Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Turbukse til ungdom?

#1

Tallulah sa for siden:

Føles litt rart å legge dette i barneutstyrshjørnet, siden "barnet" det er snakk om er 176 og bruker str 34 i lengde i beina, men bruken er jo fremdeles bruken til en 12-13-åring. Jeg har et håp om at han kanskje begynner å nærme seg ferdigvokst i beina, og tenkte kanskje han skulle få ei turbukse. Jeg har selv en i lit elastisk softshell fra Norrøna som jeg liker kjempegodt, så kanskje noe i samme dur, dog ikke samme pris.

Har dere sett noe som funker? Jeg spurte om dette for mange år siden også, og fikk tips om at de i lerret er fryktelig tunge, så vi fikk aldri kjøpt noe da.

Presisering: Er ikke ute etter en bukse i barnestørrelse som kan passe, han har vokst helt forbi de størrelsene. Er interessert i en i herre medium, som kan passe en ungdoms bruk.


#2

Joika sa for siden:

Jeg tror jeg hadde tatt en tur til Stormberg for å se. De pleier ha mye størrelser og bra utvalg. :)


#3

Karamell sa for siden:

Jeg har planer om å ta meg meg langbeinte laban til Stormberg i dag. Han skal på klassetur, men bruker ikke slikt ellers så gidder ikke bruke mye penger. Tror vi minst må ha Large, men da bør det kunne strammes godt! Meget lang og slank.


#4

Che sa for siden:

Jeg kjøpte en til storebror (som enn bare er 150) - på Stormberg. Softshell og kjempegod. Fin pris i tillegg. Jeg ror dog at Stormberg kun går opp til str 14? Herrebukse i str s vil kanskje bli for stor likevel?


#5

Maverick sa for siden:

Stormberg er der jeg også finner mest, siden jeg ikke har mulighet til å kjøpe Norrøna/Bergans.


#6

Karamell sa for siden:

Her må vi ha herrestr, ingen tvil (186).


#7

My sa for siden:

Ungen her som synger på siste verset når det gjelder barnestørrelser, og fint passer i minste damestørrelse, har en softshell fra barnekolleksjonen til Bergans, tror det er den som heter Kjerag. Den har hun vært veldig fornøyd med, og den er fin i fasongen til henne som er smal. Den er ikke av de billigste, men likevel ikke i nærheten av Norrøna.

Ellers liker jeg godt turbuksene til Jotunheim, som er det interne merket til Sport1-butikkene. Ligger også under de mest kjente merkene i pris, men kvaliteten er på samme nivå.


#8

Tallulah sa for siden:

Ja, det er ikke snakk om barnestørrelse lenger, vi må over på herre medium, tror jeg.

Nei, mitt er kjøpt på salg for det meste. Siden jeg ikke vokser ut av ting har jeg unnet meg et par plagg som egentlig ligger over budsjettet mitt. Hiawata, som godt kan finne på å vokse 10, kanskje til og med 20 cm til, får ikke noe til den prisen altså.


#9

millact sa for siden:

Min lange 12-åring (rett under 170 cm nå) er speider og fikk Jotunheim turbukse i fjor sommer, den tynneste. Kjøpte den tykkere nå til henne i damestr. Hun fikk vel i 38 tror jeg. Kostet rundt 500-600 kr tror jeg, var nok 599 når jeg tenker etter.


#10

veobra sa for siden:

Jeg tenkte å tipse om Bergans, men de går bare til 164 ser det ut til. Vi har en Kjerag derfra og den er veldig god. Kjøpt til halv pris en gan de hadde tilbud på XXL.


#11

Karamell sa for siden:

Bergans har klær over 164, altså. ;) (Men er helt uaktuelle her pga pris).


#12

Maverick sa for siden:

Ja, problemet er jo at barneklærne er dyre nok i seg selv, men når de går over til voksenstørrelse blir det helt utopisk for min lommebok. (Hender det ligger noe på Finn, da.)


#13

Tallulah sa for siden:

Nå har jeg funnet et par på Finn, faktisk. Ganske dyre, syns jeg, og dyrere enn nye fra stormberg.


#14

Nera sa for siden:

Kan Twentyfour ha noe? Jeg er ikke helt oppdatert på prisene, men det går jo an å ta en titt.


#15

Sissel sa for siden:

Kjøpte nettopp en fra Skogstad til min 16 åring, den virket god og var vanntett og vindtett. Kostet opprinnelig 899,- tror jeg, vi fikk den på tilbud på Obs! til 699,-.


#16

veobra sa for siden:

Klart de har. :knegg: Det blir ofte tre ganger så dyrt. Derfor holder jeg meg til ungdomsmodeller så lenge det går. Det gjelder sko også. De raser opp i pris når man kommer over i voksenmodeller.



#18

Mikkeline sa for siden:

Jeg ser at min gutt, som nå er blitt 186 ofte passer bedre i Dame L enn here M. Herre M blir ofte veldig vidt på en sugerørtynn guttekropp.

Vi har kjøpt damemodell I bade treningsbukser, skibukse og turbukse (sistnevnte kjøpt I Spania, husker ikke market).

Jeg tipper du finner gode, rimelige bukser både fra Norheim og Stormberg f.eks.


#19

Tallulah sa for siden:

Ja, det er et godt poeng. Men damer har jo mer hofter, så egentlig burde det jo være omvent.


#20

My sa for siden:

Ja, det skulle man tro, men slik er det ikke. Jeg har godt med hofter, og fant ei herrebukse hos Stormberg som hadde perfekt passform til meg. Prøvde damevarianten av samme bukse, den funket den også, men satt langt fra like fint, så jeg valgte herremodellen (finere farge hadde den også, jeg har fått masse komplimenter for den når jeg er på tur). Litt rart ja.

#21

Tallulah sa for siden:

jeg vet jo at mange damemodeller er skinnyfit ( :himle: Skikkelig nødvendig i turtøy og treningsklær), men min opplevelse av Norrønabuksa mi, er at damemodellen har god plass til mine hofter, og er innsvinget nok i livet til at den ikke buler ut. Hiawata er jo rett som en linjal, fra ribbena og ned til knærne, liskom.[CENTER]Save[/CENTER]


#22

Nera sa for siden:

Jeg så reklame for en helt skinny turbukse for dame fra Stormberg, jeg tror den het noe med Lia? Kanskje den kunne vært noe for en tynn gutt om den blir lang nok i beina? Her er den.


#23

Tallulah sa for siden:

Min vil på ingen måte ha noe som er skinnyfit. Så selv om han er tynn så tror jeg virkelig ikke den går hjem. :sorry:

Jeg ser XXL har en softshellbukse fra Neomondo, kjenner dere til det merket? Hyggelig pris i allefall.


#24

Che sa for siden:

Jeg ler litt av at det i det hele tatt finnes skinny fit turbukse - men har normal "Lia"-bukse selv - og de er innmari behagelige altså. (som turbukse, ja)


#25

Karamell sa for siden:

Grrr. Sønn nekter å bli med på butikk i dag og det er i dag vi begge har tid. Jeg skal tvinge ham, men det hadde vært så mye enklere om han bare sa ja ... Jeg tør ikke kjøpe noe uprøvd lenger nå som han er så lang og tynn.


#26

My sa for siden:

Den herrebuksa fra Stormberg som jeg har selv, som jeg er så strålende fornøyd med, heter forresten Vestmarka. Det er en softshellbukse som er litt tykkere og kraftigere enn "Lia", men som likevel har svært god stretch og bevegelighet.

Har ikke erfaring med de Neomondo-buksene, men har lagt merke til dem jeg også, og lurer på det samme som deg. Tenker at kvaliteten helt sikkert må være bra nok for barn som fortsatt vokser, og som ikke lenger krabber på knærne og sitter i søla. Det skal noe til at de rekker å slite dem ut før de vokser fra dem.

Men jeg ville sjekka ut praktiske detaljer som strammeløsnigner o.l. Her er bukser uten muligheter for stramming i livet per definisjon for vide. Har aldri vært borti ei eneste bukse som sitter på mine barn uten å måtte strammes i livet, og belte er det ingen av mine som vil bruke. Noen turbukser har en klaff på hver side som festes med borrelås, men også på disse er nesten uten unntak borrelåsen for kort, slik at den ikke kan strammes nok. Det beste er bukser med sånn strikk på innsiden som festes med knapper, men det finnes jo ikke på bukser til voksne. Men snøring i livet, eller strikk med strammelås, er også bra. Så slike detaljer ville vært avgjørende her.

Bevegelighet er viktigere enn at buksa er vanntett synes jeg. Jeg går aldri med vanntette bukser selv. Kun hvis det er øs pøs regn, men da har jeg heller med ei vid og tynn regnbukse i sekken, som jeg kan dra utenpå.


#27

tink sa for siden:

Min turbukse fra Lundhag (kjøpt på XXL) passet fint til storebror sin kompis, som rett nok er litt fyldig i tillegg til lang. Storebror har mer stælken-bygning og kan også lett låne det meste av mitt turtøy akkurat nå (vi er like lange, jeg veier nok mest og fyller mer ut over alt). På skofronten ble jeg fravokst i løpet av vinteren...

Kan ikke huske at jeg betalte det som er full pris på nettsidene nå, så kanskje den var på salg?


#28

Tallulah sa for siden:

Enig i dette. Jeg ser at den neomondo-saken har glidelås hele veien på utsiden. Jeg ser for meg at det bare er tull, og vil bare gjøre komforten dårligere.


#29

My sa for siden:

På vanntette bukser/regnbukser er det veldig praktisk, for da kan de kjapt tas av og på uten at man må ta av skoene. Men til vanlige turbukser ser jeg ikke poenget.

#30

Tallulah sa for siden:

Dette er en softshell, og bruksområdet er større enn ved en regnbukse syns jeg. Da blir en slik glidelås bare irriterende. Hele buksa blir jo stivere av det.


#31

My sa for siden:

Ja, enig i det. Jeg har ikke studert de buksene så nøye.

#32

Karamell sa for siden:

Da ble det Stormberg her. En softshellbukse i str. M. Den er 7-10 cm for kort, men den i L satt ikke på og skled rett av. Ungdommen er ikke glad i belte ... Så det blir det litt buksa på halv stang. Vi fant også en jakke til 399 (salg), som nok ikke er av den mest vanntette sorten, mensom tåler regn. Ungdommen selv var nokså motvillig og ser jo ikke poenget meg slike klær. :himle: Han påstår om det haddet atått Armani/ Hugo Boss eller lignende hadde hn brukt de, så vi burde kjøpe det. :rolleyes: Yeah, right. Dette får holde til helgens tur og skolens obligatoriske tur og skidager, tenker jeg.

Så skulle vi ha sko, tenkte jeg. :knegg: Goretex i joggeskoformat. Noe motvilje å spore, men da vi fant Addidas (str 46, I might say!) så var det visst innafor.


#33

Tallulah sa for siden:

Puh. Her ble det en fra Jotunheimen. Vi har prøvd oss gjennom hele sortimentet til samtlige av byens sportsbutikker, og fant først en fra Mammut som satt godt og som Hiawata likte. Men så viste det seg st de gang feil og kostet 800 mer. Ikke aktuelt. Fikk god hjelp på Sport1 til å finne noe utenom Norrøna- og Fjellräven-prisklasse.

Men jeez, det er virkelig enten for kort eller for vidt.


#34

noen sa for siden:

Dette var en nyttig tråd! Eldste her trenger ny turbukse snart, og det er veldig vanskelig å finne noe som er smalt og langt nok. Jeg tror det er Stormerg eller Jotunheimen hun har nå, og det ser ut til å stemme med det dere ender opp med. Vi bør sikkert følge med om det kommer noe på salg i overgangen høst/vinter. Eller er salget over alt? Når er det salg egentlig? :ikkeshopper:


#35

007 sa for siden:

Vi har kjøpt alt vårt Norrøna-turtøy pent brukt på Finn.


#36

Tallulah sa for siden:

Det er forresten MASSE salg nå. Sport1 hadde 30% på noe Norrøna (så buksene vi så på kom under 1000-lappen, men hadde ikke vår størrelse).


#37

Matilda sa for siden:

Jeg ønska meg turbukse til jul et år, og fikk jaktbukse av mannen. Den er ikke vanntett, men sitter perfekt og er lang nok i beina, og den tørker fort. Den kosta litt, men ikke ekstremt - 1400. Ser den har gått opp en hundrelapp siden da. Nå har jeg faktisk lyst til å gå lengre turer igjen, for den er så god å bevege seg i. :shallow:


#38

Ru sa for siden:

Begge ungene mine har Jotunheimen-bukse, har vært veldig fornøyd med det. :nemlig:


#39

Guttemammis sa for siden:

Denne kjøpte vi på xxl til vår 13-åring på ca 172 cm. Satt fint og ikke for lange ben, str S herre.
Aldri hørt om merket, Neomondo(?)

[ATTACH]62030[/ATTACH]


#40

Blondie sa for siden:

Vi har vært fornøyd med Jotunheimen-tøyet speiderne våre har brukt. De har også fått Fjellreven-bukse til bursdag, men foretrekker ofte Jotunheimen. Behagelige, vanntette og pustende.


#41

noen sa for siden:

Da må vi ta en tur og se hva de har igjen. Det var visst Jotunheimen den 12-åringen har nå, og den har hun vært veldig fornøyd med.


#42

banana sa for siden:

Vi kjøpte Jotunheim på Sport 1 til vår 15-åring som er 175 høy. Han er tynn og buksa er for vid, men vi måtte opp i størrelse for å få nok lengde på beina så den er snurpet inn i livet. Veldig fin bukse som han er veldig fornøyd med etter å ha hatt barneutgaven av Norrøna Svalbard tidligere.


#43

Tallulah sa for siden:

Godt å høre. 13 åringen er like høy, og også smal. Her ble det også full snurpings på herre medium for å få lengde i beina. Har snurpet inn alt på den borrelåsgreia, og satt belte på i tillegg. Endel av buksene vi så på hadde et innebygget strikkbelte, det så veldig praktisk ut. Dessverre var det ingen i den størrelsen vi skulle ha av akkurat dem.


#44

Frøydis sa for siden:

Jeg har kjøpt Lundhags Traverse Pant på xxl til min lange unge. Den går opp til 176.


#45

Candy Darling sa for siden:

Leser og noterer. Vi har vært kjempefornøyde med regntøyet til Jotunheimen også, det er virkelig bra pris/kvalitetsratio. Og sterke, klare farger som synes på skoleveien.


#46

Maverick sa for siden:

Jeg har faktisk regntøy fra Jotunheimen, kom jeg på nå. Det funker utmerket.


#47

Tallulah sa for siden:

Ja, denne var svart, da. Jeg hadde et øyeblikk en tankerekke som innebar at han forsvant i skogen og han egentlig burde ha klare farger slik at han kunne synes fra et helikopter, men så måtte jeg bare rulle inn.


#48

My sa for siden:

Merket heter Jotunheim, btw, uten -en til slutt, sånn i tilfelle noen prøver å google.


#49

Candy Darling sa for siden:

:knegg: Ja, det er visst jakkene som har friske farger, primært.


#50

Maverick sa for siden:

De søker med varmekamera anyways, så hvis du bare syr inn noen varmeelementer går det greit tenker jeg.


#51

Tallulah sa for siden:

Puh! Nå er han ikke utstyrt med sånne varmegreier, men neste gang! Da! Jeg har et par jeg fikk av ammehjelpen i sin tid. :knegg:


#52

noen sa for siden:

12-13-åringer blir generelt vilt begeistret over bidrag fra ammehjelpen. :nemlig:


#53

Tallulah sa for siden:

Ja, ikke sant?


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.