Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Ridning for dummies

#1

Zulu sa for siden:

Åtteåringen skal (endelig, ass!) begynne på ridekurs. Vi foreldre er grønne på området, og lurer litt på hva som er must-have og hva som er nice-to-have av utstyr. Hun skal få det hun trenger for sikkerhet og komfort, men ekstravaganse kan vente til interessen ev. setter seg (det er jeg temmelig sikker på, riktignok) og hun kan ønske seg ting til bursdag/jul.

Fra rideskolen har vi fått beskjed om sko eller støvler med hæl, behagelig og fleksibel bukse (tights da, eller?) og godkjent hjelm. Hjelm kan lånes. Er det greit å låne i starten? Hva slags sko er lurt? Hvor kjøpes hesteutstyr til ok kvalitet og pris?

Kan dere erfarne hestefolk please forbarme dere over meg? :hjelp:


#2

Maverick sa for siden:

Det er greit å låne hjelm, og litt ordentlige feks gummistøvler fra XXL med hæl funker fint. Det er greit å unngå lisser. :jupp: Det er mengder til salgs på Finn av brukt utstyr.

Tights eller feks en softshellturbukse er Ok.

Jeg skal ikke juge, det er lettere og mer behagelig å ri i ridebukse og ridestøvler, absolutt, men på første kurs for en åtteåring gjør det NULL utslag.

Lykke til!


#3

Floksa sa for siden:

Egen hjelm bør nok på plass ganske raskt. De koster ikke all verden. Horze og Hööks har billig utstyr. Ridestøvler i plast kan sikkert kjøpes brukt. En bukse i barnestr er heller ikke særlig dyrt. Rideopplevelsen blir bedre med skikkelig bukse og støvler. Men jeg tipper det ligger rikelig på Finn.
Etterhvert må hun ha sikkerhetsvest. Den er dyr og må kjøpes ny.

Men ikke noe av dette er utgifter å sammenligne med den dagen hun får egen hest :knegg:

Hilsen hesteeier på 23ende året.



#5

Niobe sa for siden:

Sikkerhetsvest og hjelm må hun ha. Om dere etterhvert kjøper fottøy, så ville jeg heller kjøpt gode ridesko enn billige plast-ridestøvler. De er klamme om sommeren, iskalde om vinteren, og egentlig ikke spesielt gode å ri med. Vanlige bukser funker greit, men ridebukser er mer behagelig og trenger ikke koste all verdens.


#6

Maverick sa for siden:

Sikkerhetsvest ja, det har det ikke vært krav om før etter at det blir litt mer avansert på de skolene jeg kjenner til, men den er jo veldig grei å bruke uansett.

Billige plastridestøvler er grusomt, enig med Niobe.


#7

Zulu sa for siden:

Nei, det står ingenting om vest på nettsidene, i hvert fall. Men det høres jo ut som noe hun bør ha. Jeg kan høre litt med de andre i stallen, det er kanskje gode muligheter for å handle brukt der? (Men skjønte at akkurat vest bør være ny, altså. Den fra Biltema så jo grei ut.)


#8

Katta sa for siden:

Gå på en rideutstyrsbutikk. Kjøp ridebukser, sikkerhetsvest, ridestøvler eller sko og evt hjelm hvis hun ikke skal låne. Ikke nødvendig å kjøpe dyrt.


#9

Zulu sa for siden:

Gode gummistøvler med hæl først, og så ev. ridesko etter hvert. Det må vel være en plan. Så tror jeg vi låner hjelm helt i starten.


#10

Zulu sa for siden:

Bukser også, ja?


#11

Zulu sa for siden:

Det må være mulig å få tak i brukt.


#12

Stompa sa for siden:

Vest er et must, ja, og noe som bør kjøpes nytt.

Ellers kan man som de andre sier bruke enklere løsninger i starten, evt. kjøpe brukt. Men vær obs på at det er lurt å unngå bukser med søm på innsida (har sett noen ri i dongeribukser - au au), og skal man bruke overtrekksbukse av noe slag bør den ikke være glatt, for da sklir man lett av hesten. :knegg:


#13

Maverick sa for siden:

Øh, det er uansett dyrt, selv om man velger dårlig kvalitet, (og ganske unødvendig) å kjøpe full pakke nytt til en som skal på første kurs.


#14

Niobe sa for siden:

Igjen: kjøp heller ridesko enn sånne barneridestøvler. Sko er mye bedre å farte rundt i stallen i, og så kan man supplere med leggchaps etterhvert. Det er mye mer behagelig å ri med enn stive støvler. Jeg tror sånne ridestøvler først og fremst blir kjøpt fordi det er sånn man ser for seg en rytter. Jeg brukte høye ridestøvler nesten bare på ridestevner, og da var det lær-støvler. Det er for dyrt til nybegynnerbruk. Ridesko og etterhvert leggchaps. :nemlig:


#15

Elisabet sa for siden:

Sikkerhetsvest har jeg hørt er påbudt for alle under 15 år? Stemmer ikke det? Vest får de låne der hun mi på 13 rir, men de har mest barnevester og hun trenger damestørrelse. Men greit å låne i starten. Hjelm kjøpe vi med en gang. Xxl har en del rideutstyr så en kan prøve. Ellers så kjøper vi det meste på salg på horze.no. min hente foretrekker korte støvler og chaps istedenfor lange ridestøvler. Ridebukser til barn kan en få tak i ganske rimelig. Men trengs jo ikke første gangen, men vil hun ikke ri mer senere så får du lett solgt brukt utstyr.


#16

Elisabet sa for siden:

Xxl har forøvrig ei startpakke med utstyr som bukse, hjelm og støvler. Hadde i alke fall før, som da ble en del rimeligere.


#17

Niobe sa for siden:

Jeg red mye i dongeribukse i alle år. Stretch-dongeri er faktisk ganske behagelig å ri med. Men man trenger en ridebukse etterhvert, helt klart.


#18

Sola sa for siden:

Hos oss kan man låne hjelm og vest.


#19

frukt sa for siden:

Jeg brukte forede ridesko og knehøye, tjukke sokker om vinteren. Man blir fort kald på føttene når man rir. Ridehansker er et must syns jeg.
Men sånn i starten trenger man ikke mye.


#20

Lavender sa for siden:

Gummistøvler på hest vinterstid er kaldt. Jeg kunne fått forfrysninger, men tror en av foreldrene mine tok til fornuft og fikk varmet føttene mine sakte. Jeg tipper at vi i tillegg ble kjørt til og fra i de samme støvlene.


#21

Snippa sa for siden:

Her har ungene ridd forskjellige steder, men alle har hatt både hjelm og vest til utlån.
Xxl har rimelige og greie hjelmer, horze har ofte salg på både ridebukser og hansker. Men du trenger ikke kjøpe noe nå -støvler og turbukse e.l. holder i massevis.


#22

Input sa for siden:

Jeg husker da jeg var barn og fred i sånne gummiridestøvler, og var så kald på beina at jeg ikke klarte å holde dem rolig. Ridelæreren vår måtte ofte beordre oss av hestene for å løpe noen runder for å få følelsen tilbake i tærne.


#23

Pøblis sa for siden:

Ridehansker er viktig. Jeg tenker at det går fint å låne hjelm og vest den første tiden. Og er forøvrig enig i at gummistøvler ikke er særlig OK å ri i. Ridesko og chaps er en god løsning. Jeg ville også kjøpt noen rimelige ridebukser ganske kjapt.




#26

millact sa for siden:

Har ikke lest tråden, men der mine to red et par ganger fikk de låne både vest og hjelm.


#27

frukt sa for siden:

Forhåpentligvis er det ikke en sånn rideskole der man må ha sporer for å i det hele tatt få hesten til å bevege seg...


#28

emin sa for siden:

Horze og Hööks er vel de to nettbutikkene vi handler mest i, tror jeg. :knegg: Der er det ofte salg, og jeg personlig synes det er stor forskjell på å ri i ridebukse kontra joggebukse/vanlig ikke-ridetights. Gummistøvler funker i sommerhalvåret, men vinterstid foretrekker vi ullsokker og jodphurs eller vinterridestøvler. Jeg har høye lærstøvler, men det er drøyt stivt for en 8-åring. 7-åringen her har ridestøvler hun liker godt, men ikke av gummitypen som er klamme og ekle. Ridevest er lurt, hos oss får vi låne om vi ikke har selv. Hjelm også, men vi foretrekker å ha egen hjelm. Det kan også være lurt å kjøpe slike billige magiske vanter med gummiknotter inni; ubehagelig å ri uten og ikke få ordentlig grep eller gnagsår etter tøylene.

Kos dere; hest er en herlig (og kostbar...) hobby! :hjerter:


#29

Snippa sa for siden:

Jentene mine rir også i Helly Hansen støvler, selv om vi har noen gamle ridestøvler stående. Funker fint hele høsten og våren med ull/fleecesokker i. Her er det bare inneriding de kaldeste månedene.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.