Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Oppskrift på paibunn?

#1

Frøydis sa for siden:

Jeg er lærer i Mat og Helse og vi skal lage pai med kantarell og bacon. Er det noen som har oppskift på en bunn som ikke tar så lang tid? Sist brukte vi oppskifta på Fru Timian-bloggen, men den tok altfor lang tid. Måtte korte ned på alt.

Vi har 2t og 45 min til hele opplegget. Så da må vi rekke både pai, fyll, spise og rydde opp på den tiden.


#2

Millen sa for siden:

Jeg har en som må stå kjølig 30 min først og stekes 35-40 minutter etterpå. Noen ganger noen få minutter til. Er det interessant?
: gidder ikke legge inn om det ikke er interessant:



#4

Elise sa for siden:

Har du den gule "kokebok for alle - fra boller til burritos" fra helsedirektoratet? Ser ikke ut som paibunnen der tar så lang tid.

(2-3 porsjoner)
1,5 dl grovbakstmel
50 g margarin
3-4 ss vann

  1. Ha melet i en bolle og smuldre margarinen i melet. Tilsett vannet og arbeid deigen raskt sammen.
  2. Dekk deigen til og la den hvile i kjøleskapet i minst 10 minutter
  3. Kjevle eller trykk ut deigen
  4. Prikk deigen og stek uten fyll i 10-15 minutter (225 grader, midt i ovnen)
    Fyll
  5. Stek paien 20-30 minutter.

#5

Frøydis sa for siden:

Blir knapt med tid tror jeg.


#6

Frøydis sa for siden:

Skal se på den.



#8

Frøydis sa for siden:

Det ble denne. :blomst:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.