Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Spiller du piano?

#1

kamp sa for siden:

Spiler du piano? Hva er din favoritt sang å høre/spille?


#2

amo sa for siden:

Nei, kan bare Lisa gikk til skolen.....:knegg:


#3

Michelle sa for siden:

Ja litt. Spiller mest i smug:D
Måtte lære meg litt da jeg en gang i tiden sang klassisk sang.
Jentene mine er blitt flinke:) Har ikke tenkt over om jeg har noen "favoritt"


#4

Input sa for siden:

Begynte å spille for halvtannet år siden. Favorittmelodien er utvilsomt Walking in the air. Antagelig mest fordi det var den første jeg lærte, og jeg brukte hele juleferien (poden var hos faren) på å lære det og er ennå litt sånn "Wow, jeg fikk til det!" :rødme:


#5

Ru sa for siden:

Njah, bruker det bare til lett akkompagnement og til innstudering av nye stykker (sang).


#6

Albertine sa for siden:

Har akkurat kjøpt piano og synes det er herlig å øve igjen. Men det stykket jeg liker aller best er faktisk et fra Enya jeg har tatt på gehør.


#7

Taien sa for siden:

Dette er likt som hos meg. Men jeg akkompagnerer bare meg selv når jeg øver.


#8

Maverick sa for siden:

Jepp. Tror klassikeren Måneskinnsonaten er min evige favoritt.


#9

Elise sa for siden:

Jeg synes også Måneskinnssonaten er helt fantastisk.

Liker veldig godt theme fra Forrest Gump. Nydelig. Men jeg får det ikke til uten å øve, det gjør jeg stort sett med måneskinnssonaten. Sånn nesten, iallfall.

Til Elise er også en av "mine" låter, en jeg lærte tidlig og stadig blir utfordret på om jeg kan. (Stadig og stadig. Av og til, iallfall.)


#10

Syrinx sa for siden:

Jeg kan teorien, hadde pianotimer da jeg studere musikk. Kan ikke å spille annet enn melodilinjer, men hadde jeg gått inn for det skulle jeg nok fått til å spille.

Fineste keg vet er Arietta av Grieg.


#11

Drømmedama sa for siden:

Har piano, spiller svært sjelden. Spilte mye som barn og ble deretter presset så hardt i tenårene til å fortsette å spille at jeg ikke klarte å røre tangentene på 20 år. Hender jeg setter meg ned og famler litt innimellom, tror fremdeles favoritten er enkle og vakre Rondo Amoroso av Sæverud.


#12

Polyanna sa for siden:

Jeg kan EN sang (Lykkeliten), og et par julesanger sånn halvveis. :knegg:

Jeg klarer rett og slett ikke å lære meg mer, har virkelig null talent.


#13

Lorien sa for siden:

Å jada. Spiller for det meste klassiske sonatiner, Bach og Grieg...


#14

Pasta sa for siden:

Nei.


#15

Pøblis sa for siden:

Ja. Har spilt hos lærer i mange år og spiller ganske mye enda. Og snart får vi flygel! :lykkelig:

Jeg spiller mye forskjellig. Måneskinnsonaten er vidunderlig vakker, men jeg er ikke enig i at den er enkel. Mange fortegn og det er mye oktavspilling som krever litt størrelse på hendene, det strever jeg litt med.
Til Elise kan jeg også spille, den er mye enklere, og jeg liker godt å spille den fordi jeg spiller den bra. :kry: Ellers elsker jeg Bach, min store favoritt er c-dur preludiet i Das volltemperierte klavier. Enkelt og genialt vakkert. Andre favoritter å spille er the entertainer, Bridge over troubled water og Elton Johns Song for Guy.


#16

Elise sa for siden:

Håper ikke det er meg du oppfatter som at jeg mener den er enkel? Jeg skriver at jeg fortsatt får den til, uten å øve. Det ligger jo massevis med øving bak, fra ungdomsårene. Det sitter godt i, i motsetning til forrest gump, som jeg aldri får til hvis det er et halvt år siden sist.


#17

Pøblis sa for siden:

det var deg jeg mente ja - jeg strever nemlig veldig med den - men skjønner kommentaren hvis du har øvd mye før. :ja: Jeg kan jo fortsatt utenat en hel rekke greier jeg øvde inn for 40 år siden. :sjokk: :knegg: Hjernen er et morsomt insturment - jeg kan bare sette meg foran pianoet også husker hendene mine hele stykker jeg ikke har spilt på mange mange år.


#18

Maverick sa for siden:

Jeg spiller Måneskinnssonaten bedre med øynene lukket enn med noter. :knegg: Skulle ønske alt jeg lærte i ungdommen satt like bra. :hehehe:


#19

Maverick sa for siden:

Og så er jeg så irritert over at jeg ikke får til "Air" ordentlig. Det er et eller annet som stopper opp hver gang! :gaah:


#20

Inagh sa for siden:

En av de tingene jeg er bitter for ( :nemlig: ) i mitt liv, er at det var høymote med hammonorgel da min bror var ung, for da var det nemlig orgel, og ikke piano, min bror lærte spille da han var ung. Så, da jeg vokste opp, sto det altså et hammonorgel, og ikke et piano, i kjellerstua, og ergo var det orgel jeg lærte å spille også. Orgel og piano er virkelig ikke kompatible. Jeg kan ikke engang spille Hestetramper'n på piano. :mumle:

Jeg var dog en racer på det orgelet for 30+ år siden, og Måneskinnssonaten var glansnummeret mitt - den hadde en helt rå bass, og jeg kunne sitte og spille bare bassnotene for gøy. :knegg:


#21

Hondacrv sa for siden:

Kva er det som stopper da? Det eg syns er vanskeleg med den er dei lange intervalla, at ein må flytte fingrene over lange avstander :knegg:

Men eg spelar altså, spelte klassiske og besifring i ti år i min ungdom, og spelar framleis, som vikar til barnekor av og til, eller i andre samanhengar. Pianomusikk er godt for nervene, både å somle og høyre. Eg har eit knallgodt gammalt piano som eg kjøpte for ca fjorten år sidan.


#22

Maverick sa for siden:

Fingrene stokker seg. Lurer på om jeg fortsatt mangler en aha-opplevelse på fingersetningen. :gruble:


#23

Zulu sa for siden:

Har kjøpt notene til «Into My Arms» av Nick Cave. Den hadde vært gøy å få til. :elsker: Jeg er ikke så flink, da, så har ikke kommet så langt enda. Får satse på mer øvetid til høsten.


#24

Toffskij sa for siden:

Jeg har kjøpt meg piano og gjenopptatt litt klunking. Egentlig har jeg lyst til å begynne hos lærer – jeg spilte piano i diverse år som barn, men jeg var umotivert og øvde ikke. :sparke:


#25

Skilpadda sa for siden:

Pianolæreren til Poden har funnet ut at elevene stort sett spiller bedre uten noter enn med - altså når de først har lært seg stykket, ikke til å begynne med. :knegg: Tror det er bedre for musikken å bruke ørene (og fingrene) til å korrigere med enn blikket på notene. Så hun oppmuntrer dem alltid til å lære seg stykkene utenat, og det går imponerende bra.

Jeg spiller ellers ikke selv, men Poden har spilt i 6-7 år. Tror fremdeles Yirumas "River Flows In You", som han spilte for et par år siden, er det han har likt aller best, både fordi det er vakkert å høre på og fordi det var morsomt å spille.


#26

Pøblis sa for siden:

Når jeg leste i denne tråden i går, tenkte jeg å sende deg en melding for å spørre om hva det stykket het - så takk! Jeg har så lyst til å spille det selv.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.