Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva lager du i din dampovn?

#1

Hønni sa for siden:

Vi har en kombidamp og i et hav av muligheter bruker vi den i grunn bare til grønnsaker og laks.:rolleyes:

Vil gjerne ha fremgangsmåte, temperatur og sånn inn med teskje.


#2

meisje sa for siden:

Vi damper også ris og couscous etc i vår ovn. Vi har masse oppskrifter.


#3

Pegasus sa for siden:

Grønnsaker og fisk. :humre: Et bomkjøp egentlig.


#4

Isprinsessen sa for siden:

En kompis av meg oppbevarer brød og loff i den. Er nok et bomkjøp der også, men mikro var for mye arbeiderklasse så det kunne han ikke ha.


#5

Neket sa for siden:

:knegg:

Jeg lurte på om jeg skulle anskaffe dampovn når vi pusser opp - ser ut til at jeg ikke skal det.

Blir dyre fiskemiddager i såfall. :hehehe:


#6

Pegasus sa for siden:

Invester heller i ei rist, og damp i kasserolle.


#7

liefje sa for siden:

Vi har dampovn fordi den var i leiligheten vi kjøpte. Bruker den for det meste til å varme opp i, og resultatet blir mye bedre enn oppvarming i vanlig ovn eller micro. Har også brukt den til å langtidssteke kjøtt (ble fantastisk bra) eller til å dampe fisk/grønnsaker, men det er ikke så ofte akkurat. Ville nok ikke kjøpt en selv.


#8

Tallulah sa for siden:

Jeg har begynt å lese "Hva lager du i din dampvogn?" og svarene jeg fantaserer om blir mye morsommere.

(hva er enkli en dampovn? Hva gjør den som andre ovner ikke gjør? Er den inni stekeovnen? står den på kjøkkenbenen?)


#9

tinkadott sa for siden:

Vi har dampovn. Stod i huset vi kjøpte for ett år siden. Jeg har ikke brukt den :himle: rett og slett fordi jeg ikke aner hvordan man gjør det... må prøve å finne en kokebok eller noe :gruble:


#10

Hønni sa for siden:

Dere var skikkelig hjelpsomme. :mumle:

:knegg:

Vår er en kombidamp, så vi bruker den faktisk mye som ovn nr to med varmluft, så bomkjøp er det ikke, men jeg skulle jo gjerne forstått hva jeg kan bruke den dampfunksjonen til da. :blond:

Dele?


#11

liefje sa for siden:

Vår er en separat ovn som er innebygget over stekeovnen. Den er litt mindre enn en stekeovn. Den varmer vha damp (kan regulerer grader og prosentvis damp) i stedet for bare med varme som en stekeovn. Dette er sikkert både sunnere og bedre enn å varme i vanlig ovn, i alle fall er tingene saftigere når de blir varmet i den.


#12

liefje sa for siden:

Fant litt her: www.dinside.no/bolig/trenger-du-egentlig-dampovn/61855976

Har ofte merket at hvis jeg har spurt i butikker hvor de har smaksprøver (type Jacobs/Maschmanns) om hvordan de har tilberedt kjøttet, er svaret damp, så tydelig at kokker synes at dette er et stort pluss. Forklaringen på hvorfor det blir saftigere, finnes også i artikkelen ser jeg: Vanlig ovn gjør at fuktigheten bare fordamper, dette skjer ikke i dampovn.


#13

liefje sa for siden:

Har også hørt at lutefisk og pinnekjøtt blir perfekt i dampovn, men turde ikke prøve. Man gambler liksom ikke med julematen.


#14

Pamina sa for siden:

Pinnekjøtt er supert å dampe, bare å sette på like lenge som man har det i gryta. Veldig godt og veldig greit.

Det er supert å heve deig med fulldamp på 35-40 grader. Husk å dekke med plast.

Dampe ribbe før du setter på stekeovn.

Varme opp fiskekaker, halvdamp på steking av rundstykker og pitabrød og nanbrød.

Dampe grønnsaker og poteter.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.