Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvordan få blanke fliser til å skinne?

#1

Hyacinth sa for siden:

I forbindelse med oppussing av bad måtte vi rengjøre vegger og golv. Det var nokså skittent, og fugene er ikke spesielt pene. Men det er i grunnen ikke så relevant, poenget er at mannen har vasket i flere omganger, men flisene får striper og blir ikke ordentlig blanke. Så jeg må ta grep, og hva skal jeg gjøre? De er altså relativt rene, men har "striper" etter vasking, hvis det var forståelig...

Og så er det golvet. Det har i motsetning til veggene helt matte fliser. De blir skjoldete, og sånn har de i grunnen alltid vært. Er det noe å gjøre med det?


#2

annemede sa for siden:

Kan det være såperester?


#3

My sa for siden:

Bruk veldig varmt vann, gjerne med salmiakk, ikke tørk, bare skrap med gulvnal. Det er den eneste måten jeg greier det på (vi har noen slike håpløse blanke fliser, på KJØKKENET :dåne: av alle steder (nei, ikke vi som valgte det, det var i huset da vi flyttet inn, og skal definitivt skiftes, når vi kommer så langt).


#4

Hyacinth sa for siden:

Det er mulig. Eller så er det bare vannstriper fra kluten.


#5

Hyacinth sa for siden:

Takk!


#6

Fløyel sa for siden:

Vann og edikk gjør susen. Flisene blir som nye.


#7

Hyacinth sa for siden:

Så bra!


#8

My sa for siden:

Jeg bruker forresten klut først altså, søkk våt, slik at (det VARME) vannet flyter utover, og gnir på flekker etc. Deretter skraper jeg vannet av med nalen. Sånn for å utdype litt.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.