Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kjedet på sykkelen til jenta setter seg stadig fast

#1

Luvi sa for siden:

For noen mnd siden fikk vi reklamert på sykkelen til vesla da da kjea hele tiden falt av i bakkant og kilte seg fast. Fikk høre det var et problem på den typen sykkel og etter å blitt forsøkt reparert og vi fortsatt måtte løsne kjea utallig ganger fikk vinaltså ny sykkel til henne. En bittelitt dyrere sykkel, annet merke. Vel, gleden varte ikke lenge. Etter kort tid kilte kjea seg fast her også. Nå har det skjedd 3 ganger (sykkelen er lite brukt siden vi fikk den, kun frem og tilbake fra skolen, 500 meter en vei). Kjea sitter så godt at jeg ikke har sjans til å løsne den så det er ikke bare å trekke på skuldrene over at det er skjedd også bare løsne den.

Nå tenker jeg som så at det må da være noe galt vesla gjør. Men hva galt kan et barn gjøre ved normal sykling som får sette til å skje? Hvor klønete er det mulig å være? Noen andre som opplever det samme med barnesyklene? Det er snakk om en med 6 gir for barn mellom 6-8 år


#2

Floksa sa for siden:

Det er viktig at hun ikke tråkker videre når kjedet først har hoppet av. Det er derfor det kiler seg.
Ellers kan det være hun gearer mye, men hun tråkker tungt? Det er knallhard for gearsystemet.


#3

Tallulah sa for siden:

Kan det være at hun bytter gir for brått? Evt at giret er skrudd for langt ene veien slik at det blir sluppet innafor tannhjulet?


#4

Nera sa for siden:

Hvis man tråkker idet man bytter gir, kan kjedet også hoppe av.


#5

Luvi sa for siden:

Det rekker hun trolig ikke å merke før det skjer virker det som.

Kanskje hun girer for raskt? Skal de gire bare et og et gir om gangen? Tror nok at når hun skal opp bakker slik som denne gangen at hun girer fra tyngst til lettest på en gang?

Uhm, ska de ikke tråkke mens de girer altså? Hvordan lar det seg gjøre i feks mottbakker? Jeg spør reelt altså, sykling er ikke helt greia mi skjønner du. :knegg:

Og jeg som trodde at sykling og giring skulle være den enkleste ting i verden. Og hvorfor hører jeg ikke om andre barn som evnt gjør samme "feilene"? Er hun virkelig så umulig til å sykle siden det skjer gang på gang? :humre:


#6

Floksa sa for siden:

Man skal ikke geare når man tråkker tungt. Feks fra høyt til lavt gear etter at det begynner å gå tungt. Og helst et og et gear ja. Så man må planlegge litt.


#7

Niobe sa for siden:

Feiljustert gir, sier syklistene her i huset. På girarmen skal det være skruer merket L eller H, disse er justert for høyt eller lavt, avhengig av hvor kjedet hopper av. Her gjengir jeg bare svaret jeg fikk. Jeg har ikke peiling. :knegg:


#8

Lavender sa for siden:

Du kan spraye med teflon spray som kjøpes på sportsbutikk, viktig hvis sykkel står ute i regn. Sykle sammen med henne for å høre når og hvordan det oppstår.

Ellers har jeg dårlig erfaring med rimelig, 1700,- kroners ny barnesykkel. Den kunne bare smøres, støpt i ett stykke i Kina vet du, var svaret fra unggutten i sportsbutikken. Bare å vente for så å reklamere. :mad:. Vi kjøpte dyrere sykler brukt.


#9

Bluen sa for siden:

Jeg tenkte også feiljustering - men ser at det har vært forsøkt reparert flere ganger, så da burde de jo ha funnet ut av det ..?


#10

Luvi sa for siden:

Det var den vi hadde som vi fikk byttet som var inne flere ganger. Denne har vi (dvs de voksne som har vært i nærheten når det har skjedd) bare fått løsnet på egenhånd. I dag da jeg forsøkte gikk det galt og tanga kleip meg noe sabla på undersiden av fingeren. :(

Virker som kanskje vi må ta turen til xxl for å de til å se på justering av girene om det kan være årsaken. Til neste år skal hun opp en str på sykkel, vurderer nok dyrere modell da.


#11

Luvi sa for siden:

Ikke så enkelt å få 8-åringen til å planlegge syklingen så godt. Ser ikke for meg at 6-8-åringer generelt sett gjør det så veldig når de sykler, men at ting gjøres mer på impuls?


#12

Tallulah sa for siden:

Hun må gire ett gir om gangen, og tråkke forsiktig når hun gjør det. Jeg vil tro andre barn som det ikke skjer med enten ikke har gir, eller har fått en innføring i hvordan.


#13

Floksa sa for siden:

Mine trør jevnlig av kjedet altså :knegg: Og skjermer. Og pedaler. Og bremseslangene....
Men de må reparere selv og lærte seg fort å høre på lyden når det gikk galt og dermed ikke tråkke kjedet fast.


#14

Luvi sa for siden:

Da går hun heretter fokusere litt mer når hun sykler, skifte et gir om gangen og tråkke forsiktig så håper jeg det blir bedre. Er jo ikke Morro for henne at sykkelen blir stående i dagevis heller fordi jeg ikke får løsnet kjea så kan det hende motivasjonen er der. :jupp: Men en sjekk av gir hos XXL tror jeg vi får gjort en dag like vel

En ting er at kjea faller av, men den kjører seg jo dønn fast. Om ikke hadde det ikke vært problem. Hun vil aldri greie å fikse det selv, det må verktøy og krefter til.


#15

Niobe sa for siden:

Det er jo noe som må læres. Sykling i terreng gir bratt læringskurve. :knegg:


#16

apan sa for siden:

Det er ikke så enkelt å lære å gire egentlig, vi har jobbet en del med det hos våre som ikke sykler så mye/ofte. Man bør bare ta ett og ett gir av gangen ja. Det gjelder jo voksne også.


#17

Luvi sa for siden:

Innser nå at "kjea" er mer dialekt? :knegg: :flau:


#18

mrc sa for siden:

Kan være en kombinasjon av ting, men ser vel på dette som en kombinasjon av justering og at kvaliteten på komponentne på rimeligere barnesykler gjerne ikke er all verden.

Man kan jo her evt. prøve å regulere girene "litt ekstra trygt", dvs. justere det slik at kjedet ikke går ned til det nederste tannhjulet. Mister da dette giret, men kanskje ikke så viktig? Søk på nett etter guider for justering.


#19

Bluen sa for siden:

:juhu: Jeg tilstår at jeg har bedt moddene om å rette overskriften. :o


#20

Luvi sa for siden:

Sorry :knegg:


#21

Tallulah sa for siden:

Kan være enig i det, men kjedet hopper av på min temmelig dyre kvalitetssykkel også, om jeg prøver å gire gjennom flere gir samtid som jeg tråkker hardt opp en bakke. Giring er jo noe som må læres, og kan være vanskelig for små syklister.


#22

Lavender sa for siden:

Mine også, knalldyr karbon landeveissykkel er det mest følsomme jeg har brukt, hybriden er litt følsom for strekk, MTB tåler alt, og det skal også barnesykler gjøre. Bortsett fra proff utstyr til barn.


#23

Bluen sa for siden:

Den eneste sykkelen hos oss (og vi har 11 sykler av alle slag) som har dette problemet, er 20 000-kroners-offroaderen til mannen. :gal: (Han har kjøpt den brukt, rimelig, må jeg skynde meg å legge til - men lell.)


#24

Tallulah sa for siden:

:humre: Men mener dere at sykler flest takler å få byttet fra femte til første gir mens man tråkker beinhardt ned i en oppoverbakke altså? Det har jeg aldri opplevd. Verken på den dyre sykkelen jeg har nå, eller på de billigere jeg har hatt tidligere. Hos meg er det ikke et problem, siden jeg aldri skifter flere gir om gangen i oppoverbakke, så de gangene det har vært noe krøll så har jeg fått giret justert fordi det har sluppet kjedet for langt inn.
[CENTER]Save[/CENTER]


#25

Bluen sa for siden:

Nja, ingen av ungene har noensinne tråkket av kjedet sitt, så vidt jeg veit, så - ja. (Det skal dog sies at de egentlig ikke girer så mye selv om de sykler masse hver dag, da det er paddeflatt der vi bor.) Det skjer minimalt hos meg også - det er nesten bare hvis giret er feiljustert og man står på den ytterste kransen i en eller annen retning.


#26

Tallulah sa for siden:

Hiawata har heller aldri tråkket av kjedet, men det er jo fordi han girer ett og ett gir, og tråkker (relativt) forsiktig når han gjør det. Det vil si, vi har aldri testet å gjøre det annerledes for å sjekke om det går, altså. :knegg:


#27

Charlie sa for siden:

Barnet her fikk girsykkel på Birk, og hadde problemer med at det hoppet av ofte. Fikk god og gratis hjelp i butikken hver gang, men det ble litt kjedelig å dra dit så ofte. De rådet til at barnet bare brukte de sju laveste girene. Det løste det hos oss. Det har visst noe med hvordan giret virker å gjøre, og hvordan kjedet beveger seg mellom disse hjulene. :blond:


#28

Tallulah sa for siden:

Ja, jeg fikk også en liknende beskjed om å ikke bruke høyest og lavest samtidig på de to ulike girgreiene, for da blir avstanden så stor.


#29

Niobe sa for siden:

Jeg tror alle sykler, billige og dyre, trenger mer service og justering enn folk tror.


#30

Luvi sa for siden:

Bare for å skyte inn når dere snakker om giring i bakker. Det er fint lite bakker her vi bor så det er sjeldent det er der det skjer at den hopper av. Det er gjerne ved vanlig sykling på relativt flatt underlag selv om det sikkert også har skjedd når hun har syklet bakken.

Da vi fikk bytte til denne sykkelen justerte de ingenting på den, det minnes jeg de gjorde påsken første. Altså gikk over og sjekket at alt var greit. Må jo levere den inn til helga for å få løsnet kjedet så da får jeg se til å se over den


#31

Che sa for siden:

De anbefaler vel å etterstramme wire etter en måneds tid?


#32

Luvi sa for siden:

En hyggelig kar på XXL løsnet kjea for oss i dag på null komma niks. Jeg spurte hvorfor dette skjedde, fikk egentlig ikke noe svar, han tok en titt og mumlet noe om at han så noe og tok sykkelen med seg bak igjen for en justering. Dermed har jeg håp å slippe å dra med sykkelen igjen på en stund. Vesla har fått instrukser om hvordan hun skal gire for å prøve å unngå at noe slikt skjer igjen. Til neste år skal hun trolig ha en større sykkel, da skal vi handle lokalt så kjøreturen blir noe kortere ved slike hendelser.


#33

Luvi sa for siden:

Gjør de? Aldri hørt noe om en slik anbefaling ved kjøp av noen sykler. Er de anbefalt er det absolutt noe selgere bør få med seg under salgssamtalen.


#34

Niobe sa for siden:

Ja, det er anbefalt. På sykkelbutikker pleier det følge med gratis service når sykkelen er 1-3 måneder, for etterstramming og den slags.


#35

Luvi sa for siden:

Aldri hørt noe om så der kan i alle fall XXL forbedre seg for vi har vært der noen ganger de siste 2 årene i forbindelse med syklene til vesla. :humre: Men det er veldig greit å vite. :)


#36

Niobe sa for siden:

Servicemessig lønner det seg å kjøpe sykkel hos faghandel, og syklene er ikke nødvendigvis dyrere heller. Vi kjøper alltid på salg eller utstillingsmodeller. De er gode på oppfølging og service, det får man mindre av på store sportskjeder som XXL.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.