Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Makaronigrateng med pølser?

#1

Butterfly sa for siden:

Noen som har en helt enkel og grei oppskrift på dette ?


#2

Skytte sa for siden:

Vi bruker denne makaronigratengen mye. Oppskriften er beregnet på skinke, men den kan sikkert fint byttes ut med pølse.

Skinke- og makaronigrateng
2 dl makaroni
3 ss margarin
3 ss hvetemel siktet
4 dl TineMelk Ekstra lett
1 terning kjøttbuljong
1 egg
400 g kokt skinke
1/4 purre
1/2 dl lettere hvitost, revet
1/2 ts salt
1/4 ts pepper


Slik gjør du:
Kok makaronien som anvist på pakken. Skjær skinke i strimler og purre i ringer.

Smelt margarin i en kasserolle og spe med melken. Kok opp sausen og rør godt. Bland inn egget, skinken, purren og halvparten av osten. Smak til med salt og pepper.

Ha makaronien sammen med sausen og hell blandingen i en smurt, ildfast form. Dryss resten av osten over.

Stek gratengen midt i ovnen ved 225 °C i ca. 30 minutter.


#3

Inagh sa for siden:

Jeg har "arvet" en kjempegod oppskrift fra min mor -
fyllet kan byttes ut etter smak, noen ganger bruker jeg skinke, ofte fisk, eller jeg bruker pølser.

Lag en hvit saus av 2 ss smør, 3 gode ss mel og 1/2 liter melk. Sausen piskes med 4 egg, litt salt og muskatt.

2 1/2 dl kokt makaroni blandes i sausen, sammen med hva du ønsker av fyll.
Has i smurt form og stekes på nestrete ribbe i ovnen på 200 grader i ca 1/2 time.

Jeg har også med hell hatt oppi en pose med frossengrønnsaker, eller brukt andre typer grønnsaker i gratengen.

God middag!


#4

Dixie Diner sa for siden:

Jeg har vært ekstra lat de få gangene jeg har laget slikt, og har brukt den der Toro Bretagne kyllingsaus (den er dritgod), laget den tykkere enn den skal være og helt den over pølser og grov makaroni i en form. Har blandet inn hakket løk, mais, gul hakket paprika og sopp, drysset god sterk ost på toppen og gratinert.


#5

Honda sa for siden:

Makaronigrateng.

Kok 2 dl makaroni.
400 gram pølser
1 purre
1 stor paprika
1 box mais
3 egg
3 dl melk\fløte

Bland alt i en form.

Ha ost over og steikes på 200 gradere i en 35 min
Jeg bruker å steike den i 20 min først så ha ost på å steiker den en 15 min til.
Jeg liker ikke brun ost hehe


#6

Skilpadda sa for siden:

Jeg lager hvit saus av ca. 4 ss smør og 4 ss mel som spes med melk til tykk saus, har i 4 eggeplommer og 4 stivpiskede eggehviter, og så ferdigkokt fullkornsmakaroni og pølse i biter. Jeg pleier å hakke/presse noen hvitløksfedd i smøret før jeg rører inn mel, og så ha i bortimot en halv pose frossen hakket spinat i sausen, da blir den grønn og det synes poden er kult. :) Jeg pleier ikke å ha ost på før steking, bare brødrasp/strøkavring. Og så pleier vi å ha brokkoli og tomatsaus til.


#7

Maxine sa for siden:

Her lages det innimellom lettvindt:

Hakkede tomater (hermetiske), litt rømme og evnt tomatpurè, kanskje litt tabasco, kokt makaroni og pølsebiter, og litt ymse grønnsaker, alt ettersom hva som finnes i skapet. Ost på toppen. Kjedelig mat, men veldig populært hos ungene.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.