Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Et lurt tips ang. selskap

#1

pippimamma sa for siden:

Jeg har arrangert endel selskap. Barnedåper, konfirmasjon, bryllup, vennefester etc etc. Før hadde jeg problemer med å beregne riktig mengde mat, drikke og alt som skal til for å gjøre en fest vellykket. Ikke særlig morsomt hvis du som vertinne/vert merker at du har beregnet alt for lite av noe.:o

Så begynte jeg å skrive ned: antall gjester, meny, mengde mat som ble ordnet, hvor mye drikke som ble kjøpt inn osv. Etter festen skrev jeg ned hvor mye som evnt ble igjen. I begynnelsen ble det masse tilovers, men nå er det mye enklere å begregne ca hvor mye som går med.

Notatene jeg har gjort, oppbevarer jeg i egen perm.


#2

Nenne sa for siden:

For en utrolig god idé! :riktig:


#3

~TM~ sa for siden:

Så smart!


#4

Fruktflua sa for siden:

Virkelig smart!

Jeg skal ha fest her førstkommende lørdag og skal servere Chili Con Carne til 22 voksne mennesker.
Er usikker på hvor mye kjøtt jeg trenger, men regner med at det holder med 2 kg karbonadedeig, 6 bokser hakkede tomater, 3 bokser kidneybønner. Vel...håper det i hvertfall. Skal jo servere ris, salat, Nachos , tomatsalsa og guacamole til, så jeg håper det holder. :confused:


#5

Millen sa for siden:

Smart ! Det må jeg huske på :)


#6

Erica sa for siden:

Jeg ville nok laget av 3 kg, men så er jeg kjent for å lage for mye mat også da... (halvt sunnmøring, så det ligger vel i genene). Men du skal ha mye mer tilbehør enn jeg bruker å servere, så det holder sikkert.

Så jeg ville sikkert hatt nytte av å benytte meg av metoden din pippimamma;-)


#7

Harriet Vane sa for siden:

Jeg beregner ca 750 g. mat i snitt pr. pers. Og en flaske vin til hver. Det har gått bra med meg. :nikker:


#8

*HH* sa for siden:

Gode tips noterer


#9

Hyacinth sa for siden:

Jeg synes dette høres nokså lite ut, men så er jeg da en storspiser. Jeg lager på 1/2 biffeig, 2 bokser tomater og 2 bokser bønner bare til meg og mannen.

Du kan jo fryse eventuelle rester?

Hvis jeg skulle laget til 22 personer, hadde jeg nok brukt en del mer kjøtt, men MYE mer bønner og tomater også.


#10

amor sa for siden:

Så smart! Takk for en god idè! :neie:

Jeg benytter meg av et lignende system når det gjelder gaver. Noterer hva jeg kjøper og gir bort til hvem. På den måten har jeg alltid oversikt ;)


#11

Bluen sa for siden:

Jeg tror også dette kan bli litt knapt. Her i huset er vi relativt småspiste, og vi bruker 250 gram karbonadedeig og én boks bønner til chili con carne for oss to. Da ville vi ha trengt nesten 3 kg deig til 22 personer.


#12

emm sa for siden:

Det var også lurt. "Noen" i vår familie burde også få den ideen, da vi har mottatt samme type sengetøy til jul tre år på rad nå:knegg:


#13

Filifjonka sa for siden:

Det var en god ide. Jeg lagrer julehandlelistene fra år til år, det er også greit.
Og jeg ville også beregnet mer i den Chili con Carne'n.


#14

pippimamma sa for siden:

Jeg har ikke laget chili Con Carne i selskap, men brukte 2 kg kjøttdeig i en gryterett til 8 voksne personer. Da serverte jeg ris og salat til. Det ble ikke mye igjen.


#15

pippimamma sa for siden:

Veldig lurt! Det blir jo endel man kjøper gaver til iløpet av et år.:ja:


#16

TBM sa for siden:

Jeg bruker samme system - i utgangspunktet - bortsett fra at arkene ligger litt rundt omkring og venter på å bli satt inn i perm...


#17

Frost sa for siden:

Enig med alle andre at dette blir alt for lite til 22 mennesker. Det likner mer på en oppskrift for 6 voksne personer.


#18

Magica sa for siden:

Hva med å skrive det inn på pcen? :p


#19

Kaprifol sa for siden:

Jeg kan slutte meg til de som synes systemet er en kjempeide, har delvis brukt det selv. Men samma hva jeg gjør så kommer svigermor trekkende med mer mat, så jeg kan ikke si jeg riktig vet hvor mye som egentlig går med.

I dåpen til minstemann hadde jeg sirlig beregnet potetsalatmengde, og jammen ble det tryllet fram to boller til. Det ble altfor mye, så jeg sendte med svigermor 2 kilo potetsalat hjem igjen :slem: Hun fikk også med seg et par bokser med is som ble forsøkt presset inn på kakebordet sammen med marsipankaker og andre lekkerbiskner. Hva skal man med is når man har deilige kaker sier bare jeg?


#20

Camomilla sa for siden:

Lurt.
Takk for tips.


#21

Fruktflua sa for siden:

Ja, det blir nok altfor lite. Takk for gode råd!

Vi prøvde å regne det ut i går, og kom frem til at vi må ha 4,5-5 kg karbonadedeig, 9-10 bokser hermetiske tomater, 5-6 bokser bønner.

Det blir nok til at jeg må lage maten i to store kjeler, for jeg har ikke kjeler som er så store at jeg kan få plass til alt i en.


#22

Harriet Vane sa for siden:

Det er altfor lite. Det du lager nå holder til maks 10. Du bør gange med halvannen.


#23

Harriet Vane sa for siden:

Stek opp all karbonadedeigen først. Jeg ville også hatt i 3 hakkede løk (for sødme) i hver kjele, fordelt kjøttet i de to kjelene og fordelt boksene. Salt, pepper, chili, litt kanel (jada), litt kummin, og litt sukker gjør underverker. Jeg ville også hatt en liter med kraft i bakhånd, i tilfelle den blir litt tørr.


#24

Hyacinth sa for siden:

Jeg ville i tillegg absolutt hatt i noen grillede paprika, det gjør virkelig hele forskjellen, synes jeg.
Jeg griller et par paprika mens jeg steker kjøtt og løk, og det tar bare noen minutter under grillen. Flår ikke paprikaene.


#25

Fruktflua sa for siden:

Så laget jeg Chili med 4,5 kg karbonadedeig. Det ble ALTFOR mye, og jeg har igjen ganske mye. Vi serverte jo salat, ris, nachos, guacamole, og tomat/koriander-salsa ved siden av. Nå vet jeg i hvertfall at jeg ikke trenger mer enn 2-3 kg karbonadedeig til 22 personer.


#26

Harriet Vane sa for siden:

Småspiste venner du har, Flua. :glis: Jeg burde hatt flere sånne, det ville blitt billigere. Men det er MYE bedre med mat til overs, enn et par piiiinlige selskaper jeg har vært i, der de har gått tom mens folk er sultne. :mareritt:


#27

Nenne sa for siden:

Veldig småspiste venner ja. Er du ikke så flink til å lage mat kanskje? ;)


#28

Fruktflua sa for siden:

De spiste MASSE, og alle ble mette. Det var kun en av de 23 gjestene som ikke spiste noenting (kom rett fra et barneselskap), og de aller fleste forsynte seg flere ganger. Det var også mange som forsynte seg av grytene utover kvelden, og chilien ble grundig skrytt av. ;)

Ikke bare brukte vi mye karbonadedeig, men vi brukte jo mengder av hermetiske tomater og bønner også.


#29

pippimamma sa for siden:

Da kan dere jo kose dere med rester og du har selv erfart hvor mye du må beregne til en annen gang. :ja:

Det er veldig lurt å skrive ned, for det blir utrolig fort glemt.


#30

Fruktflua sa for siden:

Jo, jeg er faktisk det. ;)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.