Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Barn i forsetet?

#1

Olifant sa for siden:

Jeg trenger en realitycheck. 8-åring på pute i forsetet med airbag koblet ut, yay or nay?



#3

millact sa for siden:

Hender jeg gjør det hvis bilen er full av gutter. Det er snakk om småveier.


#4

Olifant sa for siden:

Samkjøring til Tusenfryd. Jeg ble helt overrasket av å møte noen som var enda strengere enn meg på bilsikring. Endte med at den sjenerte frøkna fikk sitte i baksetet hos vilt fremmede. Jeg dobbeltsjekket med Trygg trafikk sine råd, men ser det ligger en del avisartikler ute når man googler som sier at barn aldri skal sitte i forsetet. Det ordner seg altså, men greit å vite at jeg ikke er helt ute på viddene og komplett uansvarlig mor.



#6

Floksa sa for siden:

Uten airbag kan de vel sitte der fra de er helt små?


#7

IzziCreo sa for siden:

Nay.

Og hvis man MÅ så må man skru av airbag. Airbag foran er designet for å hjelpe en voksen og barn må være 14 år før skjelettet er sterkt nok til å håndtere den kraften.

Edit: Så nå at det stod uten airbag i HI. Det forandrer jo saken. Uten airbag skal det være ok.


#8

Teofelia sa for siden:

Det står jo avskrudd airbag i HI. Trygg Trafikk har ingen innvendinger mot barn i forsetet, så lenge det ikke er airbag der.


#9

Floksa sa for siden:

Trygg trafikk sier 140cm. Min 8 åring er 142cm og får sitte foran. Uten pute.

www.tryggtrafikk.no/tema/sikring-av-barn-i-bil/barn-og-airbag/

Uten airbag kan barna sitte foran fra dag en.


#10

Pebbles sa for siden:

14 år for å sitte foran? Går det ikke på høyde?


#11

IzziCreo sa for siden:

Beklager, leste ikke HI nøye nok.

Er på mobil og får ikke søkt opp innlegg, men søker man her inne så får man opp en amerikansk studie hvor de så på skade ift alder, høyde og airbag i forsetet. Overraskende nok viste det at alder var viktig pga skjelettets modning tror jeg det var.

Vet at TT ikke legger seg på samme linje.


#12

Teofelia sa for siden:

Jeg syns man har sitt helt på det tørre hvis man forholder seg til retningslinjene fra Trygg Trafikk.


#14

Tjorven sa for siden:

Jeg forholder meg til TT. Så hvis jeg skal på langtur med bare ett barn sitter barnet foran (med avskrudd airbag).


#15

Gaia sa for siden:

Hvor har du 14-årsgrensen fra? Så vidt jeg kan se er grensen for å sitte i forsetet med aktiv airbag 140 cm. Begge mine er godt over 140. Minste nærmer seg 150 cm og eldste er nesten like høy som meg, og er de fire barn i bilen, så plasserer jeg ett av mine i forsetet. På minste har jeg hittil skrudd av airbag, men på en stor slamp på nesten 170 virker det bare pussig. Gutten er jo lengre (og kraftigere) enn flere av tantene sine.


#16

Charlie sa for siden:

Vi har forholdt oss til høydegrensene. Er litt overrasket over at barn får fler skader enn voksne (?) trodde de hadde en mykere benstruktur og sånn sett "tålte" mer. Men vet jo ikke, jeg. Det er om ikke "vanlig" så en god del voksne som er rundt 150. Kjenner flere selv, av begge kjønn.

Her har bilsjuka gjort at ungen har sittet foran fra høydegrensa ble nådd. Det er ikke trygt med kvalm unge.


#17

Isbjørn sa for siden:

Mener å ha lest at barn bør være 12 år for å sitte foran, da er skjelettet sterkt nok. Dette var ingen regel, men en anbefaling. Husker ikke hvir jeg leste det, eller om det var fra legehold eller TT.


#18

Chablis sa for siden:

Har lest det samme.


#19

Hjertensfryd sa for siden:

Mine tre må fint finne seg i å sitte i baksetet. Kan ikkje skru av airbagen heller.


#20

Blondie sa for siden:

Vi forholder oss til Trygg Trafikk, men har sjelden minste (9 år og 141 cm) i forsetet. Det er alltid plass baksetet og det føles tryggere.


#21

Tjorven sa for siden:

En gang i tiden sendte jeg en forespørsel til TT om akkurat det å sitte i forsetet. Svaret deres var at hvis airbagen var avskrudd, så var det akkurat like sikkert å sitte i forsetet som i baksetet. Og ... og dette skrev de faktisk ... hvis barnet lettere prater med den føreren når de satt ved siden av hverandre, så ville det å sitte foran anbefales for "den gode samtalen".

Snuppa er 12 år. Hun er på høyde med de fleste tantene sine, trener 5 ganger i uka og er sterk. Jeg kan ikke helt se for meg at hun skulle være mindre egnet til å sitte foran enn de nevnte tantene.


#22

Galathea sa for siden:

Mine unger er ga ganske små da, 7, 5 og 0 år, og vi sliter litt med plassering av 2 beltestoler og babysete bak, så jeg har grublet litt på dette i det siste. Og lest artikkelen fra han eksperten Olifant lenket til tidligere i tråden. Jeg syns det er logisk at baksetet er tryggere enn forsetet, og velger å sette alle tre i baksetet selv om det er litt mikkmakk å få det til. Det er jo en grunn til at det er airbag i fronten på biler, så om man må skru drn av så vil jo den som sitter i forsetet være mindre beskyttet?:confused:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.