Jeg og min eksmann kjøpte nytt integrert kjøleskap i 2012. Da var vi bare 4 i familien. Nå er vi 7 og kjøleskapet har vært altfor lite i et par år nå, har vært så frustert! Har et lite kjøleskap under trappa i kjelleren og som er gull verdt, men vi gidder jo ikke å gå ned og hente ting der hele tiden og det vi legger der glemmes av og til ut helt til det kryper ut av seg selv. :sparke:
Brukes mest til oppbevaring av kaker til selskaper, brus osv.
I tillegg har kjøleskapet trøblet litt med døra, den har vært rikkaløs og vi har måttet løfte litt på den for å få den igjen. Har lenge tenkt vi skal kjøpe nytt, men har vært så usikker på hvilket, og siden det er integrert og vi ikke ønsker nytt integrert fordi de er så jækla SMALE, så har vi tenkt vi skal vente med det til vi får bedre råd og finner noe bra.
Vel, i dag fikk jeg hele døra på meg. Den ramlet tvert av! Så nå, på en søndag, står vi helt uten kjøleskap på kjøkkenet. Alt er bært ned i det lille, så det er stappafullt og jeg sitter og prøver å ikke freake ut.
Nå trenger vi altså nytt. STORT. Vi kan ikke ha dobbelt (enda) da vi har integrert ovn og mikro rett ved siden av, som ikke kan flyttes på enda. Vi jobber med en løsning på sikt der. Vi tenker kanskje å kjøpe et helt kjøleskap uten frys (har stor dypfryser nede) og sette rett inn, så fjerne ovn og mikro senere og kjøpe enda ett likt så vi har to stk. Eller, kjøpe et kjøl/frys nå og et helt kjøleskap i samme stil eller et likt med kjøl/frys senere så vi har to av dem.
Om dere ikke kan eller skal forandre mye, så vil det kanskje være begrenset med muligheten? Innebygde kjøleskap er jo innmari små. Har det vært mulighet med kjølehjørne, så tror jeg det må være fantastisk. (Selv om jeg nok har endt opp med å satt bæreposene rett inn i skapet:knegg: )
Dere har dypfryser, så da trenger dere absolutt ikke kombiskap. Kan dere ha kjøleskap et annet sted på kjøkkenet? Altså ikke innbygget? Nå får man bredere kjøleskap som er smalere enn doble.
Personlig så hadde jeg ikke fjernet mikro og ovn for å få plass til to kjøleskap når dere har et kjøleskap nede. Litt mer plan over det, f.eks. sjekke hver kveld eller annenhver kveld og ta med det som trengs, opp synes jeg er en smart løsning.
Sjekk nøye når dere velger nytt kjøleskap. Selv om de har like utvendige mål er det store forskjeller på hva de rommer.
Vi er bare 4 stk, men er veldig fornøyd med å ha byttet ut kombiskapet med et 180 cm høyt kjøleskap med 4 skuffer. Skuffene er fantastiske til frukt og grønnsaker, de rommer utrolig mye, særlig siden vi tar frukt og grønnsakene ut av plasten.
Ellers tenker jeg at du kan bruke det andre skapet til avlastingsskap, men da bør du en struktur på det du setter der. Feks sett alle glass og flasker med diverse der istedenfor oppe. Da frigjør du mye plass men har det fortsatt i huset, og du vet at de bor i kjøleskapet nede.
Jeg tror det er best med kjøleskap uten frysedel og sjekket hvor mange liter de forskjellige skapene er før dere kjøper. Med fryser nede så trenger dere ikke fryser på kjøkkenet. Hvis dere klarer å bruke skapet nede i tillegg litt mer fornuftig kan det jo være dere ikke trenger å bygge om kjøkkenet senere, men klare dere med et stort kjøleskap oppe og det nede.
Vi rev like godt ned hele kolossen med ovn og alt. :knegg: Vi var så godt igang. Nå står ovnen på kjøkkenbenken (den er egentlig integrert) i påvente av elektriker som skal installere kontaktpunkt til den under platetoppen, så får vi satt den under der heller. Mikroen selger vi, eller gir bort, den er også integrert så da kan vi ikke bare sette den et sted. Får evt. kjøpe ny ikke-integrert og sette et sted om vi savner den, men tror det skal gå greit uten.
Problemet med å ikke ha frys oppe er rett og slett latskap. Bruker mye fra fryseren hver dag (isbiter, frosne bær/frukt, frossent brød, frosne grønnsaker) så det er jo litt greit å ha det oppe også. Men heller stort kjøleskap uten frys enn for lite kombiskap. Men så hadde vi jo tenkt å kanskje kjøpe TO kombiskap til å ha ved siden av hverandre, det hadde jo gått an. STOR plass. De doble kjøleskapene er jo så smale.
Ville heller kjøpt et fryseskap og et kjøleskap ved siden av hverandre, enn to kombi. Da ser du alle kjølevarer på en gang og slipper åpne to dører når du leter etter noe. Hilsen ho late. :knegg:
Ja det er sikkert lurere. Kjøper et helt kjøleskap nå og et helt fryseskap senere. Dypfryseren fyller vi med tilbudsvarer og sånt når vi kommer over det, så bruker vi kjøkkenfryseren til ting vi tar opp daglig. Baker alt brød selv og fryser ned, feks. Greit å kunne ha det lettere tilgjengelig for de late, hehe.
Vi har et rent kjøleskap på den ene siden av stekeovn og micro og fryseskap på andre siden. Love it! I tillegg har vi et ekstra kombikjøleskap i boden i etasjen under, og en liten dypfryser i sportsboden uten. Vi trenger faktisk all plass med våre 8 i familien.
En annen fordel med ett fryseskap og ett kjøleskap er at man da får fryseskap med mye lavere temperatur. Kombiskap holder vel gjerne -4 grader eller deromkring, mens ordentlige fryseskap holder -18-20. Da trenger man ikke dypfryser i tillegg hvis man ikke trenger det til store kjøttstykker og slikt som ikke har plass i fryseskap. Vi har denne løsningen, og er strålende fornøyd med å ha alt tilgjengelig på kjøkkenet.
Nå som dere har revet, ville jeg gått for et kombiskap og et helt kjøleskap. Vi har et helt kjøleskap, og savner egentlig mer plass. Vi får ikke en full ukeshandling, inkl. frukt og grønt, inn i vårt, og vi er 5. Når dere allerede har en stor fryser, så kan dere ha de tingene dere bruker mest i frysen på kjøkkenet og spe på med det dere trenger fra den store.
Det skulle jeg til å foreslå også Izzi. Da får man plass til de viktigste tingene i fryseren, pluss grei kjølekapasitet. Vi har kjølehjørne og det er kjempebra, men er dyrt og tar stor plass, krever nok en større ombygging.
Vi har to kjøleskap, et på kjøkkenet og et en halv etasje ned. Det på kjøkkenet er 1.80, mens det andre er et kombiskap (vi har fryseboks i tillegg). Det fungerer veldig greit, men man må jo ha oversikten på hva som er hvor. Vi er bare fire, men siden vi handler for en uke om gangen så trenger vi to kjøleskap.
Ja, sikkert lurt om man ikke har dypfryser (eller om man spiser kjøtt, det gjør ikke vi, hehe). Men vi har dypfryser så da går det fint med kombiskap i tillegg til oppbevaring av nybakte oppskårede brød, frossen frukt og slikt. :)
Smart!! Tror det er denne vi går for, absolutt. Takk (alle)! :D
Vi er 6 og har et side-by-side hvor kjøledelen inneholder pålegg og drikke (kun det som er åpnet og allikevel fylles det opp), mens frysedelen brukes til brød, bær-/grønnsaksblandinger og iskrem. I tillegg har vi et kjølehjørne som brukes til lagring av pålegg, drikke, grønnsaker, frukt, middagskjøtt, samt evt restemiddag og kaker/dessert og der har vi for øvrig veldig god plass så vi hadde nok klart oss med bare det, men av praktiske hensyn har vi begge deler da kjølehjørnet står inne på spiskammerset og det andre ute i kjøkkenet). Vi har også et fryseskap i kjelleren som brukes til å fryse bakst, kaker og kjøtt generelt + is/bær/grønnsaker når vi kjøper i større kvanta.
Har alltid ønsket meg kjølehjørne men har ikke plass til det på kjøkkenet, dessuten har jeg lest at det nå er forbudt i private hjem, altså at det ikke er mulig å installere slikt i privathjem lenger?
Vi er bare tre personer, men har to hele kjøleskap ved siden av hverandre på kjøkkenet. Det er såklart rikelig med plass. Det jeg heller vil si i denne tråden, er at vi har lært fra tidligere hvor lurt det er å ha skikkelig system i kjøleskapet. Nå har vi ett kjøleskap til alt som har med brødmat (pluss frukt og melkeprodukter) å gjøre og ett til middager og grønnsaker. Tidligere hadde vi faste hyller til disse to separate kategoriene. Slik hadde vi alltid oversikt og fikk bedre plass. Når jeg er hjemme hos mine foreldre, f.eks. ser jeg hvor mye dilldall de har stående i kjøleskapet og hvor mye som er hulter til bulter (eller jeg skjønner ikke systemet deres ;-) ), og derfor får de plass til veldig mye mindre.
Nettopp! Det er ikke bare mangel på plass som har plaget meg i snart to år, men at det ikke er mulig å ha et godt system når man må presse alt inn! Vi er jo veganere og jeg lager mye hjemmelaget pålegg og lignende, og har det stående i bokser. Vi er også en familie som elsker ting som oliven, rødbeter, suragurker, kapers, har en drøss med forskjellige ekstrakter (vanilje, mandel osv) stående, flytende røykekstrakt, forskjellige dressinger og sauser osv, og i tillegg bruker vi hauger og lass av grønnsaker, så du kan jo tenke deg hvordan det ser ut. Mister fort oversikten og ting blir stående langt bak og mugne før vi kommer på at det er der. Så jeg gleder meg til å få det oversiktelig.
Vi har kjøleskuffer på kjøkkenet under benken til pålegg og drikke. Alt annet har vi i kjølebod. Vi har eget fryseskap. Holdbarheten på maten er merkbart forlenget, det er ryddig og oversiktlig. I kombiskap er sjelden maten skikkelig kald, melken er litt lunken og det er umulig å vite hva som er innerst bakerst. Mange har det stå stappet at det er jo ikke plass til kald luft.
Jeg hadde stort kjøleskap og stort fryseskap ved siden av hverandre på kjøkkenet der vi bodde før. Utrolig praktisk og lurt. Nå står hele herligheten nede i kjelleren og brukes som avlastningskjøleskap ved ukeshandling da kjøkkenet vi flyttet til kun har et innebygd kombiskap. Som jeg hater. Sånne kombiskap er meningsløse om man er fler enn to i husholdningen. Det rommer jo ca. En blomkål, en pakke salami og en liter melk før det blir så fullt at man mister oversikten.
Det stemmer ikke. Sånne kjøleskap med liten isboks inni holder kanskje bare -4 grader, men kombiskap holder dypfrysertemperatur. Vårt står fast på -19 grader i frysedelen.
Vi er fem, og har bare plass til ett skap i den etasjen kjøkkenet er. Vi har derfor kombiskap på kjøkkenet, men full høyde kjøleskap og fryseskap i boden nede. I kjøleskapet oppe har vi ei hylle til pålegg, fordelt på tre kurver som kan tas ut enkeltvis. (Oster, kjøttpålegg, smørepålegg.) Når vi spiser brødmat setter vi fram de tre kurvene på kjøkkenøya, så det går kjapt å finne fram det man skal ha. Ei hylle i kjøleskapet er dedikert diverse glass og flasker - hoisinsaus, sesamolje, soyaolje, sylteagurker, chutney, ketchup - sånne ting. Ei hylle inneholder syltetøy, yoghurt, egg, smør (og glass og kartonger som ikke helt får plass de andre stedene... :sparke:). Grønnsaker vi bruker mye befinner seg i skuffene (gulrot, potet etc i en; chili, ingefær, løk, lime og diverse i en). Kartonger og småting i døra. Den siste hylla har høy rotasjon, der ligger de middagsingrediensene vi skal bruke de nærmeste par dagene, og så etterfyller vi fra kjøleskapet nede etter hvert.
I kjøleskapet nede er kjøtt og grønt til middager, juice, melk, yoghurt, flasker - ting det går mye av, store ting og ting som brukes sjeldent (sukkerpasta og mors tyttebærsyltetøy og sånt). Vi plukker med oss middagsingredienser og det det er tomt for oppe når vi kommer hjem fra jobb, så det er lite styr med det.
Fryserene fungerer etter samme prinsipp. Brød, større ting og ting som skal lagres ei stund nede; bær til smoothie, frossent grønt og åpna pakker som skal brukes i nær framtid oppe. Plukker med oss et brød til neste dag og eventuelle middagsingredienser på den faste turen innom.
Vi kunne vært flinkere til å rydde, men ellers funker det opplegget rimelig bra.
Vi er bare 4 i familien, men vi har kjøleskap i full høyde og skjønner ikke helt hvordan vi skulle klart oss uten. Fryseren står i boden, for vi henter ikke ting der like ofte.
Har aldri angret på at vi fikk integrert kjølehjørnet når vi valgte kjøkken. Vi er bare 4 og mangler aldri plass. I tillegg har vi et fryseskap på kjøkkenet. Denne løsninger fungerer optimalt for oss.
Vi kjøpte i går! To høye store Samsung, ett kjøl og ett frys. Kjempelekre. Betalte rundt 15.000 totalt med levering. Kommer på onsdag, gleder meg ihjel! :D
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.