Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Fjellturer med barn - utstyr?

#1

frukt sa for siden:

Barna var med på sin første fjelltur i går, og det var stort sett veldig stas. Turen vi gikk var nok ikke akkurat det opplagte førstevalget for to uerfarne femåringer, det var veldig bratt og 400-500 høydemeter i starten, men det gikk faktisk veldig greit.

Jeg har lyst til å ta jentene med på flere turer i fremtiden, og gjerne med overnatting i telt eller på DNT hytter, og lurer da på hva slags utstyr de kunne trengt?

De har nok klær tror jeg, og gikk i støvler i går. Det kan de kanskje fortsette med en stund, eller burde de hatt andre sko?


#2

Nera sa for siden:

Hva med halvhøye goretex-sko av den typen de også kan bruke i barnehagen som hverdagssko? Barn vokser så fort fra skoene at det er knapt vits i å kjøpe så veldig spesialiserte sko.


#3

allium sa for siden:

Enig med Nera. Mitt klareste minne fra fjellturer i barndommen er gummistøvler, klamme føtter og gnagsår.


#4

Bloppy sa for siden:

Halvhøye Goretex er himmelvid forskjell fra støvler å gå i. Bedre støtte for beina, bedre lufting og bedre såler. Jeg ville definitivt investert i det.

Et par soveposer bør de vel også ha? Og hver sin sekk til litt niste og soveposen, samt lue, votter og kanskje et skift? Sekker og soveposer er det sikkert mulig å få tak i brukt.



#6

Sir Limpalot sa for siden:

Det er blitt sagt flere ganger alt, men gummistøvler er pyton å gå i og er en god måte å drepe gleden med fjellturer på.
En annen vanlig feil er tjukke jakker i stedet for vindjakke med så mange lag man trenger, under, det er viktig å kunne regulere temperatur.
Nyt fjellet. :)


#7

frukt sa for siden:

Takk for gode tips!
Goretex sko er nok lurt, ja. Soveposer må de ha til telttur, og liggeunderlag trenger de og. Jeg har mitt eget, og lurer på om jentene skulle fått et dobbelt, eller hvert sitt? Har bare tomannstelt foreløpig så dobbelt er kanskje lurt. :gruble:
Hvor store sekker bør de ha?

De har nettopp fått nye tynne jakker og bukser fra Lindex og Kapphal som fungerer til fjellturer, og ullundertøy og ullsokker har de massevis av.

Tror de skal få ønske seg penger til jul for jeg vil helst kjøpe utstyr selv. :knegg:


#8

frukt sa for siden:

Takk for tips! Må kanskje kjøpe meg en sånn selv for min gamle er i bomull og tar mye plass.


#9

Trixie sa for siden:

Her ligger det mange gode tips synes jeg: www.tursostre.no/category/turbarna/

Ellers: goretex sko, ull, fleece og skalltøy. God sekk til et skift, flaske og litt mat. Våtservietter, hodelykt, sitteunderlag.


#10

frukt sa for siden:

Takk! Skal se på den.


#11

Isprinsessen sa for siden:

Vi har hatt tursekk med godt hoftebelte og brystreim. Brukte samme sekk som barnehage sekk. Ellers er jeg enig at litt høye gore-tex sko er bedre å gå i og kan også brukes som høst sko.


#12

Blondie sa for siden:

Overgangssko bruker Vesla her, hun er på tur 1-2 ganger i uka. Nå er det halvhøye Timberland. Vår erfaring er at små føtter holder lengre turer hvis de slipper å gå i støvler.

Penger til jul er genialt, våre barn har alltid fått turutstyr til jul.


#13

My sa for siden:

Gode fjellsko ja, og gode sekker. Det er vel det viktigste. Osprey har fine tursekker til barn med drikkesystem. Og selvsagt gode klær da, men der har de jo stort sett det de trenger i barnehagen/skolen regner jeg med.

Ellers er det gøy å ha egne tollekniver eller foldekniver, så man kan spikke litt når det er pause. Gode hodelykter er praktisk, og kikkert er spennende. Drikkebelte er også stas, når de ikke går med sekk. Solbriller hvis man skal på høyfjellet. Det er mye som er kjekt å ha, og som kanskje gjør turen litt morsommere, men som strengt tatt ikke er nødvendig.


#14

noen sa for siden:

Vi har brukt vinterskoene som fjellsko sommeren etter. Ellers anbefaler jeg gamasjer som gjør at goretexsko blir "støvler". De stopper vannet fra å gå rett i skoen om man tråkker litt feil i bløtt terreng. Det finnes barnegamasjer som de sikkert kan bruke en stund.

Av klær har vi stort sett brukt samme klær som i barnehagen (parkdress, regnjakke- og bukse osv.). Da de ble 7-8 år kjøpte vi turbukser som også ble brukt en del på skolen.

Luer og votter er alltid med. Et par ekstra ullbuffer er alltid kjekt å ha som ekstra lue eller hals.

Ellers anbefaler jeg vindsekk og liggeunderlag i voksensekken. Barn kan bli nedkjølt farlig fort, så hvis man skal gå litt vekk fra hytter, er dette en billig forsikring.

Vi har best erfaring med å være på en hytte og gå dagsturer ut derfra når ungene er små. Da kan man se an dagsform og humør og slipper stress og mas for å nå fram til neste hytte. Gjendesheim er lett tilgjengelig. Gjendebu også, som ligger i et veldig barnevennlig område. Litt langt for deg å reise kanskje? Men du har jo et fantastisk tilbud i nærheten av der du bor. Den lokale turistforeningen kan sikkert gi noen fine tips.

Vi har vært mye på tur med Barnas Turlag, for barn synes det er gøy å være på tur med andre barn. Vi har vært både på dagsturer og overnattingsturer.

Våre har hatt små tursekker, men de har fått gå mest uten eller bare med kosedyret.


#15

frukt sa for siden:

Vindsekk burde jeg hatt, ja. Og gamasjer må de få. Det har jeg jo selv og de er helt geniale. :jupp:
Kniv har de de lite erfaring med, men det er kanskje noe de burde lære å håndtere snart. Og jeg har jo lyst til å ta de med på fisketurer.

Det er jo masse turer man kan gå her vi bor, og masse fiskevann. Og kjører man et stykke er det enda mer å velge mellom så jeg angrer ikke på at jeg bosatte meg her. :lykkelig:


#16

millact sa for siden:

En turbukse kan kjøpes litt stor slik at den kan passe lenge. Jeg kjøpte til min yngste på outlet til 200 kr.

Hadde kjøpt halvhøye gore tex joggesko, Viking, Timberland el. De kan brukes fremover i bhg også.


#17

Sissel sa for siden:

Ja, det er uante muligheter i nærheten her. Sandnes kommune har jo utrolig mange kjekke toppturer, i alle vanskelighetsgrader. Vi har blitt litt "hektet" på DNT hytter, og det er det også mange av i grei kjøreavstand. Hadde meg meg ungdommene på en nå i helga - kjempegøy!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.