Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Bilpute - hva slags?

#1

Pelle sa for siden:

Junior er nå 135, og så vidt jeg har skjønt kan han nå sitte på bilpute. Hva kjøper man da? Det er jo ikke skallsikring, kun høydejustering. Går det da greit med noe fra Biltema?


#2

Myria sa for siden:

Pute er kun minimumssikring, det beste er å sitte i beltestol helt til den ikke passer lenger. Eldstemann har også passert 135 cm, men sitter fremdeles i sin Britax beltestol.


#3

Pelle sa for siden:

Ja, jeg vet det. Men Junior er nå 10.5 år og blant de aller laveste på trinnet i 5. klasse og det er ikke en eneste i klassen hans (som vi ser) som sitter i bilstol lenger. Ergo hadde det vært fint med pute.


#4

Myria sa for siden:

Ok, men da tviler jeg på at det har noe å si hva slags bilpute du velger, siden poenget uansett bare er at barnet skal komme høyt nok opp til at setebeltet ligger riktig. Jeg vet ikke om det finnes bilputer uten, men den bør i allefall ha horn på sidene slik at beltet ligger riktig. Noen er nok mer behagelige å sitte på enn andre, de aller billigste er gjerne litt harde.


#5

Tjorven sa for siden:

Jeg lar ungene slippe når de ikke lenger passer i beltestol. Knerten sitter i sin beltestol fremdeles (straks 10 år og 140 cm lang). Snuppa satt i beltestol til jeg skjønte at hun virkelig var den aller siste. Da var hun nesten 150 cm og 11,5 år.

På de aller fleste beltestoler kan du bare ta av ryggen og så har du en pute du kan bruke, hvis det er viktig for deg.


#6

Molly sa for siden:

Min må også sitte i beltestol i vår bil til han vokser ut av den. Han fylte 10 i juni og er 140 cm.
Hvis dere skal bruke pute så er det viktig at den har horn. Ellers tror jeg ikke det er noen sikkerhetsmessig forskjell på en billig og en dyrere variant. Tror aldri jeg har sett noen test av bilpute?


#7

Timar sa for siden:

Flott tråd, dette har jeg lurt på siden snuppa på 140 begynner å klage over trang stol. Tror dog hennes kan gjøres om til pute. Er det 135 som er grensa for krav om beltestol?


#8

Tjorven sa for siden:

135 cm er kravet for at de må sikres utover bare bilbelter, og i følge reglene er pute nok (også før de er så lange). Men sikkerhetsmessig er beltestol mye sikrere enn pute, så jeg har tviholdt på stol til de virkelig var for store. Men når det skjer avhenger av stolen. Snuppa satt i sin til hun var nesten 150 cm.


#9

millact sa for siden:

Min yngste bytter litt på pute og beltestol. Puten er kjøpt på Biltema og har horn. Den er godkjent.

Kan ta av ryggen på stolen, men da blir de visdt ikke konfortable.


#10

Myria sa for siden:

Er ikke reglene slik at de skal sikres helt til 150 cm hvis utstyret finnes i bilen?


#11

Floksa sa for siden:

Vi bruker pute, med horn, fra Biltema. Hvor gode de er vet jeg ikke, for jeg har aldri krasjet.


#12

millact sa for siden:

De er godkjente i alle fall.


#13

Timar sa for siden:

Ja, vi gjør ingen endringer før vi må. Hun er jo ikke så gammel, men det er greit å vite hva som kommer rundt neste sving. :)


#14

Niobe sa for siden:

Jeg tror det er samme hvor man kjøper bilpute. Den skal jo bare løfte opp barnet så belteføringen blir riktig, den bidrar ikke med økt sikkerhet i seg selv. Men jeg ville hatt med "beltehorn", så magebeltet også blir lagt på rette plassen.


#15

star sa for siden:

Mener vi kjøpte på Biltema.
Min 5.klassing sitter fortsatt i sin Britax beltestol. Der sitter han til den ikke passer lenger. Han har passert 140 cm.


#16

Geitrams sa for siden:

Niåringen passerte 135 cm før sommeren, men sitter fremdeles fint i sin Britax beltestol, og skal fortsette med det til den ikke lenger passer.


#17

emin sa for siden:

Mine barn har også sittet i beltestol til de var store nok til å slippe noe. Størsta var 9,5 år da hun var 1,50 m og for lang til Britaxen, og Mellomste det samme. Lange foreldre = lange barn :p Minstemor på 7 sitter fortsatt i beltestol; hun er ikke av riktig samme kaliber som søsknene lengdemessig, så med mindre noe akutt skjer så vil hun kunne sitte lengre i beltestolen enn dem.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.