbella sa for siden:

Mener du fødselsmerke i nakken? Det heter da storkebitt etter at ungen har kommet med storken? :confused:


#4

pippimamma sa for siden:

Men strutsen stikker virkelig hodet i sanden, for å gjemme seg. Dumme strutsen. :lol:


#5

Benmurphy sa for siden:

Nei, de stikker ikke hodet i sanden. Og i følge Cecil Adams' The Straight Dope er det uklart hvor idéen om at de gjør det kommer fra også.

Ben "with all strings tuned to D" Murphy


#6

Anonyma sa for siden:

Det er helt vanlig med dette i nakken hos nyfødte og små babyer, og som pippimamma sier er det selvfølgelig fordi de kommer med storken :nikker:

Når jeg tenker på det, er det allikevel litt rart da storken bærer babyen i et teppe, og ikke "biter" babyen i nakken med nebbet? spikkerpåflisa


#7

pippimamma sa for siden:

Ok, du har rett. Myten om at strutsen stikker hodet i sanden kommer av at strutsen har hodet så nær bakken når den spiser. På avstand ser det ut som den har hodet i sanden. Derav myten. Da lærte jeg jammen noe idag også.:knegg:

universitas.uio.no/Arkiv/1996/09okt96/struts.htm


#8

Miromurr sa for siden:

Jeg vet det egentlig heter storkebitt, det var bare fadderen som rotet. ;)

Men da har jeg lært noe nytt i dag jeg også! Alltid godt å vite.


#9

Miromurr sa for siden:

Ser at jeg uttrykte meg litt uklart i første innlegg, jeg visste at det het storkebitt, men fadderens forvirring førte til at jeg begynte å fundere på om strutser virkelig stikker hodet i sanden, for det høres så rart ut.

Men hva er det med storken da, hvorfor "tror" man at den kommer med babyer? Det er da virkelig en ganske bisarr forklaring...


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.