Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva gjør jeg med en halv hjort?

#1

Hyacinth sa for siden:

Har kjøpt en halv hjort.
Hva skal jeg bruke de ulike delene til?


#2

Maverick sa for siden:

Det er ikke bra med alt som er halvhjort vet du. :skuffet:

(åhherregudskytmegunnskyldunnskyld)


#3

Palmen sa for siden:

Joda. Hjort er hjort.


#4

noen sa for siden:

Men er halvhjort hjort hjort? :gruble:


#5

Inagh sa for siden:

Dette er reinspikka tøv. :nemlig:

Hva skal du gjøre med en halv hjort? Spise den, vel. God (h)elg.


#6

trøtt sa for siden:

:fnis: av de før meg her.

Det spørs jo hva dere foretrekker og hvordan dere deler den opp. Vi hadde sendt låret til røyking hvis ikke det er et stort dyr. Er det et stort dyr så blir låret til stek. Grytekjøtt, ytrefilet og kjøttdeig av resten tror jeg.


#7

Hyacinth sa for siden:

:knegg:


#8

Hyacinth sa for siden:

Nå har jeg lest alle svarene. :rofl:

Trøtt, takk for seriøst svar. :knegg:


#9

Hyacinth sa for siden:

Jeg har betalt ekstra for partering, vakuumpakking og merking. Men jeg vet ikke helt hva annet jeg kan gjøre enn å lage hjortegryte. Bortsett fra med indrefileten, da.


#10

Nextlife sa for siden:

Har du en halv delt på langs eller en bakpart eller forpart?


#11

Hyacinth sa for siden:

Jeg aner ikke. Den er nylig skutt og kommer ikke til
min fryseboks før 26/9...
Men jeg deler hjorten med min venninne, så jeg synes jo det er rettferdig å dele den på langs, liksom...


#12

Nextlife sa for siden:

Enig, og så masse godt kjøtt.
Filetene har du kontroll på (herunder også entrecote) så den er grei, det er stasmat.
Mørbrad og flatbiff er utmerket til steker.
Låret kan saltes eller røkes eller stekes som stasmat det også. Langtidsstekt hjortelår er nydelig, og 100 ganger bedre enn lammelår.
Kommer nakken for seg selv er den også helt nydelig som stek, men trenger langtidssteking.
resten bruker du til kjøttdeig (husk å tilfør fett, f. eks bacon) og grytekjøtt.
Om skankene kommer for seg selv er det også supergodt å langtidssteke på samme måte som lammeskanker.
Ribbe har jeg aldri forsøk, men jeg har lagt rull av hjort (som lammerull, men også her, husk litt fett sammen med, f. eks finmost bacon eller lettsaltet sideflesk).


#13

Hyacinth sa for siden:

Tuuusen takk!!

Kjempenyttig! :blomst:


#14

trøtt sa for siden:

Vi hadde kjøttkaker av hjort i dag, det funker fint, men hadde vi hatt mindre kjøtt enn vi har så ville jeg ikke "kastet" det bort på kjøttkaker. Karbonader derimot blir mye bedre av vilt enn okse, men da til å ha på skiva. Ellers syns jeg fint hjortekjøttdeig kan brukes til gryter og i pai kan det også være godt.


#15

trøtt sa for siden:

Men røyka lår er bare det aller beste til julefrokosten, med ferske rundstykker og eggerøre. :nam:


#16

Hyacinth sa for siden:

Jeg er ingen superhusmor og har aldri kvernet kjøtt, så jeg tviler på at det blir kjøttdeig. Derimot ruler jeg på kjøttgryter. Ser for meg at mye blir brukt til det. Er det kun indrefilet og ytrefilet, samt entrecôte, som ble nevnt over her, som egner seg til å bare steke lett som en biff?

Hvordan røyker jeg et lår?

Kjøttet kommer til meg i frossen tilstand.


#17

Nextlife sa for siden:

Flatbiff egner seg også som regel til biff, men da må den være godt mørnet.
Kjøttdeig er ikke noe problem om du har kjøttkvern, er bare å kverne kjøttet et par-tre runder, og alt etter hva det skal brukes til kan du gjerne kverne litt fettholdig kjøtt (bacon, sideflesk) og krydder i lag med.


#18

Hyacinth sa for siden:

Thank you! :kyss:


#19

Dali sa for siden:

Kan du ikke betale for å få malt kjøttdeig også? Lasagne er godt med hjortekjøttdeig. Stek, gryte, biff. Har også en halv i frysen nå.


#20

Hyacinth sa for siden:

Litt sent, det er allerede vakuumert/frosset. Og siden det er en slags vennetjeneste, så kan jeg liksom ikke be om for mye heller. :knegg:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.