Og helst skal det ta liten plass å spise også. Sånn at en bare kan alltids holde tallerken i hånden eller ha det på er serviett.
Får besøk i morgen kveld, og det ender jo opp i nærmere 20 stykker på party hvor det må være klinefri mat, men det bør være kjapt å lage til så mange siden jeg egentlig bare er hjemme 1 time i ettermiddag og 1 time i morgen ettermiddag tilgjengelig for å lage den i tilfelle. Hodet er helt tomt. Det kan være enkel mat/servering, men vil jo at det skal være godt. En må ikke bli noe fettete på fingrer og sånn i alle fall. De kan jo få skje/gaffel å spise med da også.
Lurte på hva "klinefriog" var :knegg:
Men nå skjønte jeg.
Det å lage lefseruller er jo ganske enkelt. Å spise også. :jupp:
Diverse ost og kjeks, om du vil forenkle spisingen kan du smøre opp på forhånd.
Fruktspyd (evt med ost).
Pølse og lompe. :riktig:
Neida. Hva med gryterett og et rundstykke? Type amerikansk/meksikansk blanding eller noe der risen er i retten og ikke ved siden av.
Lefserull var lurt. De kan det være pinne på også. Og det kan spises innimellom klesprøving. Mulig jeg baker ei brownieskake, så den blir jo med skje. Frukt blir for grisete. Da må det være fruktspyd, men det tror jeg ikke jeg gidder å lage. For da vil jeg ha melon og sånn på også, og det blir for grisete.
Men tar gjerne andre tips også. Gjerne noe mat som ikke blir så dyrt. Skal være mer fingermat. Noe gryte eller salat og sånt er ikke aktuelt. Skal kunne spises litt her og der under klesprøving, og alle spiser ikke samtidig hele tiden.
Toast delt i fire med pålegg på, og tannpirker midt i. Godt pålegg er serranoskinke og manchego med en halv cherrytomat på toppen, røkelaks og avocado, salat/bacon/tomat etc.
Ja, og så kan du ha søte varianter også, med brie/valnøtt/bringebær/honning, krem/syltetøy etc.
En blir fettete på fingrene av både pizzasnurrer og horn med ost og skinke. Ikke har jeg noe tid til å bake heller, for de tar lenger enn en time fra start til slutt. En kan ikke bli noe klin på fingre i det hele tatt dessverre. For skinkehorn eller tebriks er jo godt. Har hevefrie tebriks som er kjapt å lage, men stekingen tar for lang tid siden en må ha flere brett.
Så egentlig utgår all varm mat også, for varm mat blir gjerne også klinete. Og ikke får jeg laget maten rett før, så den må lages et par timer før gjestene kommer og bare stå klar i kjøleskap hvis det må stå kaldt, eller på benken om det ikke trenger det. Ferdig på fat.
Stort fat med dip: philadelphiaost med masse sweet chili saus på, oversteødd med mengder fersk koriander. Bolle med nachochips for å dyppe. Høres klinete ut men kan spises veldig "rent" og er både superenkelt og supergodt.
Resultatet den kvelden ble store tortillalefser med smøreost med pesto, fersk ruccola og spekeskinke som ble rullet sammen og delt i biter med pinne i. Så ble det noen pinner med 2 gode grønne oliven uten sten på (egen pinne pga. ikke alle liker grønne oliven, og jeg hater at mange legger igjen gode oliven når den står på pinne med annet når de ikke liker oliven). Også ble det pinner med en bit med Jarlsbergost sammen med en god cherrytomat. Så alt var på pinner.
Enkelt og renslig og falt veldig i smak. :D Ei skål med grønne og blå druer også som var kuttet opp i passe små bunter og en stor bolle med twist. Så hadde jeg bakt ei brownies kake, men den gikk det nesten ingenting av, men det syntes ungene var bare supert etterpå. Selvbetjening av div. te, kaffe og farris ved siden av. Og et par vinflaske kom frem helt til slutt for de som ikke kjørte etter selve party var ferdig og klærne var dratt hjem. ;)
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.