Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Har du vært på Trolltunga og/eller Prekestolen?

#1

amo sa for siden:

Ja det lurer jeg på i kveld. Jeg bor et par timer fra og har de på "things to do"-lista mi. Rart jeg ikke har vært der egentlig. Men er det ikke ofte slik det blir? Baroniet i Rosendal var jeg inne i når jeg gikk i 1. klasse, har liksom ikke hatt noe der å gjøre etterpå. :sparke: Har vært i parken og på konserter da.
Prekestolen i Rogaland og Trolltunga i Hordaland btw. :p


#2

Synnemor sa for siden:

Jeg har vært på både Prekestolen og Trolltunga, ja :) Har sittet på kanten av Trolltunga og dinglet med beina.


#3

Millen sa for siden:

Nei. Ikke vært noen av stedene.


#4

safran sa for siden:

Jeg har vært på Preikestolen, men det blir med den ene gangen. Jeg har hørt noen historier om hvordan det ser ut på Trolltunga, og jeg kommer ikke til å nærme meg en gang. :skremt: Høydeskrekk. Ekstrem høydeskrekk.


#5

Myria sa for siden:

Nei, jeg har ikke vært noen av stedene, enda mannen min er fra Rogaland så jeg har hatt sjansen mange ganger. Han har vært på Prekestolen da.


#6

Retz sa for siden:

Faktisk ikke, selv om vi har hytte ikke så langt fra startpunktet til Trolltunga. Og den står på lista, men da må to ting klaffe: Det må være på tampen av sesongen = ikke fullt så mange mennesker og det bør være tørt vær. Preikestolen frister ikke noe særlig, for langt å kjør ift lengden på turen opp. Da måtte jeg vært i Stavanger-området i utgangspunktet. Sier hun som tok en dagstur t/r Gaustatoppen fra Haugesund. Og Galdhøpiggen på ei helg. Men Preikestolen roper bare ikke på meg på samme måten. Har vært på Kjerag, da. Det var en veldig fin tur.

Baroniet har jeg heller ikke besøkt, kjørte rett forbi og gikk opp Melderskin i stedet.


#7

Blondie sa for siden:

Bare Prekestolen foreløpig, har Trolltunga på planen. Vi dro etter ønske fra friskus-barnet. :knegg:


#8

Elise sa for siden:

Er Trolltunga i nærheten av Trollpikken, eller? :humre: (Klarte ikke å dy meg.)

Nei, jeg har ikke vært noen av stedene. Er særdeles lite bereist i Norge, og velger sjelden/aldri å gå tur i naturen selv. (Liker det når jeg blir dratt med av andre, da.) I tillegg har jeg ganske crazy høydeskrekk, og får lyst til å legge meg ned på gulvet i stua når jeg ser folk på Prekestolen på tv, hvis de står langt ute på kanten.


#9

Pasta sa for siden:

Har vært på Preikestolen.
Angrer på at vi ikke dro på Trolltunga på samme ferien, men lillesøster var lite motivert på grunn av distansen.
Var i Rosendal, men ingen av de andre i reisefølget ville på Baroniet, vi spiste is i sentrum.


#10

mkj sa for siden:

Ikke vært der, og det er helt utelukket at jeg kommer til å dra dit. Ekstrem høydeskrekk.


#11

Filifjonka sa for siden:

Nei, og skal ikke heller. Har høydeskrekk.


#12

frukt sa for siden:

Har vært på Preikestolen et par ganger og Trolltunga for et par uker siden. Det var ikke spesielt skummelt, men jeg har ikke høydeskrekk da.
Vet ikke om jeg ville anbefalt Trolltunga. Det var utrolig mye folk, utrolig dyr parkering og å gå ned den svingete grusveien tok neste knekken på knær og hofter. :knegg:


#13

GydaG sa for siden:

Nope.
Men så blir jeg svimmel av å se noen av bildene fra andre som har vært der, så selv om jeg og bekkenløsningen min ikke klarer turen uansett er det ikke noe jeg er lei meg for å gå glipp av.


#14

Trixie sa for siden:

Ingen av de.
Men håper å få til en tur senere.


#15

Chablis sa for siden:

Nei , ingen av de.


#16

millact sa for siden:

Har vært på Prekestolen.


#17

Stompa sa for siden:

Nei - og det kommer ikke til å skje heller.

Det er nå en ting at jeg ikke har vært på Vestlandet siden jeg ble voksen, og bare et par ganger som barn; det bør jeg få gjort noe med. Men opp på plasser der det er høyt og bratt og rett ned på flere sider? Aldri i livet! :skremt:


#18

Bloppy sa for siden:

Preikestolen har jeg vært på. Veldig fin tur! Jeg har ikke et snev av høydeskrekk en gang. Men når jeg så dronebildene til mannen, så ser jeg at litt høydeskrekk sikkert hadde vært fornuftig. Jeg satt og dinglet med beina utfor kanten. Og reiste meg bare rett opp så vidt innpå fjellhylla. Det så innmari skummelt ut på film, og jeg må bare prøve å tenke litt mer risiko en annen gang.

Trolltunga og Kjerag kunne jeg tenkt meg. Men tror trolltunga er en tung tur. Det er jo langt! Kjerag og Galdhøpiggen og trolltunga står definitivt på lista.


#19

nolo sa for siden:

Niks, har flokkskrekk. :knegg:


#20

veobra sa for siden:

Nei. Det skjer bare ikke. Det er ikke noe poeng at jeg utsetter meg selv for ting som det. Jeg får åndenød av høye der jeg kan se rett ned.

Når jeg leser hva Bloopy gjorde på tuppen der blir jeg helt kald. :eek:


#21

rine sa for siden:

Jeg har vært på veldig mange høye fjell, og skal på flere, men Trolltunga står ikke på lista mi. Stappfult av folk som ikke vet hva de driver med og virrer rundt- nei takk. Jeg liker ikke å gå i kø på fjellet. Preikestolen har jeg heller aldri vært på, og den stiller vel litt i samme kategori, men der kommer jeg kanskje likevel til å dra en dag.


#22

annemede sa for siden:

Prekestolen er finest på høsten. Klarere luft, man ser mye lengre, og ikke minst mye færre folk.


#23

Inagh sa for siden:

Preikestolen og Trolltunga står på min bucket list, så jeg håper å komme dit en eller annen gang i ikke altfor fjern framtid.


#24

Niobe sa for siden:

Jeg var på Prekestolen flere ganger i min ungdom. :knegg:


#25

Guava sa for siden:

Nei det frister ikke i det hele tatt. Har dog vært i Lysefjorden mange ganger og sett prekestolen.


#26

Anne C sa for siden:

Nei, og det har jeg ikke noe behov for heller.


#27

noen sa for siden:

Jeg har ikke vært på noen av dem enda, men kunne tenke meg det en dag hvis jeg er i området. Det bør i så fall være litt off season for å slippe køgåing. Vi får se. Det er mange fine turer og altfor liten tid, og disse står ikke øverst på listen. :)


#28

Tjorven sa for siden:

Nei, har ikke vært noen av stedene, og kommer ikke til å dra dit heller på grunn av ekstrem høydeskrekk. Jeg gikk over Besseggen i fjor, og det var egentlig i skumleste laget det også.


#29

Millen sa for siden:

Takk for tips!


#30

Appelsin sa for siden:

Jeg også. :knegg:

Det er så mange kule steder i Norge.


#31

Che sa for siden:

Vært på prekestolen. Frekventerer Rogaland/Hordaland lite.


#32

Magica sa for siden:

Jeg dropper disse. Høydeskrekk. Går mye i fjellet ellers.


#33

Pebbles sa for siden:

Nei, og det skal jeg aldri. Jeg blir sint og oppbrakt av å se folk sitte og dingle med beina på kanten. Jeg blir helt fortvilet og må skyndte meg å se vekk.

Jeg elsket å gå turer i fjellet, da. Men ikke i kø mot et stup. :knegg:


#34

Divine sa for siden:

Jeg har ikke vært på noen av disse stedene, men vi har tenkt å ta vestlandsferie neste sommer, så jeg håper å få kommet meg dit da. Synes det er rent pinlig å være snart femti, men fortsatt ikke ha vært på Prekestolen.


#35

Harriet Vane sa for siden:

Jeg har ikke vært noen av stedene og kommer neppe til å dra dit. Jeg lider av flokkskrekk og synes flokker som beveger seg som lemen mot et stup ikke har noe med å nyte naturen eller oppleve noe spennende å gjøre.

Hvorfor MÅ man gjøre ditt eller datt? Jeg synes overhode ikke det er flaut å ikke ha gått Besseggen, vært oppe på Prekestolen eller Trolltunga i flokk med tusenvis av andre. Jeg kjenner meg selv godt nok etter å ha hatt Aurlandsdalen som fast flere-ganger-i-uken-treningstur at jeg vet jeg HATER flokk og jeg blir så jævla irritert og oppgitt over flip-flopper, plastposer og dressjakker i fjellet.

Jeg har glidd inn små våger i en kajakk uten å se andre enn sjøfugl, våknet i telt på vidder, i soger og ved elver, ligget på en myr og sett tiuren spille tidlig om våren, klatret i is og vandret over breer, tråkket mine egne skispor i skoger og over vidder, sovet ute under åpen himmel og besteget høye fjell, snust meg frem til soppstedene, tent bål og laget kaffe. Alt dette unner jeg alle, men ikke i flokk. Naturopplevelser handler for min del om å være nær naturen og å være mer eller mindre i fred. Å tråkke i hælene på andre, er det angsten for å være alene eller er det at angsten for naturen er lettere å håndtere i flokk? Er det angsten for å ikke ha "gjort det man skal gjøre"?


#36

Divine sa for siden:

Guri, nå hørtes du arrogant ut, Harriet. Personlig så liker jeg å se "berømte" steder, om det nå er Prekestolen eller Empire State Building. Helst ville jeg vært på de stedene mutters alene, så det er ikke akkurat slik at jeg oppsøker flokkene. Men siden jeg nå noen ganger ønsker å se slike steder, må jeg leve med at det er andre mennesker der.


#37

Frøy sa for siden:

Jeg har vært på Preikestolen ja, jeg er heldig og bor bare 15min unna slik at jeg har mang en gang opplevd å ha både stien og stolen for meg selv. Men jeg har også gått i de verste flokk dagene uten at det gjør meg noe, verre er det når jeg ifører meg vest og må springe mellom alle i flokk for det er noen som trenger hjelp, da liker jeg flokken mindre.


#38

Tallulah sa for siden:

Jeg vil både se kjente steder og er elt med på HVs greie jeg, da. Å syns at det er pinlig å ikke ha vært på Preikestolen må være noe av det rareste (og også temmelig arrogante, siden det er termen som brukes) jeg noensinne har hørt. :latter:

Jeg kan nok tenke meg en tur dit om anledningen byr seg, men det er ikke noe på bucketlista akkurat. Jeg har nok av andre muligheter til fine opplevelser som prioriteres.


#39

Harriet Vane sa for siden:

Ikke sant?

Jeg har besøkt en del sånne "må-se"-steder og kan stort sett ikke fordra det, det er et visst skille mellom "må-se" og hva jeg vil se, men noen ganger må man kompromisse. Jeg skal dog aldri aldri i Tussauds igjen og London Eye gidder jeg ikke, jeg tror jeg skal kunne slippe Dyreparken nå frem til jeg blir bestemor og Legoland kan forhåpentligvis nytes fra en benk med en bok. Jeg har etterhvert kommet til en måte å både se steder jeg vil se og unngå flokkene. Privat guide koster sjelden all verden og betyr forbi alle køer og ut av alle flokker. Bestille på forhånd. Skip the line. Besøke ting litt sent på dag etter å ha gjort research på åpningstider.


#40

tink sa for siden:

Var på Trolltunga da vi bodde i nærheten, og før det ble fullt av folk der. Kul tur, virkelig, men som flere er inne på det finnes så uendelig mange spektakulære og utfordrende steder å gå på tur i Norge. Har ikke vært på Prekestolen, og kommer ikke til å være den som foreslår en tur dit heller.

Gikk over Folgefonna med brefører i juli, da kom vi ned til Odda og så innover Hardangervidda og mot Skjeggedal der Trolltunga ligger. Spektakulært, variert og passe utfordrende. Herlig fritt for masseturismen på andre siden av fjorden.

Klarte ikke å motstå trangen til å se Trollpikken da det passet fint med en pause i bilkjøringen samme uke som den var Vestlandets mediebegivenhet. Artig fjellformasjon, i et turistvennlig og veldig flott landskap. Men allerede etter et par uker "trafikk" var terrenget ganske nedslitt.


#41

Señora sa for siden:

Jeg har vært på Prekestolen i klart og knistrende høstvær, med is på vannene på vei opp. Det var en fantastisk tur og vi gikk absolutt ikke i noe flokk. Jeg har moderat høydeskrekk, men la meg på magen og ålte frem til kanten for å kikke ned.

Trolltunga er en lang tur, så da må jeg være lettere enn jeg er nå og i bedre form tenker jeg for best mulig opplevelse. Jeg elsker utsikt. Om det er ved sjøen eller på en fjelltopp. Er jeg i litt labert humør, kjører jeg kanskje opp til fjellet i byen jeg bor i, for å skue utover og hente energi.


#42

noen sa for siden:

Eller kanskje man bare har lyst til å se et fint sted man har hørt om fra andre.

Jeg synes mange kan være litt mer rause og litt mindre nedlatende overfor masseturisme enten det er i fjellet, i "Syden" eller andre steder. Jeg synes ikke det er så rart at mange har lyst til å gå til Trolltunga osv. Det er jo helt spesielle steder. Og kanskje det er det man har hørt om? Å legge i vei ut i det ukjente krever litt mer kunnskap og initiativ enn å gå til disse godt merkede, kjente stedene. Jeg foretrekker primært roligere områder når jeg går i fjellet, men jeg koste meg også da jeg gikk Besseggen i fjor. Det var på den travleste tiden, men jeg fikk ikke følelsen av å gå i flokk. Og jeg synes det var herlig å se at så mange har lyst til å bruke mange timer en fin sommerdag på å gå i fjellet. Jeg snakket med folk fra hele verden som alle delte en følelse av å oppleve noe vakkert og flott.

Hvis alle de som går til Trolltunga osv. hvert år heller skulle gå sin urørte, ensomme tur, ville vi få større problemer i fjellet, tror jeg. Eller hva om alle de som drar til Mallorca heller skulle finne sin uberørte øy?

Så oppstår det noen utfordringer på de mest besøkte områdene. Noe kan løses gjennom vaktordninger, fjellguider, bedre toalettfasiliteter osv., men forholdene i Lofoten viser at det kanskje på ett eller annet tidspunkt blir fullt. Trusselen dette kan være mot allemannsretten bekymrer meg litt.


#43

Divine sa for siden:

Pinlig for meg personlig, siden jeg har vært så mye utenlands og sett mange av de fremste attraksjonene i andre land, men så har jeg ikke vært på et sted som er "utenfor stuedøra" nærmest. Hadde jeg ikke hadde lyst til å dra dit, hadde det selvsagt ikke vært pinlig. Men jeg har alltid hatt lyst til det, så da er det litt teit å ikke å klart å få somlet seg til å få gjort det.

Jeg er for øvrig veldig fornøyd med å ha gått Besseggen. For meg som ikke er en fjellets datter, var det ganske betryggende å gå der sammenlignet med om jeg skulle ha funnet meg en tilsvarende fjelltur selv på et sted uten folk. Det ville rett og slett ikke ha skjedd. Det var for øvrig perioder da vi gikk der hvor vi ikke så en sjel, slik at vi klarte å gå feil og havnet utenfor stien. Så kjente steder trenger heldigvis ikke automatisk bety at man går i kø.


#44

Anne C sa for siden:

Å gå opp på fjelltopper har aldri vært min greie. Men jeg har vært på Galdhøpiggen i min ungdom. Det er veldig få steder i Norge jeg MÅ dra til, og jeg er ikke det minste flau over å ikke ha vært på "topp 10" steder i Norge, hva nå enn som står på den lista.


#45

tink sa for siden:

Jeg mener ikke at alle skal gå sin egen tur i ensomhet. Men turen til Trolltunga er både svært lang og krevende. Og jeg er litt overrasket over at det er såpass tomt i fjellområdene rundt. Mange av de mest utslitte Trolltungaturistene ville funnet spektakulær utsikt til en litt mer overkommelig innsats andre steder.


#46

noen sa for siden:

Nei, Trolltunga er jo virkelig ikke en tur for "massene", men å finne noe som likner på "steintunga" - som er det som gjør den spektakulær - er vanskelig. Fantastisk utsikt finnes jo mange steder, men de som går til Trolltunga vil ha noe mer.


#47

Tallulah sa for siden:

OK, da skjønner jeg mer hva du mener. Jeg leste deg som at det var pinlig å ikke ha gjort sånne ting.


#48

Divine sa for siden:

Nei, nei. For all del.


#49

Maverick sa for siden:

Hvis det er det å gå i flokk langs en velkjent, svært tilrettelagt rute er det som skal til for at enda flere får naturopplevelser i fjellheimen, synes jeg det er helt fint, så lenge det reguleres for å ikke gjøre skade på naturen. Ikke my cup of tea, men så er det jo heller ingen som tvinger meg opp på prekestolen.


#50

Blondie sa for siden:

Jeg tenker at det er en grunn til at steder blir populære, men det er jo ikke gitt at det appellerer til meg likevel. Preikestolen var en finter synes jeg og veldig majestetisk å se fjorden fra den vi leken. Det betyr jo ikke at det er det eneste flotte fjell-Norge har å by på, det ville jo vært litt trist. Det fine er jo mangfoldet.


#51

Tilde sa for siden:

Vi bor like i nærheten av Prekestolen.
Bruker det som treningstur en gang og to i uken høst og vår.
Unngår juni, juli og august. Da går en i kø, og det orker jeg ikke.
Nydelig tur som absolutt bør oppleves om det lar seg gjøre.


#52

kamp sa for siden:

Jeg har vert!
Riktignok noen år siden men gøy var det!


#53

My sa for siden:

Jeg har ikke vært på noen av dem, jeg er svært sjelden på den kanten av landet, av ulike grunner. Usikker på om jeg hadde prioritert det hvis jeg var i nærheten. Jeg velger vanligvis ikke slike berømte steder med mye folk, men kan godt bli med hvis det betyr mye for andre å ha vært der. Det er ikke slik at jeg hater det, jeg må bare innstille meg på forhånd på at det ikke er en rolig og fredelig fjelltur i urørt natur, men at det er en turistattraksjon jeg besøker sammen med mange andre. Da går det greit. Jeg har vært både på Besseggen og Galdhøpiggen (hhv hjemkommunen og nabokommunen i mange år). Men jeg velger vanligvis andre opplevelser, og det er i grunn ingen berømtheter (verken av kulturell eller naturopplevelsesart) som jeg føler at meg bare MÅ se i løpet av livet mitt. Jeg kan godt være i en eller annen storby i Verden, uten å besøke den mest berømte turistattraksjonen der. Jeg føler liksom at jeg har sett disse på så mange bilder at det ikke gir meg noe nytt. Mens med andre attraksjoner er det ikke slik, med noen kan det være en mye større opplevelse å se det i virkeligheten enn jeg hadde trodd.


#54

Agent Scully sa for siden:

Dette :knegg:

Har vært på Prekestolen. Ikke planer om Tungen.


#55

Chanett sa for siden:

Jeg bor i dagsturavstand til begge og har megahøydeskrrkk, så det kommer aldri til å skje. Jeg svetter i hendene og blir kvalm bare av å høre om folk som skal dit/har vært det.


#56

Trulte sa for siden:

Jeg var nettopp på preikestolen. Knallmorro!! Sinnsyk utsikt. Det er kun et parti som er skummelt og det er rett før preikestolen. Der frøs jeg og ble sittende ihvertfall en halv time mens de andre gikk videre. Jeg kom meg endelig etterhvert over partiet og så at jeg hadde sittet på det verste stedet. Har høydeskrekk om jeg ikke er sikret og ble kjemperedd. Selve preikestolen er jo kjempestor så der velger man jo selv hvor nærme kanten man vil gå. Går der gjerne igjen! Men da helst utenom juli.. gikk i kø. Det synes jeg var særs ekkelt på det skumle partiet, med bikkjer og folk uten sperrer i fart.


#57

venla sa for siden:

Ikke vært på noen av de. Men kunne fint dratt opp til Prekestolen om jeg var på den kanten av landet og været var ok. Trolltunga ville jeg ha planlagt nøye siden det er en mye lengre og krevende tur.

Liker å gå i fjellet, men det er ikke de høye toppene som er målet, men selve turen. Er så mange fine områder i Norge. Helgeland står øverst på min liste.



#59

GinaK sa for siden:

Ikke vært på noen av de. Har gått opp Gaustatoppen og vi gikk i kø så og si hele veien der også. I høstferien.


#60

amo sa for siden:

Btdt :riktig: (pysete er jeg, så jeg turde ikke gå utpå, også var det en time å vente.) :cool:


#61

løve70 sa for siden:

Nå har jeg endelig fått vært på Trolltunga og. Flott tur :) Fantastisk utsikt. Den er lettgått og ikke det minste skummel. Prekestolen er en mye kortere tur selvsagt.


#62

Strå sa for siden:

Jeg har aldri vært på Trolltunga og heller ikke Prekestolen. Hvisomattedersomatte jeg skulle befinne meg i nærheten, samtidig som jeg klarer å huske at de finnes, så oppsøker jeg dem nok. Flokkskrekken min er mye mindre utendørs enn innendørs, så det skal nok gå helt fint.

Flaut nok har jeg klart å være to ganger i Memphis uten å oppsøke Martin Luther King museet. Og det ER flaut, i hvert fall var det det da svigerfamilien spurte og jeg vet hva hans arbeid har betydd for dem.


#63

Lykken sa for siden:

Jeg har vært på Prekestolen. Det var en fin og varm tur i strålende solskinn i juli måned, så det var jo en del folk. Syntes de steinblokktrinnene var litt tunge for de korte beina mine. :knegg: Jeg har litt høydeskrekk, men klarte å legge meg på magen og så vidt titte utenfor. Så noen som gjorde noen stunts jeg ikke ville tenkt på.
Ellers er jeg sånn som ikke må opp på hver topp og fjell, liker meg like godt i skogen på tur.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.