Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Har du oppfordret til å stemme ved stortingsvalget?

#1

Charlie sa for siden:

I år tror jeg det kan bli Close Race.

Det hadde vært supert om alle kunne oppfordre sine venner og bekjente til å gå og stemme i dag. Kl. 21 i kveld er det for sent.

Det har skjedd flere ganger før at mandater har stått på en stemmes overvekt.

Lykke til, uansett hvilket utfall du ønsker deg. :heia:


#2

Tallulah sa for siden:

Nei. Jeg oppfatter at jeg er i en omgangskrets der det er en virkelig faux pas å ikke stemme, så det har jeg ikke ansett som nødvendig.


#3

ingling sa for siden:

Ikke eksplisitt nei, jeg tror ikke jeg kjenner mange som vurderer å ikke stemme. Det hadde overrasket meg. Men jeg har delt hva jeg stemmer og hvorfor.


#4

Myria sa for siden:

Nei, men det har heller ikke vært nødvendig. Jeg kjenner ingen som vurderer å ikke stemme.


#5

Plingo sa for siden:

Ja, la ut et bilde av en tavle med et sitat fra Frank Aarebrot "Hjemmesitting er en halv stemme til dem du liker minst". Synes det er fint å minnes en person som jeg har lært mye av og som har hatt mange interessante betraktninger samtidig som jeg oppfordrer andre til å stemme.

Tror en mange på vennelista mi på FB er hjemmesittere...


#6

Rabbit sa for siden:

Ja, jeg har oppfordret de av barna mine som har stemmerett. Jeg synes det er enormt viktig å bruke stemmeretten og vil gjerne at barna mine også skal være med i demokratiet.


#7

Hannamoren sa for siden:

Samme her.


#8

Karamell sa for siden:

Ja, jeg har det. Jeg tror egentlig ikke helt at det hjelper på de som ikke vil stemme, da. :gruble:


#9

Albertine sa for siden:

Ja, jeg har lagt ut et innlegg på FB der jeg avslutter med å oppfordre til å bruke stemmeretten. Jeg har også tatt det et steg lengre, og har minnet dagens fjortenåringer på at de selv har stemmerett ved neste stortingsvalg, og at det er uhyre viktig at så mange som mulig bruker den.


#10

amo sa for siden:

Ja, jeg har sagt at mellombror får flytte ut om han ikke stemmer og stemmer rett. :p
Har faktisk vært borti lunsjen hans med valgkortet og sagt han får ikke middag før han har stemt.

Joda han stemmer nok, han hadde fått melding av en kompis kl 01.30 i natt som hadde ombestemt seg. På festen de var på på lørdag så hadde valget vært det store diskusjonstemaet, heldigvis.<3
Har faktisk noen venninner som ikke bruker stemmeretten sin. De har ikke samme politiske synspunkt som meg så jeg oppmuntrer de ikke til å bruke den heller. :P


#11

Lykken sa for siden:

Jeg oppfordrer og sleper med meg mannen min ikveld. Han er troendes til å ikke stemme og har latt være tidligere.


#12

My sa for siden:

De fleste jeg kjenner (inkludert mannen og mine foreldre) har allerede stemt, og jeg kjenner ingen potensielle sofavelgere. FB-feeden min, instagram, twitter, avisene, til og med google-forsida(!) og alle andre medier er allerede så fulle av oppfordringer til å stemme, så jeg tror ikke enda en melding fra meg også vil påvirke noen til noe som helst. Så nei.

Men om jeg hører noen i løpet av dagen som sier at de ikke er sikre på om de skal gidde (noe jeg tviler på kommer til å skje), så kommer jeg selvsagt til å oppfordre dem, og si hvorfor jeg mener det er veldig viktig.


#13

Che sa for siden:

Nei - ikke i år. Tidligere har jeg jobbet med en gruppe som potensielt har endt opp som sofavelgere (og som gjerne er i en situasjon i livet at det faktisk er ekstra viktig å stemme) da har jeg oppfordret veldig.

Ingen av de jeg kjenner lar være å stemme, tror jeg.


#14

ullmor sa for siden:

Synes det er rart å si at man ikke kjenner noen som vurderer å ikke stemme, som begrunnelse for å ikke oppfordre til å stemme. Har man altså så stor innsikt i hva folk tenker og gjør at man vet at alle stemmer?


#15

My sa for siden:

Jeg kjenner sånn noenlunde til hvor engasjerte eller uengasjerte folk i min omgangskrets er. Jeg ville oppfordret direkte, som sagt, om jeg mistenkte noen av dem jeg faktisk omgås for ikke å stemme, men de fleste av dem har allerede lagt ut flertallige oppfordringer selv, og mange har stemt for flere dager siden (noe de villig vekk har delt i SoMe). Om noen av mine litt mer perifere bekjentskaper på fb velger å la være å stemme tviler jeg på at de blir særlig påvirket av min generelle oppfordring, som drukner i alle andre oppfordringer. Jeg tror neppe det syttiniende Aarebrot-sitatet på fb er det som sender en potensiell sofavelger til stemmelokalet, hvis ikke de første syttiåtte gjorde det, for å si det slik.

#16

Nessie sa for siden:

Ja, både på Snap, Facebook, Instagram og Twitter :jupp:
Jeg kan ikke påstå jeg vet om alle stemmer eller ikke av mine flere hundre FB-venner :knegg:
Så en liten påminnelse og et spark bak står jeg for v

....men jeg har ikke sendt sms til ALLE mine venner :niks:


#17

rine sa for siden:

Siden jeg har fryktelig mange lærervenner på Face som stemmer SV, kommer jeg ikke til å oppfordre til noe som helst der. :knegg: Lurte et øyeblikk på om jeg skulle bruke mobilskole til å oppfordre alle førstegangsvelgerne på VG3 til å stemme blågrønt, men fant ut at det kanskje ikke var innafor? :gruble:


#18

polarjenta sa for siden:

Jeg har hatt statuser på Facebook i det siste, om det hjelper vet jeg ikke.


#19

Normy sa for siden:

Tar for gitt at de rundt meg stemmer egentlig.


#20

Chanett sa for siden:

Jeg har førstegangs - og annengangsvelgee i heimen. Begge har blitt oppfordra til å bruke stemmeretten og har gjort det. Jeg har snakket med elevene om hvor viktig det er å stemme og har oppfordret dem til å snakke med foreldrene om valg og å stemme.


#21

Tallulah sa for siden:

Siden politikk er noe det snakkes om i mine omgangskretser så ja, jeg har relativt god innsikt i hva folk mener om å stemme. Og er det noen som mot formodning ikke gjør det tror jeg ikke en generell oppfordring fra min side gjør en forskjell.

Om noen sier at de ikke skal stemme vil jeg selvsagt utfordre dem på det.


#22

Maverick sa for siden:

Jeg vet at familien min ikke stemmer, utenom dem er "hvem stemmer du på" et tema på jobb blant kunder og kollegaer (som i praksis er min omgangskrets), så jeg ser ingen grunn til å oppfordre de når jeg vet de stemmer, nei.


#23

LaBanga sa for siden:

Ja, jeg har jo drevet aktiv valgkamp, og på dørene så oppfordrer vi alle til å gå og stemme, gjerne på oss. Men det bestemmer de jo selv. I tillegg har jeg brukt SoMe aktivt. Og ble ekstra glad her om dagen da en tidligere klassevenninne som har vært sint og sur på politikere og tidligere i sommer sa hun ikke kom til å stemme. Men så gikk hun og stemte allikevel og fortalte om det på min vegg. Da ble jeg glad. :D


#24

007 sa for siden:

Nei, ikke andre enn ungene. Jeg minnet studenten på å forhåndsstemme og sendte med han valgkortet da han dro tilbake etter sommerferie hjemme. Jeg var også med førstegangsvelgeren, og 14-åringen fikk kikke inn i valgluken og fikk se hvordan det ser ut.


#25

Blondie sa for siden:

På jobb og i førstegangsstemmer-omgangskretsen til barnet mitt har jeg oppfordret mye til å bruke stemmeretten. I omgangskretsen min forøvrig tror jeg ikke jeg kjenner et eneste menneske som kunne tenke seg å droppe det. Mange kjenner jeg jo nettopp fordi jeg er opptatt av politikk.


#26

Pepper Lemon sa for siden:

:haha:

Jeg har ingen å oppfordre, jeg tror alle jeg kunne tenkes å ha noen påvirkning på allerede er ivrige stemmere.


#27

frukt sa for siden:

Jeg har stemt selv, men har ikke oppfordret noen til å stemme. Politikk er ikke noe jeg diskuterer særlig ofte.


#28

Blondie sa for siden:

Jeg har lyst til å oppfordre Rines kolleger til å stemme. :knegg:


#29

Che sa for siden:

Om noen har kommet til meg - som har stemt på alle valg som har vært siden jeg ble 18, - og oppfordret meg til å stemme, så har jeg kjent på trass, altså. Jeg prater mye om valget. Det har opptatt en del av hodet mitt, så jeg tror jeg med sikkerhet kan komme med påstanden. Den ene svigerinnen min vurderte sist å ikke stemme. Da fikk hun høre det. I år sendte hun meg snap etter at hun hadde stemt :knegg:


#30

Snippa sa for siden:

Japp.
Sist valg tok vi også turen innom noen foreldre i klassen til mellomste på vei til valglokalet, for å ta dem med oss til sin første stemmegiving! De hadde aldri stemt, og syntes nå at det var litt skummelt å framstå som dumme e.l. fordi de ikke visste hva de skulle gjøre og si i valglokalet. De var veldig fornøyde og høytidsstemte etterpå. I år fikk jeg en stolt melding om at de hadde stemt -helt alene. Det er nok ganske mange som dem der ute.


#31

Luftslottet sa for siden:

Ja, og nærmest truet med bank. :knegg:

Jeg har folk i min omgangskrets som ikke stemmer og som stemmer blankt. Snakker om demokratiske perler for svin, når det er så mange her i verden som bokstavelig talt dør etter å få lov.


#32

Blondie sa for siden:

Jeg elsker voksenopplæringen du bedrev på sosiale medier, Luftslottet. :hjerter:


#33

Nenne sa for siden:

Ja, det har jeg. I år også.


#34

Luftslottet sa for siden:

Takk, takk. Det er ikke alle som har like vrange venner som det jeg har. :gaah: :knegg:


#35

Maverick sa for siden:

Okei, slang inn en status på FB, mest for å erte familien egentlig. :knegg:


#36

Strå sa for siden:

Jeg hsr ooofordret venner og kollegaer til å stemme og, helt unødvendig, minnet avkommet på å stemme. Jeg har ikke postet noe på SoMe om det.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.