Trenger jo ikke å kaste noe, rester er alltid greit.
Jeg ville beregnet 5 snitter på hver.
Vi valgte bort snitter og smørbrød da vi var usikre på hvor mange som skal til for å mette en voksenmage, pluss at vi ønsket noe med litt mer mat i. Meksikansk gryterett kjøpt på Rema funket bra. :kjip:
Når vi ringte, så sa de at 3 snitter var litt knapt, men kunne gå i noen familier, vi bestillte 4 per person, + 5 ekstra. Det lå et smørbrød igjen på kjøkkenet når vi var ferdige. (Da hadde vi ikke karbonade, men pølse med lompe til barna som ikke ville ha smørbrød.)
Det kan jo være store forskjeller på hvor mettende snittene er da, ut fra hvor de bestilles fra. Noen er rause med pålegget og andre ikke, noen har tykkere skiver og kanskje også grovere brødsorter mens andre igjen har flistynne loffskiver. Jeg ville snakket med cateringfirmaet dere bestiller fra og hørt deres anbefaling. :nikker:
Jeg tror også fem snitter per pers pluss smørbrød er veldig greit. Spesielt siden dere ikke beregner snitter til barna - og noen av barna kan jo tenkes å spise litt.
Skulle det være litt til overs blir det kveldsmat etter opprydding eller frokost dagen etter.
Vi skal ha seks ulike typer pålegg på snittene:
[LEFT]
Røkt laks m/eggerøre
Reker m/majones
Roastbeef m/remulade
Skinkestek m/sviske/rødkål
Kalkun m/fruktsalat
Brie
Rekene smøres på loff, resten på kneipbrød.[/LEFT]
Vi har regnet noen snitter ekstra i de tallene (150 og 180) slik at det helt korrekt er 4,4 og 5,3 snitte pr. p.
Et karbonadesmørbrød er jo ganske mettende og det er slett ikke sikkert alle barna spiser det slik at det er noen som får to karbosmørbrød også.
Mht rester, så er jeg enig i at det er ok med noe, men det er ikke gøy om det blir så mye til overs at noe må kastes. Jeg tipper dessuten at cateringfirmaet smører snittene på lørdagen, og mat har jo ikke akkurat ubegrenset holdbarhet.
Halve brødskiver med litt fancy pålegg bare :humre:.
Jeg måtte inn og sjekke der vi bestilte snitter til dåpen til Poden. Der var det 5 snitter beregnet pr. pers, men da uten karbonadesmørbrød. De hadde også et snitte-alternativ med karbonadesmørbrød og da var det tre snitter i tillegg til smørbrødet.
5 snitter holdt i allefall i massevis hos oss - folk sparte seg kanskje til kakene....?
Jeg forbinder snitter først og fremst til bursdagsselskapene til besteforeldrene mine på 70-tallet. Og nå for tiden, begravelser og slikt (på Østlandet). Men har også fått den noen ganger i jobbsammenheng.