Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Søtpotetfries

#1

Neket sa for siden:

Jeg trenger en idiotsikker metode for å lage søtpotetfrie i stekeovn. Jeg har prøvd et par ganger, men det har ikke vært spsiellt vellykket. Kokes de først? Høy varme/lav varme? Hjelp!


#2

Dixie Diner sa for siden:

Jeg lager det hele tiden, men de blir jo ikke så sprø som poteter. De blir litt seigere, men jeg elsker det. Har ikke prøvd å fritere, for jeg unngår fett så godt jeg kan. Jeg bare blander søtpotetstaver i en bolle og heller over masse godt krydder (og næringsgjær, det gir god ostete smak pluss bedre konsistens), sprer dem utover en papirkledd stekeplate og steker dem på 230 grader til de begynner å bli litt småbrent i kantene.

Jeg lager oftere søtpotet-skiver. Synes det er enda bedre. Da skjærer jeg søtpoteter med skallet på, i ca. 1 cm tykke skiver og gjør det samme som over. Legger dem ved siden av hverandre og snur dem etter ca. halve tiden. Ikke la dem ligge oppå hverandre, da blir de nederste bløte.

Lager også terninger. Bruker dem i salater, som middagstilbehør osv. Denne er god:

www.veganmisjonen.com/2013/07/oppskrift-ovnsbakt-bakt-stpotet.html


#3

Neket sa for siden:

Supert, takk! Hva er næringsgjær - og hvor kan jeg kjøpe det?


#4

Dixie Diner sa for siden:

Det selges i helsekosten, jeg bruker jo ikke ost så jeg bruker dette i ostesauser, bechamel, hjemmelagde oster, burgere og alt som trenger en liten "piff". Pluss det gir ekstra god skorpe når jeg steker bacon (facon, som jeg kaller det, da det er vegetarisk) og burgere og annet "kjøtt". Jeg kjøper det på iHerb da, billigere siden jeg bruker så mye av det. Gir masse B-vitaminer og. :)


#5

Mei sa for siden:

Jeg synes de blir best når de stekes på aluminiumsfolie. Og alltid lengre steketid en oppgitt på posen.


#6

Dixie Diner sa for siden:

De i pose er litt annerledes enn vanlig søtpotet for de er tilsatt ingredienser som gjør at de blir sprøere (maismel og diverse tror jeg). Man kan jo etterligne ingredienslista bakpå da. Jeg lager dem dog alltid av fersk søtpotet, synes det er bedre.


#7

Meissa sa for siden:

Hvis du legger de oppskjærte bitene i en skål med vann en stund før du steker de blir de sprøere. Det gjelder når man lager det med potet også. :)


#8

GinaK sa for siden:

Posen? Får man kjøpt sånt ferdig? Har aldri prøvd. De skjæres jo opp på et øyeblikk.
Deles i "fingertykke" avlange biter, litt smalere og ikke for lange.
Ringler over olje, salt, pepper, paprikakrydder og ørlite grillkrydder.
Stekes de første 10min på sterk varme, 225C og skru ned til 200 og stek videre i 20min. Passer i min ovn.


#9

Xian sa for siden:

Dette har jeg slitt med også, og da jeg fant denne oppskriften løsnet det omsider. Hemmeligheten er altså kaldt vann og maizena!


#10

Teflona sa for siden:

HAr brukt samme oppskrift som Xian.


#11

mkj sa for siden:

Et tips som jeg har brukt for å få sprø poteter er å forkomne i 5-10 min med natron i vannet. Så steke dem i ovnen. Natronen gjør poteten litt ruglete. Og da går man større stekeoverfalte. Pensler med litt olje.


#12

Neket sa for siden:

Takk! Fulgte denne metoden, det ble veldig godt. Og så fikk jeg masse skryt da, det er jo ikke å forakte. :stolt:


#13

Apple sa for siden:

Bruker kaldt vann og maizena.


#14

Apple sa for siden:

Litt treig, ja.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.