Noen som har en digg oppskrift på blomkålrisotto? Har ikke prøvd å lage risotto av blomkål, men ser for meg at løk, hvitløk, hvitvin, kyllingkraft og parmesan må bli godt? Eller bør man gå for litt fløte, siden blomkålen ikke blir så kremete som ris? :vetikke:
Jeg liker ikke risotto, så det har jeg ikke testet, men jeg kan melde om at stekt blomkålris var bedre enn originalen. Jeg laget den med litt koreansk vri, med bulgogimarinert biffkjøtt. Fortreffelig.
Det var i grunn bare veldig vanlig stekt ris (sett bort i fra blomkålen, da) med bulgogimarinert biff. Bulgogimarinade:
Soyasaus (gjerne både salt og søt), sesamolje, raspet pære, finhakket løk og hvitløk, litt hvitvinseddik, pepper og litt sukker. Bland sammen. Skjær biffkjøtt i løvtynne skiver. Ikke strimler, skiver. Bland kjøttet med marinaden, og la det ligge i minimum noen timer. Jeg lar det ligge til dagen etter.
Pære er både for smaken og for mørningen, så vidt jeg har skjønt. Det må pære i for å gi rette smaken, altså. Freses fort på høy varme i pannen. Siden kjøttet skal være skåret i løvtynne skiver så går det veldig raskt. Rør sammen med blomkålrisen og grønnsakene.