Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Trygghetsavtale og serviceavtaler

#1

tinkadott sa for siden:

Mellomste skulle ut å kjøpe seg Mac i dag Og vi fikk selvfølgelig disse tilbudene. Vel, de var så pågående at jeg valgte å gå derfra uten å kjøpe noe :himle: resultatet av det er at jeg har utsatt det til i morgen egentlig, så da må vi ut igjen. Men kanskje er jeg/vi mer forberedt. Jeg synes det er dyrt med 5000,- for disse i tre år! Er jo halve prisen av hva MacBook air koster!

Hva tenker dere andre, kjøper dere slikt? Skal brukes på VGskole så blir noe transport. Hun har nogenlunde kontroll på dyre ting, men klart, uhell kan skje...


#2

Lavender sa for siden:

Dekkes ikke dette av innboforsikring, helårs reiseforsikring og ID forsikring for å være helt sikker, de er blligere. Men det kommer an på tilbud ogavtaler, jeg har de via arbeidsgiver og bank.


#3

GinaK sa for siden:

Vi venter til skolestart for har hørt at enkelte skoler tilbyr pcordning så skal først sjekke om skolen min gutt skal gå på har noe sånt.

Var også på Lefdal og så på bærbar pc. Typen der mente at han måtte se på pc som kostet 9lapper. De andre var bare noe dritt. Han pakket det mer inn da men allikevel. :eek::rolleyes:


#4

-ea- sa for siden:

Er deg Elkjøp du har vært på? Bare å si nei til alle de ekstra-tingene, og så gjenta nei'et hver gang de spør. "Kan jeg bare få lov å kjøpe denne tingen og gå?" pleier jeg å si.

På Eplehuset har de studentrabatt, har du sjekket der? 5% avslag utgjør litt. Da må skoleeleven være med, tror jeg.


#5

tinkadott sa for siden:

Legal jeg var på ja. Vi dropper nok å ta slike ekstra avtaler. Formannen oss opp og dra inn en gang til. Eplehuset har vi ikke her.


#6

Joika sa for siden:

Dropp alt sånt. Du har jo vanlig kjøpsgaranti og reiseforsikring, har du ikke?


#7

tinkadott sa for siden:

Jo vi har det. En god reiseforsikring som gjelder når vi går ut av døra hjemme.


#8

IzziCreo sa for siden:

Vi kjøper aldri slike avtaler.


#9

Joika sa for siden:

Dette tar jo kun høyde for knust skjerm, søle kaffen i laptopen osv. Hvor ofte skjer det, liksom? Tenker at den forsikringen er veldig dyr for ting som svært sjelden hender. Ville nok heller dressert jr til å ikke spise eller drikke over laptopen, alltid bruke trekk når han tar den med seg osv. :) Billigere løsning.


#10

Charlie sa for siden:

Skal den brukes på vgs, er det helt alfa og omega at den er i tråd med pc-policyen på skolen. Avgjørende!!! Hvis den er det, ville jeg tro man kan få hjelp med skoleprogrammene på skolen, og det er vel dem det først og fremst vil være aktuelt å få support på.

Vi har ingen avtale på barnets maskin. Hvis hen lurer på noe, er det gjerne noen venner som kan bistå. Er det noe med selve maskinen, vil det være reklamasjonssak, antakelig, ikke support. Medmindre det er en coca cola-situasjon.


#11

Engasjert sa for siden:

Vår datter begynner på videregående til uka, og vi har kjøpt mac gjennom fylkeskommunens pc-ordning. Det er subsidiert pc og mac, og forsikring er inkludert. Har du sjekket at dere ikke har en slik ordning hos dere?

Den billigste maskinen skal dekkes helt av 3 år med utstyrsstipend, og siden gratisprinsippet vel gjelder bøker og utstyr i vgs også, trodde jeg alle fylker hadde denne ordningen, eller en tilsvarende?

Se her for Akershus fylkeskommunes ordning: www.akershus.no/ansvarsomrader/opplering/videregaende-skole/ikt-og-elev-pc/elev-pc-ordningen/


#12

GinaK sa for siden:

Tusen takk for link. Hvordan har du fått vite om dette?
Er det andre med barn som skal starte på en vg skole i Oslo her? Har dere fått info om skolepcordning?
Tipper vi får samme tilbud i Oslo og at vi får info ved oppstart da vel.


#13

Bayone sa for siden:

Vårt fylke (samme som tinkadott) har ikke Mac som alternativ i pc-ordningen.

Vi kjøpte Mac i juni til hun som skal begynne på videregående nå. Kjøpte uten forsikringer da vi har en reiseforsikring som skal dekke skade som oppstår utenfor hjemmet.


#14

Engasjert sa for siden:

Vi fikk informasjonen i brev fra fylkeskommunen i slutten av forrige skoleår. Det var en frist for å bestille nå i starten av august, for å få maskinen i tide til skolestart.

Når jeg googler pc videregående skole oslo, ser det ut som de ulike videregående skolene selv administrerer dette, og at det er utleie av pc som gjelder i Oslo. Har du sjekket hjemmesiden til din skole?


#15

Obelix sa for siden:

Eldste her har gått på tre ulike vgs i Oslo og alle har hatt pc-ordning. PC'n blir deres når de slutter. Mac veit jeg ikke om er med i ordningen.


#16

Magica sa for siden:

Nei, det er bare på spesielle linjer, f.eks Medier og kommunikasjon - der har skolene lagd noen egne ordninger med MAC.




#19

-ea- sa for siden:

Du kan kjøpe på eplehuset.no og få studentrabatt. Eller Apple. Vil bare nevne det.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.