Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Drikkeflaske til skolebarn

#1

IOA sa for siden:

Jeg har akkurat kassert halve skuffen med drikkeflasker (i ren frustrasjon over valgresultatet - og mest fordi de var gamle og morkne). Hva kan passe å kjøpe til gutt 8 og jente 12? Brukes til vann. Kan godt handle på nett.


#2

amylin sa for siden:

Camdlback synes jeg holder seg godt. Tåler en støyt og lekker ikke.


#3

millact sa for siden:

Nike flaskene fra XXL.


#4

Chablis sa for siden:

Camelback bruker vi.


#5

Myria sa for siden:

Vi synes Contigo er de beste. Ingen tut de kan tygge på som med Camelbak og siden man, i motsetning til de fleste andre flasker som både må fysisk åpnes og så lukkes, bare holder inne knappen for å drikke betyr det at flasken ellers alltid automatisk er lukket og derfor ikke lekker.


#6

Fintdethei! sa for siden:

Sistema har vært overraskende holdbare hos oss. Et helt skoleår, and still going strong.


#7

Embriksmamma sa for siden:

Følger tråden, her trengs det nye flasker. Vesla vil ha med sportstut som hun kan bruke på dans og turn = drikke i full fart.


#8

Matilda sa for siden:

Her har vi stålflasker fra Blafre med drikketut av plast alle sammen. De selges med skrukork, men vippetut kan kjøpes ekstra. Finnes i to størrelser, alt går i maskinen. Vi har ikke hatt noen lekkasjer ennå.


#9

Vind sa for siden:

Hvis skrukork er ok så har Ikea noen veldig greie, og billige.


#10

My sa for siden:

Disse er populære her også, "alle" har dem. Vi har bare ei slik, og ungene krangler om den. Minner meg på at jeg skal kjøpe flere.

Har hatt flere Camelbak og Contigo-varianten med silikontut, de har alle blitt tygget i stykker etter en kort stund (det vil si den eneste som har berget er den som står på kontorpulten min, som bare jeg bruker) . Og "sugerøret" har blitt borte. Contigo med tut i hardplast har holdt da, men er vanskelig å få rengjort skikkelig og nå synes ungene at det smaker rart av den. :skeptisk:

Ellers bruker mine stort sett reklameflasker de har fått gratis på ymse idrettsarrangement. Drikketuten går lekk etter en periode, når de har blitt tygget på nok ganger, da går de i søpla.


#11

Charlie sa for siden:

Jeg liker få deler og flasker med stor åpning. Begge deler pga hygiene. Av samme årsak er jeg skeptisk til sugerørvariantene.

Min erfaring er at drikkeflasker er forbruksvarer. Må si at vi stort sett klarer oss bra med det vi får slengt etter oss av reklameflasker, i grunnen. Men ellers har vi hatt den Lille*My viser over.


#12

apan sa for siden:

Vi liker Nikevarianten som LilleMy viser. Billige, enkle, ingen sugerør og dill og dall. Bare å skru fra hverandre og rett i maskinen.


#13

Polyanna sa for siden:

Metallflasker har vi, de siste er de fra Blafre kjøpt i bokhandelen. Får ikke plastsmak på vannet.


#14

Tallulah sa for siden:

Jepp, vi har gått over til metall. Hele familien har Klean Kanteen. Hiawata og jeg har den som er på 800 ml, Høvdingen har en diger på to og en halv eller noe.

vi vasker den i oppvaskmaskin. Hiawatas med lakk har begynt å skalle av litt under der den får seg noen smeller, men det syns vi ikke gjør noe. De holder vel restena v livet omtrent, tenker jeg. Særlig siden man kan kjøpe nye tutter til dem, om de gamle blir dårlige.
[CENTER]Save[/CENTER]


#15

veobra sa for siden:

Jeg signerer i sin helhet. Unntatt at vi har mange Nike-flaker.


#16

My sa for siden:

Men ... drikkeflaske til nesten 300 spenn ... roter ikke Hiawata bort drikkeflaskene sine? :what:

Her har vi tre unger som deltar i flere idretter og trener mange ganger i uka. Drikkeflasker sirkulerer mellom skap, bager og oppvaskmaskin i rasende fart, med enkelte lengre eller kortere pauser i klasserom, sykkelflaskeholdere, judolokaler, gymgarderober, uutpakkede tursekker, klubbhus og kunstgressbaner, til de forhåpentligvis dukker opp igjen noen uker senere. :gal: Vi har MANGE drikkeflasker, og er storforbrukere. :knegg:


#17

Tallulah sa for siden:

Nei, egentlig ikke. Hadde han vært en annen type så kanskje vi hadde valgt annerledes altså. Men til tross for å være en vims så er han utrolig flink til å ta vare på tingene sine.
[CENTER]Save
Save[/CENTER]


#18

apan sa for siden:

Vi mister heller ingen flasker. Dessverre vil jeg si.


#19

Tallulah sa for siden:

:knegg: Ønsker du en oppgradering?


#20

apan sa for siden:

Vi har så mange rælete reklameflasker, og de fyller mye av skapet. Jeg synes ikke jeg kan KASTE dem heller.


#21

millact sa for siden:

Flasker vi ikke liker gis til bruktbutikken. De tar i mot alt. Vi har testet det meste.

Eldste liker best Tupperware sine.


#22

veobra sa for siden:

Vi har en 80 cm bred skuff full av flasker. Jeg har gitt brukbare flasker til fretex. Det er vel innafor?


#23

Anne C sa for siden:

Denne er mest pop her hos oss.


#24

Pappalille sa for siden:

Vi bruker Contigo til begge våre. Jeg vil ikke ha noe de kan eller må bruke tennene på å åpne. Vi er strålende fornøyd.


#25

Myria sa for siden:

Vi mister heller ikke flasker. Storebror har hatt samme Contigo-flaske på skolen i tre år nå. Våre har to flasker hver, en som bor i skolesekken og en de tar med på fritidsaktiviteter, vi trenger ikke flere.


#26

Isprinsessen sa for siden:

gjenbruk av brusflaske her. de lekker ikke.


#27

Niobe sa for siden:

Mine har Camelbak. De er flere år gamle, men vi har byttet rør/tut i dem noen ganger. Aldri mistet noen flasker her heller. De får en del reklameflasker og de brukes på syklene.


#28

GinaK sa for siden:

Mister ingen flasker her heller. Minsten bruker en reklameflaske fra DNB. Eldste bruker ikke sånne flasker mer. Han kjøper vann og bruker den flasken etpar dager på skole og trening og så bytter han ut.
Jeg bruker flaske fra Paul Pava når jeg trener. Klarer ikke å drikke fra sånn sugetut når jeg er sliten.


#29

Chablis sa for siden:

Mister ikke flasker her heller, ikke tygger han i stykker sugerør heller så ukjent problem for ossm


#30

millact sa for siden:

Jeg synes det og gjør det samme.


#31

frukt sa for siden:

Jeg liker ikke plast, og har kjøpt flasker i stål fra Kleen kanteen.


#32

Mex sa for siden:

De flaskene vi har vært mest fornøyd med de siste årene er, er Tupperware sine:


#33

millact sa for siden:

Det er de eldste liker. Yngste likte dem ikke.


#34

Normy sa for siden:

Til tur/skole: camelback. De kan lukkes skikkelig og lekker ikke i sekker o.l.
Til trening: Nike. Fylles med vann der og da.
Selv sverger jeg til metallflasker med skrukork da vannet holder seg kaldt lengre, men det synes ungene er noe herk.


#35

Nera sa for siden:

De små fra Sistema hvor man skrur på korken, og den Nike-flasken det er bilde av over her er favorittene her i huset. Frøkna er fæl til å gnage på alle drikketuter, så vi har gitt opp Camelbak og den typen flasker med gummitut.


#36

IOA sa for siden:

Takk for mange svar! Både Camelbak og Contigo har vi brukt, men jeg er lei av at en del går i stykker. Tror vi må gå for Nike eller Tupperware.


#37

tink sa for siden:

Camelback chute er de som funker best på skolebarna hos oss. Lekker ikke, ingen myke suttedeler som går i stykker og ikke flere smådeler som forsvinner i oppvaskmaskina. Og ikke minst - stor åpning slik at vi kan stappe nedi isbiter på varme dager.

Også er de rimelige.


#38

My sa for siden:

Vi har forresten også et par vannflasker kjøpt i Sveits, som jeg ikke har sett her i Norge, som ungene digger. De er formet som knekken på et sugerør, så de kan trekkes ut og komprimeres etter behov. Finnes i utallige fargekombinasjoner av flaske og kork, som kjøpes separat. De har både skrukork og drikkekork (våre har skrukork). Hvis noen har sett slike her, så hyl ut, for vi skulle gjerne hatt flere av disse. :jupp:


#39

IzziCreo sa for siden:

De med skrukork fra Ikea :jupp: Rimelige, svært holdbare og ikke minst blir de skikkelig rene i oppvasken. Viktig poeng for oss at de er store i tuten, slik at de blir ordentlig rengjort i maskinen. Flasker fra Camelbak etc utgår her, man får jo ikke rengjort tuten skikkelig og det blir jo samleplass for basilusker.


#40

Nera sa for siden:

Hmm, jeg har en sånn flaske, og betalte i underkant av 200 kroner for den? Jeg synes ikke det er spesielt billig for en drikkeflaske, men kanskje jeg har gått glipp av noe.


#41

venla sa for siden:

Vi har også kjøpt flere fra Klean kanteen. Har flere typer tut/kork og kan bytte de rundt siden alle flasker har samme størrelse i toppen.

Ungene synes de er fine, og passer på at de ikke kommer bort. Har ikke mistet noen av de andre flaskene vi hsr hatt heller da.


#42

meisje sa for siden:

Vi har nå kjøpt noen fine fra røsti mepal, billige og med skrukork. Gjenstår å se om de holder bedre enn Eva solo sine skrukorkflasker.


#43

Nessie sa for siden:

:jupp:
Om man googler litt finnes det en del på tilbud også.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.