Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Blomkålrisotto, oppskrift ønskes

#1

Hyacinth sa for siden:

Noen som har en digg oppskrift på blomkålrisotto? Har ikke prøvd å lage risotto av blomkål, men ser for meg at løk, hvitløk, hvitvin, kyllingkraft og parmesan må bli godt? Eller bør man gå for litt fløte, siden blomkålen ikke blir så kremete som ris? :vetikke:


#2

daffy sa for siden:

Jamie Oliver har en oppskrift på dette som ser supergod ut!
www.jamieoliver.com/recipes/rice-recipes/cauliflower-risotto-risotto-ai-cavalfiori/


#3

kamp sa for siden:

Jeg steker hvitløk, løk, sopp, nakkekoteletter og blomkål ris.



#5

Hyacinth sa for siden:

Ser at Jamie-metoden går ut på å ha blomkål i risotto. Jeg er mer ute etter å erstatte risen med finrevet blomkål.


#6

polarjenta sa for siden:

Jeg hadde en tråd om bruk av rester av blomkål nettopp, der foreslo skilpadda blomkålris og mener hun skrev hvordan, prøv å søk opp den tråden.


#7

Hyacinth sa for siden:

:riktig:

(Blomkålris lager jeg i ny og ne, men som risotto har jeg ikke prøvd blomkål.)


#8

Eia sa for siden:

Denne har jeg tenkt å prøve snart. :nam:


#9

Hyacinth sa for siden:

Takk! Var noe sånt jeg så for meg!

Blomkotto! :rofl:


#10

Eia sa for siden:

Ja, ikke sant? :knegg:


#11

Eia sa for siden:

Melder du tilbake når du har prøvd den?


#12

Hyacinth sa for siden:

Det kan jeg.


#13

Niobe sa for siden:

Jeg liker ikke risotto, så det har jeg ikke testet, men jeg kan melde om at stekt blomkålris var bedre enn originalen. Jeg laget den med litt koreansk vri, med bulgogimarinert biffkjøtt. Fortreffelig.


#14

Hyacinth sa for siden:

Kan du spesifisere litt mer? Jeg sliter med å komme på annet å krydre det med enn salt og pepper...


#15

Eia sa for siden:

Ja, gjerne oppskrifter på blomkålvarianter - gratenger, riserstatningsvarianter og moser. :hyper:


#16

Niobe sa for siden:

Det var i grunn bare veldig vanlig stekt ris (sett bort i fra blomkålen, da) med bulgogimarinert biff. Bulgogimarinade:

Soyasaus (gjerne både salt og søt), sesamolje, raspet pære, finhakket løk og hvitløk, litt hvitvinseddik, pepper og litt sukker. Bland sammen. Skjær biffkjøtt i løvtynne skiver. Ikke strimler, skiver. Bland kjøttet med marinaden, og la det ligge i minimum noen timer. Jeg lar det ligge til dagen etter.


#17

Hyacinth sa for siden:

Takk! Og du steker det bare i pannen? Er pære nødvendig for smaken? Har sjelden pærer..


#18

Niobe sa for siden:

Pære er både for smaken og for mørningen, så vidt jeg har skjønt. Det må pære i for å gi rette smaken, altså. Freses fort på høy varme i pannen. Siden kjøttet skal være skåret i løvtynne skiver så går det veldig raskt. Rør sammen med blomkålrisen og grønnsakene.



#20

daffy sa for siden:

Høres veldig godt ut, Niobe. Hadde du orket å spesifisere mengdeforholdet mellom de ulike ingrediensene i marinaden? Bruker du biff indrefilet?


#21

Eia sa for siden:

Da har jeg prøvd blomkottoen. Den var god! :nam:


#22

trøtt sa for siden:

Hvor mange vil du si den er til?


#23

Eia sa for siden:

Fire som tilbehør, to sultne som hoveddel, tenker jeg. Jeg hadde ikke bacon i, da, men det skal jeg ha neste gang. Evt. laks.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.